Hoppa till innehåll

Varför bygga modulhus?


Tänk efter. Vilken metod är effektivast och ger den högsta kvaliteten? Att bygga bit för bit utomhus, i alla sorters väder, eller inomhus i en torr och varm fabrik med rationellt löpande produktion?

Svaret är givet! Vi har hållit fast vid vår företagsidé från 1960. Vi bygger och säljer rejäla hus till priser som gör att de flesta har råd att bo bra och ändå ha pengar över till annat. Så om du jämför hustillverkare, ta en titt på husmodellerna från Älvsbytalo.

Modern produktionsteknik och ett rationellt system för transport och montering samt att vi kontrollerar hela tillverkningskedjan från skogsråvara till inflyttningsklart hus, gör oss mycket konkurrenskraftiga. Vi tillverkar inte bara det inflyttningsklart huset utan även inredningar i egna fabriker. Kostnadstänkandet genomsyrar allt vi gör.

Vår byggmetod ger hög kvalitet

Det är främst två faktorer som gör att Älvsbytalo håller hög och jämn kvalitet och tål att jämföras med andra hustillverkare. Den ena är att tillverkningen sker inomhus, i skydd för väder och vind.

Den andra är att våra medarbetare är specialister på vårt system och våra hus. Arbetet sker under de bästa förhållanden med effektiva och väl inarbetade rutiner. Varje arbetsmoment har utförts tusentals gånger och alla vet alltid exakt vad de skall göra.

Kort monteringstid

När modulerna når byggplatsen tar det bara några timmar innan de sitter ihop och är i skydd för väder och vind. Detta är en bidragande orsak till den höga kvaliteten på våra hus.

Älvsbytalo_pystytys_Sotunki_Vantaa_03.jpg

Färdiga moduler

Älvsbytalo är ett så kallat modulhus. Det byggs i stora klossar med golv, väggar och innertak. Allt som går att göra färdigt i fabrik görs där. Exempelvis är all el och vvs installerad.

Likaså är badrum och klädvårdsrum helt klara med golvmattor, väggbeklädnader och sanitetsporslin. Det som återstår att göra när huset är på plats är målning, tapetsering och läggning av golvmattor i övriga rum.

Modulerna fraktas till byggplatsen med järnväg och eller specialfordon och monteras snabbt ihop.

alvsbytalo_esivalmisteltu_ylakerta_04.jpg


Förberedd övervåning

Köper ni ett hus med inredningsbar övervåning ingår trappa, fönster, underlagsgolv samt förberedelser för el tele vvs. Det innebär att det blir både enklare och billigare den dag ni bygger färdigt.

Vet ni vad vi kallar det? Ett smartare val! 

Beställ vår huskatalog avgiftsfritt >

Beställ katalog