Hoppa till innehåll

Högsta kundnöjdhet i hela branschen

RTSTUTKII-logo_250px.jpg

Husköpare från Älvsbytalo är nöjdast över sina husleveranser i hela branschen på 2000-talet. –Älsvbytalo har från år till år varit på toppen i branschen gällande kundnöjdhet, berättar undersökningschef Jaakko Jussila från Rakennustutkimus RTS Oy. –Kunderna har fått det som utlovats.

–Så mycket som 97,4 % av Älvsbytalos kunder sade sig vara nöjda med husleveransen i undersökningarna under 2000-talet. Det här är den bästa prestationen i hela branschen, fortsätter Jaakko Jussila. Resultatet baseras på erfarenheten av över tusen av Älvsbytalos kunder under åren 2000–2018.

Undersökningen Omakotirakentaja genomförs årligen och genom omfattande urval intervjuas småhusbyggare som erhållit bygglov. I uppföljningen deltar alla ledande husleverantörer. –Topplaceringen från år till år visar att kundnöjdheten står på en solid grund, säger Jaakko Jussila.

Älvsbytalo säljs som helt inflyttningsklara huspaket. Husens storelement byggs så gott som klara inomhus på fabriken i Kauhajoki varifrån de skyddade transporteras till köparens tomt. Huset monteras upp till åshöjd på en dag varmed det genast är skyddat för regn. Efter 4–5 veckor från monteringen är huset ett inflyttningsklart hem.

–Våra kunder är medvetna om inflyttningsdagen redan på förhand och kan själva följa med arbetet på tomten från dag till dag. Allt är tydligt och öppet, säger Älvsbytalos försäljningschef Petri Torvinen. –Hela processen från fabriken till tomten och till ett färdigt hus ligger på vårt ansvar. På tomten arbetar våra egna montörer som vet exakt vad de gör.

Den höga kundnöjdheten är resultatet av ett långt utvecklingsarbete. –För oss är en nöjd kund nummer ett, säger Torvinen. –Det som också är unikt på marknaden är att kunden betalar sitt hus först då det är slutgranskat och inflyttningsklart. Förskottsbetalningar förekommer inte.

 

Tilläggsuppgifter:

Älvsbytalo Oy, försäljningschef Petri Torvinen, tel. 020 7939 621

Rakennustutkimus RTS Oy, undersökningschef Jaakko Jussila, tel. 040 9005 610

Rakennustutkimus RTS Oy är ett opartiskt, finländskt undersökningsföretag som har följt upp byggmarknaden sedan år 1983.


Bekanta dig med hela vår kollektion


Beställ här vår nya huskatalog kostnadsfritt

 

Hög kvalitet till marknadens lägsta pris är orsaken till att Älvsbyhus är Nordens största tillverkare av volymelementhus av trä. Under företagets 75-åriga historia har fler än 42 000 familjer valt ett hus från Älvsbytalo som sitt hem. Husen byggs inomhus som färdiga volymelement som sedan monteras av yrkeskunniga montörer. Älvsbyhus är ett svenskt företag med dotterbolag, husfabrik och 14 försäljningskontor i Finland. Fabriken i Kauhajoki har levererat fler än 4 000 hus sedan 2005.

Inflyttningsklara småhus intresserar alltmer

“Fördelen med att bygga i fabriksmiljö är lägre pris och jämnare kvalitet. Dessutom utsätts inte konstruktionen för fukt i något byggnadsskede", berättar Älvsbytalos försäljningschef Petri Torvinen.

Läs mer
Beställ katalog