Hoppa till innehåll

I expressfart till ett nytt hem

I Korsnäs ler livet igen: det nya hemmet restes i rask takt och familjen som miste sitt hem i branden kunde flytta in bara fyra månader efter olyckan.

Alf Strandholm kommer aldrig att glömma den dagen i april 2013. Då brann huset ned som han egenhändigt byggt 1986. Huset, som hade varit hans hem i 27 år. Branden, som orsakades av ett elfel, förstörde trähuset och allt lösöre. Som tur kom människorna och familjens katter undan med livet i behåll.

Trots chocken behövde familjen ett nytt hem så fort som möjligt och de ville inte lämna den bekanta platsen. Därmed byggdes Älvsbytalos Kuutar, ett 101,5 kvadratmeter stort 1-planshus, på samma plats.

– Jag frågade också andra hustillverkare om deras alternativ, men Älvsbytalos hus var i alla hänseenden det bästa alternativet för oss. Huset har ett bra och ekonomiskt uppvärmningssystem, en frånluftsvärmepump, och det passar bra in i omgivningen både till storleken och till utseendet. Självklart påverkades beslutet också av det förmånliga priset och den snabba leveransen. En bekant till mig har ett Älvsbyhus och han har varit nöjd med huset. Detta var också en vägande faktor när vi fattade beslutet, säger Alf.

Ett nytt hem enkelt och smidigt

Alf Strandholm byggde sitt tidigare hus själv på 80-talet och då tog husbygget två år. Nu restes stommen redan cirka två månader efter att huset beställdes i maj. I augusti kunde familjen Strandholm redan flytta in.

–  Jag är verkligen glad att vi fick ett nytt hus så här snabbt. Jag trodde att det skulle ta minst ett halvår. Älvsbytalo har skött allt snabbt och flexibelt.

– Jag trodde att jag skulle bo i samma hus livet ut, men så blev det inte. Det nya huset börjar ändå kännas som ett hem. Till och med en av katterna vågade sig in för husesyn, ler Alf.

Beställ katalog