Hoppa till innehåll

Intervju: Ronny Olovsson

Fotograf: Petra Älvstrand

Hemma hos

En uppsjö av tillval

De valde mellan tre hustillverkare:
- Det fanns ingen skillnad förutom priset. Och vi vill ha råd med mer än att bara bo. Vi vill kunna unna oss att leva också. Det blev därför väldigt lätt att välja Älvsbyhus, konstaterar Jenny Brännmark.

Är du också nyfiken på ett Älvsbyhus? 
Beställ vår katalog eller kika på våra nya husmodeller här
Du kan också kontakta någon av våra husrådgivare

Ljudet från Benjamins lek fyller hallen när vi kliver på. Han skrattar. Leker med ett tåg på golvet i mellanrummet mellan kök och vardagsrum i det nybyggda huset. Fredrik och Jenny sitter vid köksbordet och hyschar honom lite, men skrattar sedan. Det är ett hus fullt av liv – och så ska det väl vara i en småbarnsfamilj.


Fredrik och Jenny Brännmark är idag väldigt nöjda med sitt val av hus och den resan som det var att bygga nytt.
- Vi ville ha det här öppna, med mycket ljus. Den här planlösningen. Det är fantastiskt. Vi kan umgås och ta en kaffe i köket och Benjamin kan sitta och leka i vardagsrummet och vi är ändå tillsammans, konstaterar Jenny och Fredrik nickar:

- Redan vid första mötet berättade säljaren om alla nya tillval. Det fanns mycket mer möjligheter att modifiera än vad vi hade trott. Det fanns en uppsjö av tillval. Jag minns att jag slet mitt hår när vi skulle välja tapeter, haha.
- Ja, det var mycket mer modernt och snyggt än vad vi först trott. Trägolvet är ju standard. Rostfria vitvaror och ytskikten är alla jättesnygga. Jag hade bilden av min barndoms Älvsbyhus att det skulle vara en lång korridor och små rum. Men husen idag är helt annorlunda, säger Jenny.
- Ja, och sedan fick jag ju min mancave, ett eget rum för datorn och alla mina nördgrejer, berättar Fredrik och tillägger:
- Jag minns att jag frågade om det fanns förberedelse för tele/data, det visade sig finnas i kök, samtliga sovrum och till TV-uttagen som standard. Jag blev lite chockad, det var verkligen bra.

När de bestämt sig för att bygga gjorde de som de flesta andra, surfade runt och frågade människor de kände. Efter en tid hade de tre hustillverkare på köksbordet.

- Vi jämförde likvärdiga hus och vår upplevelse var att Älvsbyhus hade mer än nog med tillval, minns Fredrik.


- Och vi vill ha råd att kunna resa och gå ut och äta, leva helt enkelt. Och det kan vi nu. Vi ville inte lägga alla pengar på att enbart bo, säger Jenny.

Deras oro över att ha tagit sig vatten över huvudet genom att välja att bygga nytt visade sig också vara obefogad.
- Vi fick först ett inflyttningsdatum i oktober, men så ringde säljaren och vi fick huset redan i februari. Det var helt underbart, säger Fredrik.
- Ja. Det var bara pang, pang, pang. De började med grunden sjunde februari och huset kom den 22. Det var helt surrealistiskt hur fort allt gick. Vi hade skottat ur grunden dagen innan för att det hade snöat. Och när vi kommer hit på måndag så står huset redan här och vi kunde gå in i det. Kök och badrum var redan på plats, helt klara. Det var helt absurt. Vi kunde redan dag ett gå in i vårt nya hem. Helt fantastiskt!

Benjamin kommer och klättrar upp i knät på mamma och visar sitt tåg. Jenny rätar på sig lite och berättar:
- Vi har varit jättenöjda, vi kan faktiskt inte klaga på någonting. Besiktningskillen sa att han nog inte sett ett så felfritt hus. Jag har en kompis som köpt ett betydligt dyrare hus från en annan leverantör, men det imponerade inte på mig. Det var mer rackel med det huset märkligt nog.

- Alltså… Vi hade verkligen ingen koll på hur man gör när man bygger ett hus, men det var inget problem. När vi mejlade eller ringde så fick vi svar direkt. Och lustigt nog fanns redan alla svaren pärmen vi redan fått. Den var en bibel. Men de hjälpte oss med blanketter, tillstånd och ja, allt. Ibland ringde säljaren och frågade om vi undrade saker, han låg nästan steget före. Det kändes så tryggt att vi alltid kunde vända oss till Älvsbyhus och att de hjälpte oss hela vägen, säger Fredrik. 

Beställ katalog