Hoppa till innehåll

Parrelationen går före bygglivet!


Marianna Mustamos familj från Tottijärvi i Nokia hade en klar dröm: ett nytt hus. Trots att familjen har erfarenhet och färdighet av byggarbete hade de inget behov av att leva byggliv och bygga det egna hemmet. Till det nya hemmet valdes det inflyttningsklara huset Elias 107 m2 i ett plan från Älvsbytalo. Familjen ville stanna i det bekanta området i Tottijärvi. Elias byggdes på granntomten bredvid det gamla egenhändigt renoverade huset.

Älvsbytalo lämpligast i förhållande till pris och kvalitet

Familjen hade haft siktet inställt på Älvsbytalo redan länge. Då det tidigare huset blev sålt blev det bråttom att skaffa ett nytt. Inför sommaren var stadens byggnadstillsyn på väg på semester och pappren borde fås i skick.

–Men då saker och ting började ske skedde det snabbt. Jag skulle aldrig ha trott att vi redan i början på november skulle bo i vårt nya hem, berättar Marianna. –I början av oktober funderade jag ännu över den tomma tomten och tänkte att det aldrig kommer att gå.

Men redan följande dag var känslan en annan. –Jag stod lycklig på tomten med tårar i ögonen och tittade då husdelarna lyftes på plats.

"Jag stod lycklig på tomten med tårar i ögonen"

Färdigt med fart

Tre timmar efter att monteringen av huset inleddes kunde man gå in. –Vatten och el var påslagna och huset varmt. Otroligt, säger Marianna.

Marianna tycks vara en sådan person som tror först då hon ser. Mariannas man och mamma besökte Älvsbytalos fabrik i Kauhajoki efter husbeställningen. Efter besöket berättade mamman att hon hade sett Mariannas färdiga kök. Marianna trodde på detta först dagen då huset monterades då hon såg det vackra köket med egna ögon.

Färdigställandet av huset på tomten tog mindre än fyra veckor. –Jag klarade nästan inte av att sova på nätterna. Det var så roligt att få följa med framstegen i huset från dag till dag

"Det här har från första början känts som vårt eget hem."

Ett passande hus för vår familj

Hur var första julen i nya hemmet? –Underbar! Huset passar oss så bra så vi har inte behövt anpassa oss till det nya.
Det här har från första början känts som vårt eget hem.

Enligt Marianna används husets kvadratmetrar väldigt väl. –Det finns inget onödigt utrymme och det är enkelt att inreda.

–Vi har en stor hund som det också är lätt att röra sig med: den leriga hunden kan duschas då man går in via klädvårdsutrymmet.

Det gråa golvet i husets våtutrymmen får också väl godkänt. –Golvet är väldigt vackert och det syns varken smuts eller skräp på det.
Otroligt funktionellt och lätt att hålla rent.


Ett perfekt hem till ett bra pris

Den nöjda familjen har en sysselsatt sommar framför sig. –Då det regnar fixar vi gården och då det är torrt målar vi huset, säger Marianna leende.

–Jag kan ärligt säga att vi fick ett perfekt hem till ett bra pris, säger Marianna och avslöjar: –Vi har funderat att efter några år, då barnen växer ur det här, så köper vi ett nytt, större hus från Älvsbytalo.

Beställ katalog