Hoppa till innehåll
Intervju: Expert, försäljaren Petri Torvinen

Jämförelse av huspaket kan spara tiotusentals euro.

Ett inflyttningsklart småhus eller en fritidsbostad är den smartaste lösningen för de flesta: enkelt och klart. Det finns dock enorma skillnader i priserna så inbesparingarna kan även vara betydande. Vad allt lönar det sig att beakta i jämförelsen?

Fäst uppmärksamhet vid leveransinnehållet

Huspaketets pris är alltid en klar utgångspunkt: vad kostar det inflyttningsklara huset levererat till din egen byggort? Jämför även leveransinnehållet i varje husleverantörs inflyttningsklara huspaket. Ingår det till exempel en energieffektiv uppvärmningslösning som standard i paketet (ingår hos Älvsbytalo ingår det). Energilösningen är central även med avseende på husets kommande bostadskostnader: ju lägre förbrukning desto förmånligare boende. Och säkerställ också att standardgrund och frakt ingår i priset (också detta ingår hos Älvsbytalo)

Ett tryggt husköp

Husköp innebär alltid stora beslut så säkerhet är på alla sätt ett trumfkort. Olika husleverantörer har olika praxis för till exempel betalningsvillkor. Hus från Älvsbytalo betalar du först då det är inflyttningsklart efter slutgranskningen, utan en endaste euro i förhandsbetalning. Detta är exceptionellt inom branschen. Vi ger dig även en prisgaranti: priset hålls oförändrat ett år efter husbeställningen.

Från familjeföretag till familjer

Älvsbytalos prishelhet är konkurrenskraftigast på marknaden. Våra förmånliga priser och villkor grundar sig på hela företagets grundtanke: så många som möjligt ska ha råd med ett eget bra hus. Det här målet styr all verksamhet i Älvsbytalos, nordiska familjeföretag. I Finland byggs hus från Älvsbytalo i Kauhajoki, Österbotten, med inhemska krafter.

Hur kan priserna hållas så förmånliga?

För Älvsbytalo är det några centrala faktorer som inverkar på detta. Först och främst: vi har varit verksamma i flera årtionden och vi har enorma volymer. Vi har ett eget sågverk och vi köper byggmaterialet i form av stora nordiska samköp – från Finland, Sverige och Norge. På så sätt hålls priserna förmånliga även för kunderna. Vårt sätt att bygga är väldigt effektivt och säkert efter att ha finslipats genom erfarenhet av över 44 000 hus. Vi har hunnit lära oss mycket, till din fördel. Kunder som har köpt hus från Älvsbytalo är bevisligen nöjdast över sina husleveranser inom hela branschen i Finland, har så varit under hela 2000-talet (Rakennustutkimus RTS Oy, 2021).

Jämför

  • Öppna priser och öppen prissättning
  • Leveransinnehåll
  • Funktionella planlösningar för en bra vardag


Bekanta dig med huspaketen och priserna >

Dela artikeln

Beställ katalog