Hoppa till innehåll

Intervju: Ronny Olovsson

Fotograf: Tomas Bergman

Hemma hos

”Vi kunde göra tillval och sätta vår prägel på huset”

Deras vänner trodde att de lagt in egna golv och ordnat ytskikt, för att deras hus var så fint. Men Hanna Larsson kunde stolt berätta att allt ingick:
– Faktum är att flera av våra vänner som sett vårt hus nu också valt att bygga Älvsbyhus.

Hanna Larsson med familj bor sedan två år i hustypen Tyr från småhustillverkaren Älvsbyhus. Ett val av hus som till en början inte var så där helt självklart.

– Vi hade förutfattade meningar kring äldre husmodeller från Älvsbyhus, men när vi hade varit och sett de nya husen sa jag i bilen ”vet du, jag vill nog bygga ett Älvsbyhus”, då svarade Crille ”jag med”.

– Vi hade en bild av Älvsbyhus som omodernt och lite dålig kvalité och tråkigt. Men gud, det var inte alls det vi förväntat oss när vi väl såg huset… Älvsbyhus har verkligen moderniserat sig… Våra kompisar blev också väldigt förvånade över hur fint huset sedan blev. När de var hemma hos oss var det ”åååh, vilket badrum, men det här har ni väl lagt in själv” och så. Men, nej, det finns moderna snygga tillval i dag som standard och Älvsbyhus uppdaterar hela tiden med ny design.

Och vännernas förvåning har i några fall kantrat över i ett genuint intresse:

– Faktum är att flera av våra vänner som sett vårt hus nu också valt att bygga Älvsbyhus. De sa att de inte alls hade sett Älvsbyhus som ett alternativ innan, förrän de såg vårt hus. De trodde som vi att det skulle vara omodernt och enkelt.

När vi hade varit och sett de nya husen sa jag i bilen ”vet du, jag vill nog bygga ett Älvsbyhus”, då svarade Crille ”jag med”.

Däremot så har enkelheten i själva husbyggarprocessen imponerat på familjen:

– När vi bestämde oss för att bygga hus hade vi två små barn. Vi kände att vi inte orkade lägga en massa tid på att bygga själva, så vi bestämde oss att köpa nyckelfärdigt just därför. Och vi fastnade för Älvsbyhus just för att det var så enkelt.

Hur menar du ”enkelt”?
– Ja… Allt är som klart, vi har gjort tillval, men det var lagom många tillval… för oss var det skönt att det var en fast grund, men att vi kunde göra våra tillval och sätta vår prägel på huset. Vi fick hjälp och tips för att se hur vi kunde utveckla huset. Och hur vi kunde placera huset på tomten.

– Allt var väldigt enkelt från det vi bestämde oss till huset kom, det har bara flutit på. ”Det kan inte vara så här enkelt, det måste komma något bakslag”, sa vi, men nej, det har bara funkat. Vi har haft superbra kontakt, vi tog upp småsaker och det fixades direkt, konstaterar Larsson.

Och priset, det konkurrenskraftiga priset, var till slut också en väldigt tydlig faktor:

– När vi satt och jämförde husleverantörer så upptäckte vi att det inte ingick ytterdörrar och trappor och andra konstiga saker för att få ner priserna. Men hos Älvsbyhus ingick verkligen allt. Och vår kalkyl har hållit. Det enda som gick över kalkylen var vårt eget markarbete. Vi trodde det skulle dra över på huset, det trodde även banken, men det har hållit hela vägen. Och det är också nyckelfärdigt på riktigt. Vi satte nyckeln i dörren och flyttade in, säger Hanna Larsson och tillägger:

– Vi är väldigt glad att vi gjorde det här valet. Vi behövde inte fundera, allt var klart, vi köpte ett färdigt hus. Vi ville inte ”bygga bort” ett och ett halvt år av våra barns liv, nu fick vi tvärtom mer tid tillsammans istället.

Beställ katalog