Hoppa till innehåll

Förmånligt pris och betalningsvillkor avgörande


Leila Koskinen ville ha ett nytt hem närmare barn och barnbarn men höghus eller radhus var uteslutet. Nu har hon ett enklare liv framför sig i det näpna småhuset Siiri.

Koskinens gamla hus som blivit alltför stort och besvärligt var fortfarande osålt då hon sökte efter ett lämpligt huspaket. I det läget var Älvsbytalos förmånliga pris och unika betalningsvillkor avgörande.

–Alla andra krävde betalning redan under byggtiden. Älvsbytalo krävde betalning först då huset var färdigt, säger Leila Koskinen. –Det var mycket enklare att ordna med finansieringen så här. Och nog känns det ju tryggt också att veta vad man betalar för.

"Älvsbytalo krävde betalning först då huset var färdigt"

Eget hus på sonens tomt

Enligt Leila Koskinen var beslutet om att bygga ett eget Siiri enkelt att fatta. Det fanns en lämplig plats för huset på tomten i Sibbo som sonen med familj ägde.

Genast då bygglovet var klart fick barnbarnet Siiri gå med beställningen av huset Siiri till posten. Därefter gick det fort.

–Huset anlände till tomten på kvällen eftersom det hade utlovats ösregn till den planerade dagen. Före midnatt var taket redan lagt, berättar Leila förundrat. – Och byggarbetarna var otroligt trevliga allihop!

Älvsbytalorepresentanten Marja Lindqvist tackas också. –Marja har otroligt tålmodigt svarat på mina tusen frågor, säger Leila.

Älvsbytalos stolta husmor

Till det nya husets taklagsfest bjöd Leila in sina nya grannar. Två husvisningar har hållits i det färdigställda huset. Leila förevisade vänligt även huset åt en familj som tvekande körde in på gården eftersom de inte hann fram i tid för husvisningen.

–Jag njuter då allt är nytt, funktionellt och fint. För första gången i mitt liv har jag fått flytta till ett nytt hus.

–Tapeterna har jag själv valt och största delen av inredningen är också ny. Husets vackra gråa golv har inspirerat färgskalan i huset, berättar Leila. –På sommaren ska huset målas. Jag har redan bott i ett gult och ett rött hus så det här får bli grått. Det passar alldeles utmärkt hit till Sibbos skogiga omgivningar.

"Jag njuter så då allt är nytt, funktionellt och fint"

"Funktionella och rymliga utrymmen"

Effektiva kvadratmetrar

Småhus från Älvsbytalo får beröm för den effektiva användningen av utrymmet. Så även Siiri.
–Funktionella och rymliga utrymmen. Jag gillar även badrummet som är väldigt rymligt, säger Leila.

Småhusens popularitet är på tydlig uppgång i Finland. Många uppskattar effektivare kvadratmetrar och små boendekostnader. Ett litet hus är även lättare att anpassa till tomten och vid behov som parhus.

Småhus till storfamiljer

Siiris kvadratmetrar utgör endast en tredjedel av Leilas tidigare hus men de är ändå mer funktionella. –Barn och barnbarn med familjer var här och firade jul och det fanns tillräckligt med utrymme för alla 16 personer, även för jultomten. Jag har lovat barnbarnen att de är välkomna – hit ryms man alltid, säger Leila leende.

Leilas son med familj bygger ett eget hus först senare på samma tomt. Tillsvidare finns det förutom det nya Siiri även en träbastu och en gammal, liten sommarstuga på tomten. –Vår skruttiga stuga, säger Leila ömt då hon tittar ut över det fantastiska landskapet från sitt fönster.

"Välkomna – hit ryms man alltid"

Beställ katalog