Hoppa till innehåll

I hus från Älvsbytalo bor familjelyckan

 

I Suomussalmi bor en lycklig familj. Det inflyttningsklara huset från Älvsbytalo färdigställdes i rekordtid enligt alla önskemål och byggprojektet naggade inte på familjelyckan.

 Aleksandra Juntunen har nära till leendet på överlåtelsedagen för det nya hemmet, och det är inte utan anledning. Det sprillans nya huset från Älvsbytalo slog alla förväntningar som förstagångsbyggarna hade. Huset färdigställdes i rekordtid, på mindre än fyra månader från beställning var det nya hemmet inflyttningsklart. Älvsbytalos snickare bygger ännu övervåningen färdig före inflyttningen. Allt annat är redan som det ska.

 

Ett hem i hjärtat av Kajanaland

Familjen Juntunens nya hem ligger i Suomussalmi, mitt på Kajanalands vackra höjder.

– Detta är vårt första egna byggprojekt och till en början var tanken om att bygga ett hus lite skrämmande. Men allt gick som på räls och innan vi visste ordet av, stod det färdiga huset på tomten. Själva gjorde vi ingenting mer än att njuta av de duktiga snickarnas arbete, säger Aleksandra Juntunen som bytte ett gammalt egnahemshus mot ett byggprojekt.

 

Bygg nytt till priset för en renovering

Älvsbytalos förmånliga, fasta pris var ett avgörande kriterium för valet.

– Vi ville ha ett hem som känns eget och kompletterade baspaketet med flera tillval, till exempel takkupor på övervåningen, balkong och garage. Trots tillvalen var priset mycket skäligt, säger Aleksandra.

– I slutändan är det förmånligare att bygga nytt än att köpa ett gammalt och konstant renovera, fortsätter hon.  

 

Perfekt!

Familjen Juntunen ser fram emot doften och charmen i det nya hemmet. Aleksandra funderar redan på placeringen av skålar och burkar i köket. Barnen gläder sig åt sina egna rum.

– Byggprojektet var så enkelt: allt löpte som på räls från start till slut. Försäljaren hjälpte och betjänade oss i alla frågor. De duktiga snickarna gav råd angående just våra specifika tillval.

– Vi fick lägga allt krut på att beundra resultatet och flytta in i vårt hem som doftar nytt, berömmer Aleksandra.

Beställ katalog