Hoppa till innehåll

Drömmen om ett underbart hem gick i uppfyllelse


Anzelika Rissanen som köpte sig ett hus från Älvsbytalo minns med vällust dagen då huset restes.

– En och en halv timme efter att huset hade monterats fick jag gå in i huset och elen var på direkt. Jag skulle ha kunnat koka mig en kopp kaffe! Det var ett ögonblick som rörde mig till tårar. Drömmen hade blivit verklighet!

På jakt efter ett nytt hem


Anzelika Rissanen bodde tidigare i en liten tvåa i centrala Jyväskylä. Hon drömde om ett eget lugn, ett rymligt hem och en trädgård runt huset. Länge följde hon husannonserna men det gav inga resultat. Tidigare erfarenheter av totalrenovering av ett gammalt hus hade lärt henne att det kan vara arbetsamt att underhålla ett äldre hus, och att man dessutom kan råka ut för oväntade saker.

När en bekant, som köpt sig ett hus från Älvsbytalo, nöjt berättade om hur smidigt byggandet hade varit, blev Anzelika intresserad av att bygga ett nytt hem.

– Jag kontaktade Älvsbytalo och samarbetet med husagenten löpte på otroligt bra direkt från början, gläder sig Anzelika. – Jag fick gå på visning redan nästa dag och se ett konkret exempel på hur mitt nya hem skulle kunna vara. Jag har tänkt att jag skulle kunna ringa Älvsbytalos verkställande direktör och ge lite beröm. Att bygga hemmet var hundraprocentigt enkelt från början till slut! Det var också lätt att sköta ärenden med Urais kommun.

En mångprofessionell byggarbetsgrupp

 
Anzelika berättar att också samarbetet med resten av Älvsbytalos team gick smidigt. Husförsäljaren kontaktade henne ibland flera gånger i veckan.

– Man skulle kunna säga att Älvsbytalo har en mångprofessionell arbetsgrupp med fackmän inom byggande som alla vet vad de gör. Och alla höll mig även uppdaterad om vad som händer. Jag fick bra tips och information om olika alternativ. Jag behövde inte oroa mig för att mina frågor skulle vara dumma.

Anzelika fäste uppmärksamhet vid hur tidsplanerna höll till punkt och pricka. Inga avtalade tider ändrades. Likaså var priset detsamma från början till slut, vilket är mycket viktigt för kunden.

Är det verkligen mitt!


Anzelika bor nu i sitt nya hem och är mycket nöjd med det.

– Ibland känner jag bara, oj, är det verkligen mitt!

Anzelika har astma och därför är en bra inomhusluft viktig för henne.

– Det är lätt för mig att andas här och det är underbart. Jag har sluppit ta mediciner. För mig är den goda ventilationen en av hemmets bästa egenskaper.

Också planlösningen faller Anzelika i smaken. Huset är drygt 80 kvadratmeter stort men det känns rymligare.

– Rummen känns större än vad de är, säger Anzelika. – Mitt favoritrum är köket ... och vardagsrummet, och sovrummet. I köket är det alltid bra stämning och vardagsrummet har en fantastiskt fin utsikt över sjön.


Ett nytt hem enkelt, pålitligt och tryggt


– Inte en enda natt under byggprocessen låg jag vaken, säger Anzelika. – Det säger en del om hur processen hela tiden framskred enkelt, pålitligt och tryggt. Sommaren var mycket regnig och jag var lite nervös över att huset skulle bli fuktigt i samband med leveransen. När det var byggt i torra förhållanden inomhus i husfabriken skulle det vara jättetråkigt om det skulle bli blött i sista stunden. Just den dagen regnade det inte, men ingen fara på taket även om det skulle ha gjort det – huset var extremt väl förpackat! Bra jobbat, från början till slut!

Beställ katalog