Hoppa till innehåll

Till ett nytt hem till julen

Tiina Kukkola och sjuåriga Luka och femåriga Sienna fick flytta in i sitt nya hem i Borgnäs lagom före jul.  Helgerna firade familjen i landsbygdens lugn, granne till morföräldrarna.

Gnistan att bygga ett nytt hus kom från att familjen hittade en tomt i närheten av morföräldrarna. Ett inflyttningsklart elementhus var ett bra alternativ för tvåbarnsmamman som arbetar som controller. Tiina gillade planlösningen i Älvsbytalos Melatar med en gång och även prismässigt var huset det lämpligaste alternativet.

– Huset är som gjort för oss: hemtrevligt och funktionellt, berättar Tiina.

– Vårt viktigaste kriterium var ett stort allrumskök med plats för umgänge. Dessutom är både huvudentrén och utgången från grovköket som används som hall till daglig dags på samma sida av huset och sovrummen lugnt placerade i den andra änden av huset.

Snabbt klart – utan överraskningar

Byggandet av huset från Älvsbytalo gick smidigt även vintertid.

– Huspaketet levererades drygt ett halvår efter beställning, till och med lite fortare än planerat. Monteringen inleddes i mitten av november och hemmet var inflyttningsklart före jul, kommer Tiina ihåg.

– Också kostnaderna hölls i schack till alla andra delar, men grundläggningen var mer arbetskrävande än tänkt då man var tvungen att gräva djupare än planerat för att få fram ett hårt underlag.

– Slutresultatet blev att vi har en stenfot som är tillräckligt hög för att användas som förråd, skrattar Tiina.

– Det var den enda överraskningen på vägen hit och boendekostnaderna har motsvarat förväntningarna, fortsätter hon.

Musik vid brasan

Tiinas och barnens favoritplats i det nya hemmet är det stora och ljusa vardagsrummet. Hemma njuter familjen som håller på med dans och musik av brasans värme. Luka och Sienna både tar danslektioner och går i musikskolan och mamma Tiina spelar harmonik i orkestern Hyvinkään Salonkiorkesteri.

– När byggandet är lätt, går snabbt och dessutom är förmånligt kan familjen fokusera på det roliga i livet, till exempel musik, konstaterar Tiina.

Beställ katalog