Hoppa till innehåll

Älvsbytalos historia började redan för 75 år sedan. Bekanta dig med jubileumsårets specialmodeller.

Älvsbytalos långa historia fick sin början i Sverige men de finländska hemmen tillverkas i Kauhajoki i Österbotten. – Det viktigaste för oss är att kunderna får ett hem där det känns bra att leva och bo, säger försäljningschef Petri Torvinen.

Namnet Älvsbytalo härstammar från byn Älvsbyn i Sverige. I Sverige startade verksamheten redan på 1940-talet; i Finland byggdes de första Älvsbytalohusen på 80-talet.

Nu byggs Älvsbytalos inflyttningsklara hus i Sverige, Norge och Finland. De finländska husen tillverkas i Österbotten, i Kauhajoki.

Under företagets 75-åriga historia har det sammanlagt byggts över 42 000 hem. Det resulterar i en stor mängd kunskap och kompetens inom en bransch där det är av största vikt att husen byggs bra och blir trygga att bo i och äga.

I Kauhajoki tillverkas hem – inte bara hus

Älvsbytalo ägs av familjen Johansson, nu i tredje generation. Det är även glädjande att se att Älvsbytalos husköpare också finns i flera generationer.

Kundernas – dvs. invånarnas – nöjdhet har varit en av våra viktigaste målsättningar under flera årtionden. Älvsbytalos kunder är bevisligen nöjdast i Finland över sina husleveranser (Omakotirakentajatutkimus 2017/18 RV, Rakennustutkimus RTS Oy).

Yrkesstoltheten över det kompetenta byggandet både hörs och syns dagligen i fabriken i Kauhajoki.

– Då man till exempel bygger väggar eller utför elarbeten på Älvsbytalos utförs dessa arbeten inte på ett hus utan på en specifik familjs hem, berättar försäljningschef Petri Torvinen. – Varje hus bär familjens namn redan från det första byggskedet; det byter inte från nummer till namn först på inflyttningsdagen. Älvsbytalos inflyttningsklara hus byggs i alla skeden från en människa till en människa, betonar han. 

Nordisk kraft

Älvsbytalos långa historia och nordiska samarbete har påverkat husbyggandet på många sätt. Husens klassiska, skandinaviska design tilltalar ögat och står sig i tiden.

Alla Älvsbytalos byggs så gott som inflyttningsklara i husfabrikens rena och torra utrymmen, med flera års slipad kunskap och effektivitet. – På så sätt får kunderna ett förmånligt och tryggt hem där det känns bra att leva och bo, säger Petri Torvinen.

Husen byggs enligt allt strängare krav. För oss finländare innebär detta till exempel att Älvsbytalos är energieffektiva och följer de framtida skärpta byggnadsbestämmelserna redan nu. I Norge är dessa skärpta bestämmelser redan i kraft; de är på kommande till Finland.

Vid valet av Älvsbytalos byggnadsmaterial utnyttjas de olika ländernas bästa kompetens och bästa produktleverantörer. Detta innebär att många finländska företags produkter och lösningar, förutom i Finland, även används i Älvsbyhus i Sverige och Norge. Finländsk kompetens (och även mycket av den finländska boendekulturen) framkommer särskilt väl i bastun som även svenskarna nu äntligen får i sina Älvsbytalohus. Heja Finland, heja bastun!

Jubileumshemmet öppnar upp för ljuset och den omgivande naturen

75-årsjubileet till ära bygger vi ett begränsat antal av Älvsbytalos Jubileumshem som är en hedersutmärkelse för det nordiska boendet då det är som bäst: utrymme, ljus och rymd. Bekanta dig närmare med hur fint jubileumsårets specialmodell hyllar ljuset och samvaron tillsammans med den omgivande naturen. I stan eller på landet.

 

Mer information:

Älvsbytalo Oy
försäljningsdirektör Petri Torvinen
tfn 020 7939 621
petri.torvinen@alvsbytalo.fi

 

Hög kvalitet till marknadens lägsta pris är orsaken till att Älvsbyhus är Nordens största tillverkare av volymelementhus av trä. Under företagets 75-åriga historia har fler än 42 000 familjer valt ett hus från Älvsbytalo som sitt hem. Husen byggs inomhus som färdiga volymelement som sedan monteras av yrkeskunniga montörer. Älvsbyhus är ett svenskt företag med dotterbolag, husfabrik och 14 försäljningskontor i Finland. Fabriken i Kauhajoki har levererat fler än 3 000 hus sedan 2005.

Älvsbytalo inflyttningsklart huspaket 1-planshus Minna

Älvsbytalos nya designtänkande och nya husmodell

Älvsbytalos nya lösningar lyfter fram den nordiska designen med raka linjer i kombination med den bekanta, kostnadseffektiva husproduktionen. Den nya husmodellen Minna (107,0 m², 3–4 r+k+b) är först ut med den nya designen.

Läs mer
Beställ katalog