Hoppa till innehåll

En investering i boendekomfort


Familjen Voutilainen på fem personer har bott ett år i sitt nya hem i Borgå.

– Huset är fint och den låga boendekostnaden har varit en mycket positiv överraskning, berättar paret Voutilainen. När det glada paret berättar om sitt nya hem börjar den ena en mening som den andra avslutar och båda verkar nöjda med de lösningar som de valt.

När familjens tredje barn föddes började familjens 100 kvadratmeter stora radhuslägenhet bli trång. Först kartlade Olli och Yvonne hus till salu, men hittade inget som de gillade. Deras bekanta rekommenderade dem att bekanta sig med Älvsbytalos sortiment. När en lämplig tomt dök upp, var det lätt att välja ett huspaket: Planlösningen i Älvsbytalos husmodell passade både familjen och bostadsområdets strikta byggnadsbestämmelser.


Planerna förverkligades enligt överenskommelse

– Vi bekantade oss med Älvsbytalo på en husvisning, minns paret. – Med försäljaren som ordnade husvisningen skötte vi sedan hela köp- och byggprocessen smidigt från början till slut.

Enligt paret väckte Älvsbytalo förtroende hos dem och husprojektet blev en god kunderfarenhet. – Vi fick bra svar på våra frågor. Också tidsplanen höll enligt överenskommelse. Vi har själva ingen erfarenhet av att bygga och vi känner inte heller att vi är några gör-det-själv-personer. Vi uppskattade att allting gick enligt planerna.

Tillval efter familjens behov


Husets rymlighet och rumsindelning har visat sig vara perfekt för familjens behov. Familjens barn på 12, 8 och 2 år har alla var sitt rum. Dessutom har man på den nedre våningen utnyttjat möjligheten att avskilja ett  extra rum som blev Ollis arbetsrum.

– Det finns många tillval. Man tjänar på att i lugn och ro fundera på vilka lösningar som passar just din familj utifrån era preferenser och er livsstil, tipsar paret Voutilainen. Enligt dem framhävdes husagentens serviceberedskap när listan med tillval gicks igenom. Familjen fick en realistisk bild av de möjligheter som stod till buds och kunde fatta beslut utan att bli påtvingade.

Tack vare burspråket som var ett tillval fick de ett extra vardagsrum på övervåningen. Hemmet känns rymligare också tack vare att mellanväggen mellan köket och vardagsrummet lämnades bort.  Familjen hade också gärna valt en balkongaltan, men byggnadsbestämmelserna för området tillät inte detta.  Som tillval valde de också dekorfönster, fler garderober och andra detaljer som gör hemmet vackrare och ökar användningskomforten.

Ett ekonomiskt klokt köp

 
Att skaffa sig ett eget hem är ett stort ekonomiskt beslut. Enligt paret Voutilainen är Älvsbytalo en ekonomiskt bra lösning av flera anledningar. Först vill de naturligtvis nämna Älvsbytalos goda pris-kvalitetsförhållande.

Paret lyfter även fram de fördelaktiga betalningsvillkoren. Eftersom man betalar huset först efter att det är färdigt, behöver man inte binda pengar i husprojektet under en lång tid.


Sist men inte minst: De förmånliga boendekostnaderna har varit en mycket positiv överraskning för familjen Voutilainen. Familjen bodde tillfälligt i ett gammalt egnahemshus och i jämförelse med dess boendekostnader är besparingen avsevärd.

– Att köpa ett hus från Älvsbytalo är en investering i familjelivet och boendekomforten, berättar paret Voutilainen. – Vi kan ta det lugnt i det nya huset – det kräver inget arbete. När vi slipper lägga ned tid på att renovera eller bygga har vi i stället tid tillsammans. Det är viktigt särskilt nu när barnen är små.

Beställ katalog