Hoppa till innehåll

Inflyttningsklara småhus intresserar alltmer

“Fördelen med att bygga i fabriksmiljö är lägre pris och jämnare kvalitet. Dessutom utsätts inte konstruktionen för fukt i något byggnadsskede", berättar Älvsbytalos försäljningschef Petri Torvinen.

Inomhusluften i ett trähus är utgångsmässigt bra. I ett trähus som är utrustat med en korrekt isolerad och ventilerad grund är boendet energieffektivt och hälsosamt. Trähus som tillverkats i fabrik är förmånliga gällande pris- och kvalitetförhållande och tack vare den mångsidiga kollektionen ändå individuella.

Älvsbytalos verksamhetsfilosofi grundar sig på just den här idén. Företagets verksamhet startade redan på 1940-talet i Sverige och i Finland byggdes de första husen från Älvsbytalo på 80-talet.

Idag tillverkas de inflyttningsklara husen från Älvsbytalo på fabriken i Kauhajoki. "Vi tillverkar inflyttningsklara, kvalitativa 1- och 1,5-plans trähus till marknadens förmånligaste pris. Vi firar vårt 75-årsjubileum med stolthet. Dessutom visar oberoende undersökningar att vi har de nöjdaste kunderna", säger försäljningschef Petri Torvinen.

Läs mera om Lasse

Kontrollerad produktionskedja, noggranna byggnadskriterier

Älvsbytalos byggprocess är noggrant övervakad och optimerad. "Tack vare den kontrollerade produktionskedjan producerar vi en jämn, hög kvalitet. Alla hus från Älvsbytalo byggs så gott som inflyttningsklara på vår husfabrik. Då modulerna levereras till tomten monteras de på plats och skyddas mot väder och vind på några timmar. Huset monteras till åshöjd på en dag.”

Varje hus genomgår en slutgranskning och tillsammans med invånarna går man omsorgsfullt igenom de hustekniska regleringarna rum för rum.

Husen från Älvsbytalo är energieffektiva och följer de åtstramade byggnadsbestämmelserna redan nu. "Husen från Älsvbytalo uppfyller även de mest stränga kraven i landet och i EU gällande täthet och energieffektivitet. Man behöver inte vara rädd för värmeläckage genom konstruktionen. Det är tryggt att leva och bo i hus från Älvsbytalo", säger Torvinen.

Trenden med småhus och enkelt boende fortsätter även i framtiden. “Vi vill också dra vårt strå till stacken gällande byggandet av småhusområden i stadsregionen”, säger Torvinen.Kunder som skaffat hus från Älvsbytalo är nöjdast över sin husleverans. 

(Omakotirakentajatutkimus 2018/19 RV, Rakennustutkimus RTS Oy)


Bekanta dig med hela vår kollektion


Beställ här vår nya huskatalog kostnadsfritt

 

Tilläggsuppgifter:
Älvsbytalo Oy

försäljningsdirektör Petri Torvinen

tel. 020 7939 621

petri.torvinen@alvsbytalo.fi

Hög kvalitet till marknadens lägsta pris är orsaken till att Älvsbyhus är Nordens största tillverkare av volymelementhus av trä. Under företagets 75-åriga historia har fler än 42 000 familjer valt ett hus från Älvsbytalo som sitt hem. Husen byggs inomhus som färdiga volymelement som sedan monteras av yrkeskunniga montörer. Älvsbyhus är ett svenskt företag med dotterbolag, husfabrik och 14 försäljningskontor i Finland. Fabriken i Kauhajoki har levererat fler än 4 000 hus sedan 2005.

Älvsbytalo inflyttningsklart huspaket 1,5-planshus Lasse

Nyhetsmodellen Lasse ger valuta för pengarna.

Våra mindre husmodeller har varit superpopulära men detta har ännu stått på önskelistan: ett litet hus i 1,5-plan. Då föddes det inflyttningsklara kraftpaketet Lasse som sparar både pengar och energi.

Läs mer
Beställ katalog