Hoppa till innehåll

Fint hus att bo i

 

Ismo och Mailis Lievonen förverkligade sin dröm: efter pensioneringen byggde de sig ett nytt hem på tröskeln till vildmarken i kyrkbyn Hetta i Enontekis. Trots närheten till vildmarken ligger tomten, som är ansluten till kommunaltekniken, på bara några kilometers avstånd från servicen. Det nya hemmet är på alla sätt och vis perfekt för paret som älskar naturen.


– När vi kliver ut genom dörren kan vi med en gång bege oss på en ryggsäcksvandring. Det obebyggda området sträcker sig ända till den norska gränsen. Man slipper hälsa på folk stup i kvarten, skrattar Ismo.

 

Tack vare priset var valet enkelt


Paret Lievonen gick i pension i årsskiftet och köpet av det nya hemmet gick snabbt. Drömmen blev verklighet på ett smidigt sätt när Ismo och Mailis bekantade sig med Älsvbytalos sortiment.

– Vi konstaterade att Älvsbytalos modell intresserade oss och såg bra ut, och tack vare priset var valet enkelt, berättar Ismo. – Och nu när huset står klart är vi nöjda – det nätta huset passar bra in i omgivningen.

 

Ett nytt hem smidigt och snabbt


Ismo har arbetat som disponent och har yrkeskunskaper om boende och byggande, men huspaket var något nytt för honom. Ismo berömmer husförsäljarnas sakkunskap i de olika skedena under processen – paret Lievonen kommunicerade med en husförsäljare både på sin tidigare hemort Muurame och i den nya hemkommunen.

– Vi fick många bra råd och tips och det väckte tillit. Hela processen löpte effektivt och tidsplanerna höll. Vi började sätta oss in i detta under hösten och huset var inflyttningsfärdigt i början av augusti, minns Ismo.  – Jag rekommenderar ett hus från Älvsbytalo till alla som funderar på att skaffa sig ett nytt hem. Vi fick ett nytt, trivsamt hem smidigt och snabbt.

Drömmar blir verklighet

Under byggprojektet hade paret Lievonen en tillfällig lägenhet i Hetta för att enkelt kunna sköta städning och annat som hade med bygget att göra. Samtidigt kunde de följa arbetets framskridande. Huset var klart i enlighet med den gemensamt överenskomna tidsplanen och hela tiden var de på det klara med projektets framskridande. Ismo konstaterar att han värdesätter montörernas yrkeskunnighet.

– De var proffs! Man kunde se att de byggt hus tidigare.

Nu har sakerna redan hittat sina platser i huset och skåpen börjar bli lagom fulla. Ismo berömmer boendekomforten i det nya hemmet: temperaturen håller sig jämn och luftkvaliteten är god.

– Det är riktigt fint att bo här!

Vid sidan av de sista arbetena på gården och i garaget har paret även hunnit ut i naturen. Fiske, vandring, paddling, fågelskådning, skidåkning, kälkåkning – den nordliga vackra naturen bjuder på oändliga möjligheter. Tiden för att förverkliga drömmarna är nu!

Beställ katalog