Älvsbytalon poistoilmalämpöpumppu pienentää asumiskustannuksia

Energiatehokkuus on kaiken rakentamisen A ja O, oli kyse sitten perheen kodista tai vapaa-ajan asunnosta. Siksi Älvsbytalossa on aina vakiona poistoilmalämpöpumppu eli PILP.

Poistoilmalämpöpumppu pitää huolen, ettei talo tuhlaa energiaa. Kuten nimikin kertoo, poistoilmalämpöpumppu ottaa lämmön talteen rakennuksesta poistettavasta ilmasta. –Vuositasolla poistoilman lämmöstä saadaan otettua talteen jopa 80 prosenttia. Se jos mikä on ympäristöystävällistä, Älvsbytalo Oy:n toimitusjohtaja Jan-Erik Rusk kertoo. Älvsbytalon vakiotoimituksessa talon lämmitysjärjestelmä toimitetaan täydellisenä, ja poistoilmalämpöpumppu on talossa käytössä jo heti ensimmäisistä päivistä alkaen. Poistoilmalämpöpumppu huolehtii lämmityksen ohella myös ilmanvaihdosta.

Raikas sisäilma

Älvsbytalon jokaisessa huoneessa on määräysten mukainen, riittävä ja erinomainen sisäilman laatu ja ilmanvaihtuvuus. Samalla talokin voi hyvin ja asukkaat viihtyvät. Lämpöä ei silti mene harakoille, sillä poistoilman energia varastoidaan vesivaraajaan, Rusk tähdentää.

PILP hyödyntää myös normaalista elämisestä – ihmisistä, eläimistä, valaisimista ja muista sähkölaitteista – syntyvän lämmön. –Monet hankkivat myös takan tunnelman luojaksi. Mutta sen tuomalle lisälämmölle ei Älvsbytalossa ole tarvetta poistoilmalämpöpumpun ansiosta, Jan-Erik Rusk muistuttaa.

Pieni energiankulutus

Asumismukavuuden lisäksi poistoilmalämpöpumpulla varustetussa talossa on pieni sähkölasku. –Seurasimme esimerkiksi vuonna 2019 Sodankylään rakennetun 129,2-neliöisen Älvsbytalon sähkönkulutusta. Energian osuus oli sähkölaskussa vain 20–40 euroa kuukaudessa, vaikka käyttövettä talossa asuva perhe kuluttaa runsaasti. Poistoilmalämpöpumppu on käytännössä huoltovapaa, vaikka se edustaakin korkeaa teknologiaa. –Asukkaan on ainoastaan puhdistettava ilmansuodatin säännöllisesti.

Älvsbytalon NIBE F750 -poistoilmalämpöpumppu

  • Hyödyntää sekä poisto- että ulkoilman lämpöä
  • Voit ohjata ja seurata lämmitystä ja ilmanvaihtoa puhelimella, tabletilla tai tietokoneella

Kysy lisää Nibestä omalta Älvsbytalomyyjältäsi.

Etsitkö vastauksia?

Olemme valmiina auttamaan kaikissa kysymyksissäsi.

Tilaa talokuvastomme

Ilmaiseksi