Hoppa till innehåll

Intervju: Marianne Vangsøy

Fotograf: Inviso

INREDNINGSTIPS

Så skapar du ett personligt kök


I hjärtat av hemmet träffas familjen för att laga mat, äta och för trevliga samtal. Här tillbringar vi största delen av våra vardagar tillsammans. Vill du skapa en personlig stil med ditt nya Älvsbytalo kök? I den här artikeln kan du hämta inspiration och få några smarta tips.

Trender


Köket är det nya vardagsrummet, säger trendforskarna. Det här rummet kan spegla vår nya livsstil och vanor – vi lagar mer mat tillsammans och vi umgås hemma genom måltider med familj och vänner. Det är här vi vill visa vem vi är – och det är här vi kan njuta av vardagarna tillsammans.

Därför vill vi på Älvsbytalo att du ska kunna förverkliga din köksdröm – och ger dig som husbyggare stor valfrihet och flera möjligheter att sätta en personlig prägel på köket.

Se en översikt över alternativen här

I ett kök med rikligt med ljus sysslar man gärna. Köket på bilden finns i ett Astrid-hus, men samma behagliga belysning fås även till våra andra husmodeller.

Specialutvecklade kök


I Älvsbytalo levererar vi ditt kök helt färdigmonterat – med köksinredning, alla vitvaror och bänkskydd inkluderade i det totala priset.

– Vi är otroligt stolta över vår unika standardlösning för kök som vi har utvecklat speciellt för att uppfylla våra kunders behov, säger Jens Sundström. Han är teknisk chef vid Älvsbyhus Sverige.

Han förklarar att Älvsbytalo har designat och utvecklat ett helt eget kök. Det moderna köket har hög standard, robust kvalitet och en snygg finish.

Köken byggs från grunden av hantverkarna på fabriken. Skåpluckor och lådor kompletteras med solida beslag i hög kvalitet och med dämpning från den tyska leverantören Blum. 

 

Öppen lösning


– Vid utvecklingen av de nya husmodellerna såg vi en klar tendens till att kunderna önskar sig en öppen lösning mellan köket och vardagsrummet, säger Sundström.

Han förklarar även att många kunder önskat att öppna köket ännu mer och därför har Älvsbytalo en smart lösning för att flytta kyl och frys så att köket ser mer öppet och inbjudande ut.

 

Köksöar är mycket populära


Ett mycket populärt  tillval är köksön. Med en ö som en del av köksinredning har familjen en extra samlingspunkt och både stora och små kan delta i matlagningen.

Köksön levereras som tillval till huset och har ingen fast placering. Efter monteringen av inredningen kan du därmed själv pröva dig fram och välja var du vill att den ska monteras. 

Behaglig belysning


Sundström tar fram vikten av en god belysning i köket och efter att de klassiska glödlamporna har fasats ut har Älvsbytalo utvecklat bra lösningar för de mer miljövänliga LED-lamporna. LED-lampor använder betydlig mindre ström, har lång hållbarhet och avger lite värme. Dessutom ger de ett behagligt ljus.

– Vi ser att våra kunder vill ha en bra belysning i sitt kök och vi vill därför kunna leverera en bra belysning som en del av husleveransen så att kunderna slipper leta efter det senare.

Han förklarar att Älvsbytalo nu levererar LED-spots till taket, LED-armatur till undersidan av överskåpen och LED-belysning till fönsterkarmen för alla deras nya hus. Lamporna kan dimmas och ger därför ett mycket behagligt ljus till köket. 

Utforma dig själv


Köksväljaren ger dig möjlighet att utforma köket helt själv. I det automatiserade ritprogrammet kan du leka med ditt drömkök.

Vill du ha ett extra fönster eller köksö? Kanske du vill byta färg på stänkskyddet? Eller ha vitvaror i borstat stål? Här kan du lägga till och ta bort tills du är helt nöjd – och se hur resultatet blir innan du tar det slutliga beslutet.
 

Bygg ditt kök

Beställ katalog