Hoppa till innehåll

Vi förverkligade drömmen längst upp i Finland

Det unga paret Titta och Aslak Länsman väntade lyckliga tillökning i sitt nya trivsamma hus från Älvsbytalo. Det egna hemmet vid stranden av Teno älv hann bli klart i god tid innan lillen föddes.

– Det var väl något ödesmättat i vårt möte, det kändes direkt att nu har jag hittat rätt, minns Titta i sitt splitternya kök om sitt första möte med Aslak. Kökets mittpunkt är den dubbelsidiga eldstaden som delar utrymmet mellan vardagsrum och kök.

Samma ödesmättade Lapplandsmagi måste ha funnits med då paret relativt snabbt hittade ett huspaket som uppfyllde deras önskemål.

– Vi var tvungna att hitta ett huspaket som behagade både ögat och plånboken och när vi väl gjort vårt val rullade husprojektet på i samma fart, säger Aslak och Titta.

– Jag jämförde planlösningarna i olika huspaket först på nätet och Älvsbytalos hus var bland de första jag tittade på. Huset kändes bra och hade också en överlägset bra leveranstid. Jag visade huset för Aslak och saken var avgjord, berättar Titta.

Planlösningen i Älvsbytalos Kuutar är som klippt och skuren för en liten familj. Huset har ett rymligt och funktionellt kök, tre sovrum, möjlighet till ett stort vardagsrum och naturligtvis en bastu.

Familjen Länsmans hus restes på en månad. De lyckliga invånarna blev inte ens besvikna på att deras nya hem bara är Finlands näst nordligaste hus från Älvsbytalo. Grannen hann nämligen bygga först, och dessutom några meter längre norrut.

Beställ katalog