Hoppa till innehåll

Vilken vecka vill du att ditt nya hus ska vara klart? Med Älvsbytalo är det möjligt!

Parisparet beställde hus mitt i vackraste ruskan.


Parisborna Isabella och Jean Grandsart kom till sitt nyligen färdigställda Älvsbytalo-hus mitt under Enares vackraste ruska – precis som de själva hade önskat. Deras näpna inflyttningsklara Siiri-hus byggdes på beställning helt på distans, utan att värdfolket besökte Finland en endast gång.

Välkomna till ert nya hus, Isabella och Jean!

Älvsbytaloförsäljaren Ahti Nalli kunde glädja husets ägare med att välkomna dem på franska, som tack fick han en rodnande kindpuss av den glatt överraskade frun Isabella. – Jag är helt klart den enda Älvsbytaloförsäljaren som har fått en kindpuss av en parisdam, berättar han med stolthet.

Han har skäl att vara stolt över framskridandet av hela byggprojektet, helt på distans och utan värdfolkets deltagande.

Paret Grandsart valde – på Älvsbytalos rekommendation – en erfaren förtroendeman som ansvarig arbetsledare som de befullmäktigade att sköta om sina ärenden.

– I distansbyggen som detta är den ansvariga arbetsledarens roll av yttersta vikt, poängterar Älvsbytalos försäljningschef Petri Torvinen.

Samma dag som värdfolket såg sitt hus var även ett tiotal andra människor på plats som anlänt till husvisningen ända från Birkaland. Som bekant fick småhuset Siiri särskilt beröm för sina fantastiskt funktionella utrymmen.

Egen härd är guld värd. Även för Parisborna.

Paret Grandsart byggde inte i Enare av en slump utan deras son bor och arbetar där. Sonens familjs hus byggs som bäst bredvid Isabellas och Jeans.

Nu är föräldrarnas egen bas klar för alla Lapplandsbesök. Besöken är fortfarande begränsade till lov eftersom de båda ännu är kvar i arbetslivet.

Det splitternya Siiri-huset ligger på en fin tomt vid Enare träsks strandlandskap så det finns säkert även efterfrågan på huset på hyresmarknaden om man så önskar.

Älvsbytaloförsäljaren Ahti Nallis (i mitten) välkomstord på franska gladde Isabella och Jean Grandsart från Paris.

Hur är distansbygge möjligt?

– Det är säkert inte möjligt för alla, konstaterar försäljningschef Petri Torvinen.

Ett Älvsbytalo-hus är verkligen inflyttningsklart och för själva byggandet behövs bara ett avtal. – Separata entreprenader skulle vara omöjliga att hantera under processens gång, påpekar Torvinen.

– Vanligtvis kräver byggandet väldigt mycket planering och många besök på byggplatsen. Hos oss vet man vad man får: ett funktionellt hus snabbt och kostnadseffektivt, med nycklarna i hand. Och kunden betalar inte en euro för sitt hus innan det är klart.

I Lappland är även avstånden en utmaning, än mindre sett från Paris. Då avståndet till närmsta järnvaruhandel är hundratals kilometer måste allt vara väl planerat så att projektet smidigt rullar på.

Bastubad på inflyttningsdagen.

Trots att paret Grandsart såg sitt hus för första gången då det redan var klart har de fått många bilder och videor under byggandets gång, både av sonen och från Älvsbytalo. Älvsbytaloförsäljaren Ahti Nalli hann även skicka olika mått till köparna, till och med avfallskärlets volym.

Möblerna hade Isabella och Jean beställt på förhand. På inflyttningsdagen fanns det en säng i huset, övrig inredning ska de färdigställa under sin ruskasemester.

– Bastun och kylskåpet är klara att knäppas på med detsamma. Allt är klart med själva huset, säger Ahti Nalli.

Det nöjda paret Jean och Isabella Grandsart önskar Älvsbytalos män välkomna till sitt hem i Paris.

Älvsbytalo är marknadsledande i Lappland. Hur kommer det sig?

– Nöjda kunder är vårt viktigaste trumfkort, konstaterar Torvinen. – Byggandet framskrider planenligt och husen är tekniskt funktionella. De tjocka väggarna minimerar värmesvinnet vilket är väldigt viktigt under omständigheterna här, berättar han.

Alla nya Älvsbytalo-hus följer redan nu byggnormerna som kommer att åtstramas år 2021.

Beställ katalog