Varför bygga modulhus?

Tänk efter. Vilken metod är effektivast och ger den högsta kvaliteten? Att bygga bit för bit utomhus, i alla sorters väder, eller inomhus i en torr och varm fabrik med rationellt löpande produktion?

Svaret är givet! Vi har hållit fast vid vår företagsidé från 1960. Vi bygger och säljer rejäla hus till priser som gör att de flesta har råd att bo bra och ändå ha pengar över till annat. Så om du jämför hustillverkare, ta en titt på husmodellerna från Älvsbytalo.

Modern produktionsteknik och ett rationellt system för transport och montering samt att vi kontrollerar hela tillverkningskedjan från skogsråvara till inflyttningsklart hus, gör oss mycket konkurrenskraftiga. Vi tillverkar inte bara det inflyttningsklart huset utan även inredningar i egna fabriker. Kostnadstänkandet genomsyrar allt vi gör.

Vår byggmetod ger hög kvalitet

Det är främst två faktorer som gör att Älvsbytalo håller hög och jämn kvalitet och tål att jämföras med andra hustillverkare.

Den ena är att tillverkningen sker inomhus, i skydd för väder och vind.

Den andra är att våra medarbetare är specialister på vårt system och våra hus. Arbetet sker under de bästa förhållanden med effektiva och väl inarbetade rutiner. Varje arbetsmoment har utförts tusentals gånger och alla vet alltid exakt vad de skall göra.

Kort monteringstid

När modulerna når byggplatsen tar det bara några timmar innan de sitter ihop och är i skydd för väder och vind. Detta är en bidragande orsak till den höga kvaliteten på våra hus.

Färdiga moduler

Älvsbytalo är ett så kallat modulhus. Det byggs i stora klossar med golv, väggar och innertak. Allt som går att göra färdigt i fabrik görs där. Exempelvis är all el och vvs installerad.

Likaså är badrum och klädvårdsrum helt klara med golvmattor, väggbeklädnader och sanitetsporslin. Det som återstår att göra när huset är på plats är målning, tapetsering och läggning av golvmattor i övriga rum.

Modulerna fraktas till byggplatsen med järnväg och eller specialfordon och monteras snabbt ihop.

Ett gott hantverk

Vi håller hög kvalitet även i detaljarbetet. Ett exempel som visar hur vi tänker är fönsterblecken. Vi fäller in dem, eftersom det ger en överlägsen funktion på sikt. Det här är en detalj som man måste vara byggkunnig för att upptäcka och som inte återfinns på så många hus.

Inredningsbar övervåning

Köper ni ett hus med inredningsbar övervåning ingår trappa, fönster, underlagsgolv samt förberedelser för el tele vvs. Det innebär att det blir både enklare och billigare den dag ni bygger färdigt.

Vet ni vad vi kallar det? Ett smartare val – helt enkelt.

Läs mer om våra fördelar

Bygga hus

Vår byggprocess

Vår unika byggprocess har inte bara gett oss full kontroll över produktionens alla delar och därmed en jämn och hög kvalitet, utan även en unik kostnadskontroll som i slutänden kommer dig som kund tillgodo. 

Bygga hus

Bygga nytt eller köpa begagnat?

Hur ska man tänka när man vill skaffa ett hus? Vad är fördelarna med att bygga nytt?

Bygga hus

Tryggt med totalentreprenad

Vi tillämpar totalentreprenad vilket innebär att ni endast behöver ett avtal för hus och standardgrund.

Hållbarhet

Från träd till färdigt hus - så byggs ett Älvsbytalo

Ett modulhus byggs som stora klossar med golv, väggar, innertak och allt som går att göra färdigt i fabrik görs där.

Hållbarhet

Smart miljöval

Hela byggkedjan är under vår egen kontroll och därmed omfattar vårt miljöansvar också hela processen – från skog till färdigt trähus.

Finlands bästa betalningsvillkor

Som kund hos Älvsbytalo betalar du ingenting för ditt hus – inte en euro – förrän huset har levererats och fabrikens slutbesiktningen är utförd.

Bygga hus

Väl beprövad och säker grund

Grunden är själva fundamentet i ditt husbygge. Alla Älvsbytalos byggs på specialtillverkad krypgrund. Självklart ingår både leverans av grunden och montaget i vårt huspris.

Energy wall

Energiväggen Energy Wall bär långt in i framtiden

30-gradig kyla och snöstorm tillhör vardagen för Älvsbytalo. För att klara allt strängare krav på energi­effektivitet har en helt ny väggkonstruktion utvecklats: Energy Wall.

Bygga hus

Älvsbytalos frånluftsvärmepump sänker boendekostnaderna

Energieffektivitet är A och O för allt byggande - oavsett om det är fråga om familjens hem eller fritidsbostad. Därför har hus från Älvsbytalo alltid en frånluftsvärmepump, dvs. PILP, som standard.

Bygga hus

Hus från Älvsbytalo har en utomordentlig inomhusluft

Alla har rätt att njuta av god inomhusluft i sitt eget hem. Enligt Älvsbytalo är god inomhusluft en självklarhet. Varje hus från Älvsbytalo har med tanke på val av byggnadsmaterial och byggprocessen designats för att garantera att din familj får ett hus med god inomhusluft.

Undrar du något?

Vi finns här för att svara på dina frågor eller funderingar!

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Oj då!

Ett oväntat fel har inträffat. Ladda om sidan