Hoppa till innehåll

Jul i det blåbärsblå hemmet


I det här hemmet nalkas snart en av årets bästa stunder, när det blåbärsblå hemmet kläs i julig skrud. Hemmets julstämning skapas med ljus, glögg och granens doft. Julstädningen är gjord och nu får man lägga all energi på att njuta.  

I köket förbereds julens efterrättsdukning, som tillsammans med den rykande glöggen består av en chokladtårta med julkryddor. Till köket i det här hemmet valdes ljusa skåp från Älvsbytalos baskollektion. Den ljusa helheten stramas åt av det mörka stänkskyddet och den mörka laminatbänkskivan. På den långa bänkskivan finns gott om plats att baka och skåpen rymmer även en större servis. Det blåbärsblå temat fortsätter också i inredningen. Idag har bordet, festen till ära, fått en linneduk! 

Till vardagsrummet valdes ljusa ytmaterial som lätt kan kombineras med olika färgtoner allt eftersom andan faller på. Nu är hemmet inbäddat i mjuka material och varma vintertoner. De hemtrevliga spröjsade fönstren släpper in mycket ljus även på vintern. När skymningen faller tänds ljusen och man sätter sig med ett glas rykande varm glögg för att njuta av julstämningen.

I sovrummet har man bäddat med festliga mörka toner som sitter fint mot tapeten i samma nyans. Den som vill kan välja personliga tapeter till sitt hem från Älvsbytalo och på så sätt göra hemmet till sitt eget. Den här julen serveras morgonkaffet på sängen tillsammans med en bra bok. Sovrummet har en perfekt nisch även för minstingens säng.

En av julens favoritstunder kommer när ljusen är tända och man får dra på sig nya raggsockor.
Nu är det dags att vända fram den första sidan i julklappsboken.
Ingen brådska någonstans! 

Beställ katalog