Hoppa till innehåll

Uusi Aamu i S:t Michel

Bostadsmässan sommaren 2017 i S:t Michel nådde upp till fantastiska 130 000 besökare. Älvsbytalos mässhus Uusi Aamu charmade med både sin öppna planlösning och sin mångsidighet. Uusi Aamu är familjen Muttilainens hem.

Uusi Aamu är, som namnet antyder, en ny husmodell. Det är också familjen Muttilainens nya och deras första gemensamma hem. Familjen har själv valt namnet för huset som är byggt efter deras önskemål.Den rymliga husmodellen finns i Älvsbytalos kollektion, där den heter Ella.

Husdrömmen blev verklighet

Muttilainens nya hem är en av Älvsbytalos 14 nya husmodeller och det är planerat att tillgodose alla behov och förväntningar inom modernt boende i egnahemshus.

Huset är nästan 130 kvadratmeter stort, har fem rum och kök och här finns plats även för en större familj. Nu bebos huset förutom av Ola, också av hans fru Tuija och tre barn. Med det ljusa 1-planshuset med öppen planlösning, Uusi Aamu, blev familjens dröm om ett gemensamt hem verklighet.

Rymd, ljus och en dämpad färgskala

Det stora och öppna vardagsrummet släpper in mycket ljus och erbjuder många individuella inredningsalternativ.  Familjen Muttilainen har valt en diskret färgskala och inredning till sitt hus. Inredningsdesignern har använt detaljer för att lyfta fram hemmets personliga stil som matchar ägarna.

– Det är inte lätt att hitta elementhus med fyra sovrum. Uusi Aamu är en fullträff vad gäller planlösningen, säger husets ägare Ola Muttilainen.

Förutom det fina huset är familjen stolt över altanen som löper längs med husets hela bredd och naturligtvis tomten som har utsikt över Saimen. 

I köket finns plats för hela familjen

För finländska familjer är köket livets mittpunkt i vardagen, och köket i Uusi Aamu har plats för hela familjen.  En eldstad som familjefadern lät bygga för stämningens skull fungerar som rumsavdelare mellan det kombinerade köket och vardagsrummet.

– Redan tanken om att sitta hemma vid brasans värme och sken får mig att piggna till när jag kör hem i höstmörkret, ler Ola.

Genom bastufönstret syns Saimen

Uusi Aamu ligger i det grönskande landskapet vid Saimens strand i stadsdelen Kirkonvarkaus i S:t Michel. I bastun finns ett öppningsbart fönster och visst kan man få sig en glimt av Saimen när man tittar ut.

– Då har man det bra, när man kan bada bastu i sitt eget hem och se Saimen genom fönstret, gläder sig Ola.

Området Kirkonvarkaus ligger på cykelavstånd från centrala S:t Michel och dess läge förverkligar många finländares dröm om att samtidigt bo på landsbygden och i staden.  Ett finländskt modernt trähus passar perfekt i denna idyll.

 

Ta en titt på Älvsbytalos nya husmodeller

Beställ katalog