Publicerad 15 september 2023
Uppdaterad 15 september 2023

Älvsbytalo Oy centrerar produktionen till husfabrikerna i Sverige och avbryter tillfälligt produktionen i husfabriken i Kauhajoki från och med den 1.1.2024.

Älvsbytalo ser in i framtiden och tryggar en fortsatt verksamhet genom att tillfälligt centrera husproduktionen till husfabriken i Älvsbyn i norra Sverige. I övrigt fortsätter vår verksamhet i Finland som tills nu. Vi kan alltså även i fortsättningen tryggt erbjuda dig ett eget hus från Älvsbytalo. Förmånligt och till branschens bästa betalningsvillkor – helt utan förhandsbetalningar.

Älvsbytalo ingår i Älvsbyhus-koncernen som är en svensk hustillverkare. Koncernen har verksamhet i Sverige, Finland och Norge; och vi har redan planerat, byggt och monterat över 45000 småhus. I Finland har Älvsbytalo levererat hus i 42 års tid.

Från och med årsskiftet 1.1.2024 kommer hus som monteras i Finland att tillfälligt tillverkas vid husfabriken i Älvsbyn i norra Sverige. Fabriken i Kauhajoki bereds för att återuppta produktionen i väntan på att den nordiska husmarknaden tar fart igen, säger Älvsbyhus-koncernens verkställande direktör Kent Johansson.

I övrigt fortsätter verksamheten i Älvsbytalos namn som tidigare. Ändringen inverkar inte på Finlands försäljningsorganisation, byggandet eller servicen.

Husmarknaden är exceptionellt svag i Finland nu. Generellt är situationen inom byggbranschen utmanande även i Sverige och Norge. För att kunna hålla produktionseffektiviteten på en god nivå och bevara marknadens bästa huspriser för våra kunder koncentrerar vi tillfälligt produktionen till två husfabriker i ställer för tre, säger Kent Johansson.

Vi kan alltså även i fortsättningen tryggt erbjuda dig ett eget hus från Älvsbytalo. Förmånligt och till branschens bästa betalningsvillkor i Finland – helt utan förhandsbetalningar. 

Ytterligare information: 

verkställande direktör
Jan-Erik Rusk
Älvsbytalo Oy, Kauhajoki

tel. 020 793 9630
jan-erik.rusk@alvsbytalo.fi


Älvsbytalo ingår i Älvsbyhus-koncernen och vi är den ledande hustillverkaren i Norden. Koncernen är ett familjeföretag i tredje generationen. Vi bygger hem åt våra kunder till marknadens mest konkurrenskraftiga pris utan att pruta på kvaliteten.

Fler nyheter

Nyhet

1 februari 2024

Använd din VÅRFÖRMÅN före 31.3.2024

Läs nyhet
Nyhet

5 januari 2024

Bekanta sig med en trygg husaffär den 13–28.1.2024!

Läs nyhet
Nyhet

29 september 2023

Aamulehti: Frånluftsvärmepumpen är den förmånligaste energikällan år 2023

Läs nyhet

Undrar du något?

Vi finns här för att svara på dina frågor eller funderingar!

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Oj då!

Ett oväntat fel har inträffat. Ladda om sidan