Frånluftsvärmepump sänker boendekostnaderna

Energieffektivitet är A och O för allt byggande - oavsett om det är fråga om familjens hem eller fritidsbostad. Därför har hus från Älvsbytalo alltid en frånluftsvärmepump, dvs. PILP, som standard.

Frånluftsvärmepumpen ser till att huset hushåller med energin. Precis som namnet säger tar frånluftsvärmepumpen tillvara värmen från luften som avlägsnas från byggnaden. –På årsnivå kan upp till 80 procent av frånluftsvärmen tas tillvara. Det om något är miljövänligt, säger Älvsbytalo Oy:s verkställande direktör Jan-Erik Rusk. Husets kompletta värmesystem ingår i Älvsbytalos standardleverans och frånluftsvärmepumpen kan tas i bruk i huset redan de första dagarna. Utöver uppvärmningen tar frånluftsvärmepumpen även hand om ventilationen.

Frisk inomhusluft


Hus från Älvsbytalo har en tillräcklig och utmärkt kvalitet på inomhusluften och luftventilation i varje rum i enlighet med bestämmelserna. Samtidigt mår huset bra och invånarna trivs. Värmen går ändå inte till spillo eftersom frånluftsenergin lagras i varmvattenberedaren, säger Rusk.

PILP utnyttjar även värmen som alstras från människor, djur, belysning och andra elektriska apparater i det vardagliga livet. –Många skaffar även en kamin för att skapa stämning. Men hus från Älvsbytalo har inget behov av värmen den genererar tack vare frånluftsvärmepumpen, säger Jan-Erik Rusk.

Låg energiförbrukning

Utöver boendekomfort har hus försedda med frånluftsvärmepump låga elkostnader. –Vi har till exempel följt upp energiförbrukningen i ett hus på 129,2 kvadrat som byggts år 2019 i Sodankylä. Energins andel av elfakturan var endast 20–40 euro i månaden trots att familjen som bor i huset förbrukar mycket bruksvatten. Frånluftsvärmepumpen är i praktiken underhållsfri trots att den är högteknologisk. –Invånarna behöver bara rengöra luftfiltret regelbundet.

Älvsbytalos NIBE F750-frånluftsvärmepump

  • Tar tillvara värmen från både frånluften och utomhusluften

  • Du kan styra och följa uppvärmningen och ventilationen med telefon, surfplatta eller dator

Fråga mer av din egen försäljare

Läs mer om våra fördelar

Bygga hus

Vår byggprocess

Vår unika byggprocess har inte bara gett oss full kontroll över produktionens alla delar och därmed en jämn och hög kvalitet, utan även en unik kostnadskontroll som i slutänden kommer dig som kund tillgodo. 

Bygga hus

Bygga nytt eller köpa begagnat?

Hur ska man tänka när man vill skaffa ett hus? Vad är fördelarna med att bygga nytt?

Bygga hus

Varför bygga modulhus?

Tänk efter. Vilken metod är effektivast och ger den högsta kvaliteten? Att bygga bit för bit utomhus, i alla sorters väder, eller inomhus i en torr och varm fabrik med rationellt löpande produktion?

Bygga hus

Tryggt med totalentreprenad

Vi tillämpar totalentreprenad vilket innebär att ni endast behöver ett avtal för hus och standardgrund.

Hållbarhet

Från träd till färdigt hus - så byggs ett Älvsbytalo

Ett modulhus byggs som stora klossar med golv, väggar, innertak och allt som går att göra färdigt i fabrik görs där.

Hållbarhet

Smart miljöval

Hela byggkedjan är under vår egen kontroll och därmed omfattar vårt miljöansvar också hela processen – från skog till färdigt trähus.

Finlands bästa betalningsvillkor

Som kund hos Älvsbytalo betalar du ingenting för ditt hus – inte en euro – förrän huset har levererats och fabrikens slutbesiktningen är utförd.

Bygga hus

Väl beprövad och säker grund

Grunden är själva fundamentet i ditt husbygge. Alla Älvsbytalos byggs på specialtillverkad krypgrund. Självklart ingår både leverans av grunden och montaget i vårt huspris.

Energy wall

Energiväggen Energy Wall bär långt in i framtiden

30-gradig kyla och snöstorm tillhör vardagen för Älvsbytalo. För att klara allt strängare krav på energi­effektivitet har en helt ny väggkonstruktion utvecklats: Energy Wall.

Bygga hus

Hus från Älvsbytalo har en utomordentlig inomhusluft

Alla har rätt att njuta av god inomhusluft i sitt eget hem. Enligt Älvsbytalo är god inomhusluft en självklarhet. Varje hus från Älvsbytalo har med tanke på val av byggnadsmaterial och byggprocessen designats för att garantera att din familj får ett hus med god inomhusluft.

Undrar du något?

Vi finns här för att svara på dina frågor eller funderingar!

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Oj då!

Ett oväntat fel har inträffat. Ladda om sidan