Hoppa till innehåll

Inflyttningsklart huspaket: Egen ro i ett Älvsbytalohus på förfädernas mark

Simo-Pekka och Sirpa Rautios Älvsbytalohus uppfördes för två år sedan i Kiihtelysvaara i Joensuu. De ville ha huset snabbt och det färdigställdes också nästan på minuten efter tidtabellen. Nu tronar det nya hemmet på en halv hektar stor tomt på Simo-Pekkas förfäders land. - Jag och frun flyttade från Kouvola till Joensuu på grund av arbete och studier. Barnen är redan utflugna och har egna familjer. Tomten köpte jag bekvämt nog av min kusin, berättar Simo-Pekka. - Tomten är ett före detta småjordbruk som ligger på min mormors morfars land, fortsätter Simo-Pekka, som redan är morfar till tre barnbarn. Det gamla trähuset som fanns på gården fick brandkåren bränna ned i övningssyfte och nu pryds gårdsplanen av Älvsbytalos Suometar.

”Det bästa standardhuset”

Husvalet var inte särskilt svårt för Simo-Pekka och Sirpa. Älvsbytalos Suometar var precis lagom både vad gäller storlek och pris.

- Det här huset passar oss som handen i handsken. På nedre våningen finns ett precis lagom stort hem för oss två och på övre våningen kan vi inkvartera våra barn med familjer, myser morfadern som väntar på sommargästerna. - Min far var byggnadsingenjör och med honom har jag byggt tre hus, så jag visste vad jag sökte. Jag fattade inga beslut baserat på vad jag läste på nätet, utan på vad jag såg med egna ögon.

- Vårt nya hem är allt vad vi behöver. Allt stämmer i det, såväl kvalitet som pris. Jag har ingenting negativt att säga om det här huset, tvärtom: på vår gårdsplan tronar nu marknadens bästa standardhus, berömmer Simo-Pekka.

Lugn och ro på egen mark

Paret Rautio har tidigare bott i ett parhus och ett egnahemshus var det enda alternativet för dem. - En människa behöver sin egen trädgård, bärbuskar, äppelträd, ett förråd och en verkstad. På fritiden måste man kunna pyssla med sitt eget i lugn och ro, funderar Simo-Pekka. Parets lapphund Arttu är av samma åsikt.

Inflyttningsklart paket

För paret Rautio var det inflyttningsklara huspaketet också en självklarhet:
- När ullen en gång blir blöt, så torkar den aldrig. Problemen uppstår i material som ligger på tomten, inte i färdiga element i skydd av fabriken, påminner Simo-Pekka.

Paret lovordar även Älvsbytalos kundtjänst:
- Det här är ett bra hus att bo och leva i. Älvsbytalo har sett till att vi är nöjda och pricken över i:et är energieffektiviteten och den sparsamma elräkningen. När vår dotter med familj nu funderar på att köpa hus, skulle jag bli förvånad om det inte blir ett Älvsbytalohus, konstaterar Simo-Pekka slutligen.

Beställ katalog