Hoppa till innehåll

Hem från Kauhajoki redan i tio år

Älvsbytalos husfabrik i Kauhajoki firar i vår sin tioåriga historia. Tack vare konstant produktutveckling ser också fabrikens framtid ljus ut. Företagets viktigaste resurser är produktutvecklingen och yrkeskunniga anställda.

 

På Älvsbytalos husfabrik ligger det festkänsla i luften, eftersom fabriken firar jämna år. Husfabriken i Kauhajoki invigdes för exakt tio år sedan med en festlig ceremoni.

De första husen från Älvsbytalo såldes i Finland på 80-talet och idag har vi byggt redan över 8 000 hus. När efterfrågan ökade kraftigt i början av 2000-talet beslutade ledningen för Älvsbyhuskoncernen att grunda en egen husfabrik i Finland. Kauhajoki valdes som fabriksort på grund av dess centrala läge och för att det fanns tillgång till kunniga arbetstagare på orten.

– För närvarande byggs alla hus som levereras i Finland, det nordligaste Lappland undantaget, i Kauhajoki där personalstyrkan är cirka 40 anställda. De inflyttningsfärdiga husen byggs inomhus i torra och varma förhållanden, vilket garanterar en bra kvalitet och ett tryggt slutresultat, säger verkställande direktören Jan-Erik Rusk.

Älvsbytalo har under de senaste åren satsat mycket på produktutvecklingen. Bland vårens produktnyheter finns solcellspaneler som levereras som tillval och citypaketet med ett trendigt brutet sadeltak.

– Vi har en lång historia inom husbygge. I fjol firade Älvsbyhuskoncernen sin 70-åriga historia och i år firar vi här i Finland den egna fabrikens jämna födelsedag.

– Jag vill tacka både våra anställda och våra kunder för dessa tio år, fortsätter Rusk.

Älvsbytalo ingår i den svenska Älvsbyhuskoncernen som har fyra husfabriker i Norden. Älvsbyhuskoncernen har sammanlagt byggt mer än 38 000 hem i Sverige, Norge och Finland.

Ett hus från Älvsbytalo är ett volymelementhus, vars element byggs färdiga på fabriken. Varje element består av golv, väggar och innertak. Så mycket som möjligt görs klart på fabriken: till exempel el- och VVS-installationer. På byggplatsen skyddas volymelementen mot regn och monters på några timmar. Grundläggningen ingår i huspriset. Kunden kan flytta in i sitt nya hus redan en dryg månad efter leverans.

 

Beställ katalog