Hoppa till innehåll

Sommar mitt i vintern?

Soini och Irja Huhtas fjärde hem blev färdigt i Vanda mitt i vintern i januari 2014.
– De tre tidigare husen byggde vi själva av långvirke och med det här fjärde huset ville vi komma undan lite lättare och snabbare. Så här i efterhand vet vi att ett monteringsfärdigt hus dessutom blev billigare, berättar Soini Huhta som är nöjd med sitt hus från Älvsbytalo.
Huset som monteras av stora element kan lika väl byggas på vintern som på sommaren. Det går snabbt att uppföra huset och värmen får man på genast på första byggdagen. Huset står aldrig kallt och utsatt för väder och vind.

Standardgrunden ingår i Älvsbytalos leverans och Älvsbytalo sköter planeringen av standardgrunden, leveransen av elementen till tomten och monteringen av dem.

– Grundläggningsarbetet på tomten gjordes ett par veckor innan paketet anlände och därefter skötte Älvsbytalos monteringsgrupp resten. Byggarbetarna var duktiga och mycket pålitliga – vårt nya hem stod klart till och med tidigare än den överenskomna tidsplanen, berättar Soini Huhta.

– Eftersom byggarbetet utfördes på vintern kunde vi sätta igång med målnings- och trädgårdsarbetet genast på sommaren.

I paret Huhtas val av hus var Älvsbytalos goda pris-kvalitetsförhållande det som avgjorde. Som husmodell valdes Tuulikki, eftersom den passade bäst på tomten.

– Vi besökte visningar av flera elementhus, men Älvsbytalo var överlägset, kommenterar Soini. Det finns gott om plats för oss, kanske till och med lite för mycket, men det är ju bra med tanke på barnbarnen som springer runt.

Parets absoluta favoritrum är vardagsrummet där det kring brasan är sommar mitt i kalla vintern. Beträffande byggande på vintern säger Soini att det inte är någon idé att vänta till sommaren när man kan få ett varmt hus färdigt även på vintern – snabbt och förmånligt.

Beställ katalog