Hoppa till innehåll

En barnfamilj vill också resa

Familjen Blom med fyra personer valde år 2008 Älvsbytalos Katajatar som sitt hem.

– Vi ville varken slösa tid eller energi på ett tungt byggprojekt, och därför var ett hus från Älvsbytalo ett enkelt och säkert alternativ för oss, säger Regina Blom.

– Vi ville ha ett hem där vi bor bekvämt, rymligt och med hög kvalitet, konstaterar Timo Blom, som vet att inte ens mycket pengar alltid ger det önskade resultatet.

– Dessutom ville vi få pengar över även för annat, till exempel för utlandsresor för hela familjen på fyra. Familjen Blom berömmer särskilt den låga boendekostnaden i hemmet:

– Energikostnaderna för vårt nuvarande hem på 150 kvadratmeter och ett uppvärmt garage för två bilar är lägre än i vår tidigare radhusbostad på 110 kvadratmeter, lovordar Timo.

lanlösningen och de rymliga rummen fungerar bra i barnfamiljens vardag, tycker Regina.

– Det var ett absolut villkor att vi kunde bo på ett plan, berättar Regina som i radhuset fick springa upp och ner mellan två våningar med små barn. Niklas som idag är tolv år och tioåriga Sofia får njuta av landsbygdens lugn i Valkeakoski. Utöver barnen har familjen Blom den tvåårige katten Nöpö.

– Ursprungligen fick vi tipset om tomten av husförsäljaren, minns Regina, som ansåg att försäljarens goda service hade en viktig del i att husköpet flöt på smidigt. Också de byggtekniska egenskaperna prisas av familjen:

– Det ventilerade bottenbjälklaget passar på många ställen, även på en grusås. Familjen har kunnat förlita sig på kvaliteten hos den erfarna tillverkaren.

Beställ katalog