Hoppa till innehåll

Marknaden för huspaket går varm. Älvsbytalo har inte gått med i prisökningarna.

Enligt Rakennustutkimus RTS Oy har huspaketmarknaden redan överhettats. Efterfrågan på hus har ökat rejält under coronan och samtidigt har priserna på byggmaterial stigit kraftigt. Detta har lett till betydande prisökningar för huspaketen. Älvsbytalos koncept är dock exceptionellt inom branschen och man har inte gått med i prisökningarna.


Älvsbytalos verkställande direktör Jan-Erik Rusk uppskattar att så gott som allas priser på byggmaterial har stigit med 10–35 % under det senaste året. Priset på virke har stigit med närmare 60 % i Finland (Statistikcentralen 7/2021). –Älvsbytalo har en egen såg vilket hjälper oss att stå emot den allmänna prisutvecklingen i branschen och fortfarande ha förmånliga priser på våra huspaket

Familjeföretagets exceptionella koncept

Älvsbytalos koncept är uppbyggt så att kunden kan lita på prissättningen. –Vi arbetar hellre långsiktigt, säger Rusk. –Människorna måste kunna lita på att priset inte överraskande svänger.

Vårt koncept grundar sig på det nordiska familjeföretagets grundidé enligt vilken så många som möjligt ska ha råd med ett bra småhus. Älvsbytalos produktionsprocess har finslipats till en effektiv helhet med erfarenhet från flera årtionden och över 44 000 byggda hus.

Stora, nordiska gemensamma inköp

Älvsbytalo är verksamma i Finland, Sverige och Norge. Gemensamma nordiska materialinköp säkerställer att kostnaderna kan hållas under kontroll och att husen är förmånliga för köparna.

I Finland byggs husen från Älvsbytalo i husfabriken i Kauhajoki som har varit verksam sedan år 2005. Företaget svarar på den ökade efterfrågan på huspaket genom att öka produktionen och arbetskraften. I Sverige är Älvsbyhus landets största hustillverkare.

Köpevillkor till förmån för köparen

Hus från Älvsbytalo betalar du först då det är inflyttningsklart, dvs. husleverantören finansierar huset under hela byggtiden. På så sätt uppkommer inga finansieringskostnader och vid behov har du ett färdigt hus som garanti för ett eventuellt lån vilket underlättar bankärenden. En prisgaranti ges också till köpet: priset som avtalats i samband med husbeställningen gäller i ett år.

  • Kostnadsberäkning som håller
  • Finlands bästa betalningsvillkor: inga förhandsbetalningar alls
  • Prisgaranti: det avtalade priset är ett år i kraft från husbeställningen
  • Frakt och standardgrund ingår i priset
  • Omfattande leveransinnehåll

Håll fast vid din dröm

Nu är tiden inne för att bekanta dig med våra huspaket. Älvsbytalos oförändrade priser – trots det heta marknadsläget – innebär att du fortfarande kan hålla fast vid din dröm. Du får just ett så stort hus du behöver för din familj.


Bekanta dig med husmodellen >

Ta kontakt med din egen försäljare >

 

Älvsbytalo ingår i Älvsbyhus-koncernen och vi är Nordens ledande hustillverkare. Koncernen är ett familjeföretag i tredje generation. Vi har planerat, tillverkat och monterat nästan 44 000 inflyttningsklara hus i Sverige, Norge och Finland. Vi bygger hem åt våra kunder till marknadens mest konkurrenskraftiga pris utan att pruta på kvaliteten.

Älvsbytalo muuttovalmis talopaketti 1-kerroksinen Sofia

Planerat i Finland: den nya husmodellen Sofia.

I Finland byggs husen från Älvsbytalo i Kauhajoki i Österbotten. En del av våra husmodeller är gemensamma med Sverige och Norge. Nu presenterar vi det nya huspaketet Sofia som har planerats i Finland och vars utgångspunkt har varit de finländska barnfamiljernas önskemål.

Läs mer
Beställ katalog