Hoppa till innehåll

Ett hem du garanterat trivs i

Pauli Hiekkavirta arbetar som fastighetsmäklare och han har en bredare erfarenhet av finländska hem än många andra. När det blev dags att bygga ett eget hem för familjen, föll valet på ett hus från Älvsbytalo. Varför?

– Jag har följt Älvsbytalo redan en längre tid och i mitt arbete har jag även förmedlat flera hus från Älvsbytalo. Huspaketets långa historia väcker tillit, eftersom kvalitetshuset redan hållit sig i över 70 år på den hårt konkurrerade marknaden, säger Pauli Hiekkavirta.

 

En fungerande planlösning och tillräckligt mycket plats

Familjen Hiekkavirta inledde husjakten genom att gå på visningar i hus som var till salu, men de hittade inget lämpligt alternativ. Familjen kom snabbt fram till att de skulle välja ett hus från Älvsbytalo.

– Vi valde ett huspaket med en fungerande idé för planlösningen, tillräckligt många sovrum för familjen på fem och en riktigt trevlig öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Vi lade stor vikt på tydliga grovköksutrymmen och en rejäl bastu.  I köpet av ett nytt hem beaktade vi även ett bra läge, investeringens storlek och det eventuella återförsäljningsvärdet. Det är självklart att mitt yrke som fastighetsmäklare påverkar hur jag tänker, säger Pauli.

I det nya hemmet finns egna rum för 12-åriga Eveliina, 6-åriga Leevi och 1-åriga Dan, och ett sovrum för föräldrarna Pauli och Sofia. Hemmets hjärta är ändå helt klart det trivsamma allrumsköket där hela familjen samlas för att vara tillsammans.

Ett hus byggt med kvalitet

Pauli är nöjd med de många tekniska lösningarna i huset från Älvsbytalo. Med stöd av de kunskaper som han har tack vare sitt yrke konstaterar han att familjen åtminstone inte behöver oroa sig för fuktproblem – den ventilerade krypgrunden som andas fritt är enligt honom världens säkraste konstruktion.

Pauli tillbringade mycket tid på tomten under byggskedet, eftersom han ville veta exakt vad som händer under de olika momenten.

– Jag är jättenöjd med processens framskridande, minns Pauli. – Allt löpte som smort och huset är byggt med kvalitet. Att följa bygget var också en inlärningsprocess som ökade förståelsen både yrkesmässigt och ur husägarens och invånarens perspektiv. Jag var på plats när grävskopan grävde den första gropen, likaså när den sista montören gjorde sitt jobb i huset. Jag känner huset ut och in.

Ett hem för många behov

Ekonomiskt sett vägde familjen in både huspriset och de övriga kostnaderna som införskaffandet av ett nytt hem medför.

– Om man bor i en tillfällig bostad i väntan på att det nya hemmet ska bli klart springer kostnaden lätt iväg till upp till 15 000 euro per år för en familj som vår, räknade familjen Hiekkavirta ut.

Nu stod sakerna på plats i det nya hemmet praktiskt taget två månader efter att byggprojektet inleddes, och därmed var kostnaden för det tillfälliga boendet minimal. Familjen Hiekkavirta ansåg det också vara viktigt att de kunde förutse huspriset helt. Det kan ske överraskningar vid mark- eller elarbetena, i många skeden under projektet, men Älvsbytalos pris kommer inte som en överraskning.

Med fastighetsmäklarens erfarenhet rekommenderar Pauli ett hus från Älvsbytalo i princip för vem som helst.

– Älvsbytalo har många olika husmodeller och olika slags utrustningsalternativ i sin kollektion. Vi valde till vårt hus många egenskaper som höjer boendestandarden, till exempel dekorfönster på gaveln, mer utomhusbelysning, komfortgolvvärme, LED-belysning, garage och så vidare. Var och en kan sammanställa sitt huspaket till en helhet som motsvarar de egna behoven och vanorna så att man får ett hem som man garanterat trivs i.

Beställ katalog