Varför bygga nytt hus istället för att köpa ett begagnat?

Det är en fråga som vi vet att många ställer sig. Och vi har svaret.

Träffsäkra kalkyler som håller

Det tillkommer inga oväntade eller oplanerade kostnader. Den kalkyl din säljare tar fram åt dig, den håller. Vi lovar.

Då vi började bygga hus för mer än 60 år sedan skickade vi med en prislista i huskatalogen. Och att ha fasta priser tycker vi än idag är en självklarhet. Du ska veta vad det kostar när du gör ditt livs affär och ska bygga nytt hus.

Låga driftskostnader

Varför betala mer per månad i driftskostnad än du måste? Tack vare våra låga energikostnader så får du en låg driftskostnad med ett Älvsbytalo. Och pengar över till annat du behöver. Utvecklingen de senaste åren har gått oerhört snabbt, ett nybyggt Älvsbytalo drar betydligt mindre el än ett som byggdes bara för några år sedan. Anslut dig till gruppen kWh-jägare som lyckats.

Underhållsfritt i många år

Du flyttar in i ett helt nytt hus och slipper underhåll många år. Ett äldre hus gömmer många hemligheter som kan bli minst sagt kostsamma.

Bättre inomhusmiljö

Nya hus har högt ställda krav på sig, bland annat ventilationen som skapar bättre luft inomhus. Inomhustemperaturen är jämn och skön tack vare bättre fönster och ett tätare klimatskal. Bättre inomhusmiljö, till fördel för dem som lider av allergier och astma. Och t.o.m för blommorna.

Du får själv välja och forma ditt hem

En kanske inte helt oväsentlig detalj. Du får från första början välja hur du vill ha det i ditt hem, du slipper flytta in i något som någon annan format utifrån sitt tycke och smak. Och framförallt: allt är nytt och fräscht.

Alla vill vi bo i en fräsch miljö och känna doften av nytt. Precis som när man sätter sig i en ny bil så känns det … bra!

Vi har under årens lopp utvärderat och utvecklat våra husmodeller och planlösningar för ett optimalt nyttjande av alla ytor, därför finns det alltid något som passar till olika tomter och individuell smak. Med över 150 smarta tillval kan du anpassa ditt nya Älvsbytalo utifrån era unika behov, men baserat på 60 års erfarenhet och utveckling.

Tycker du att det verkar komplicerat att bygga nytt hus?

Med ett nyckelfärdigt Älvsbytalo kan du i stort sett luta dig tillbaka och låta oss göra jobbet. Kontakta någon av våra professionella försäljare runt om i landet. Vi utlovar ett informativt samtal om hur hela processen går till. Många frågetecken kommer att rätas ut och ni kommer att inse att bygga ett Älvsbytalo är både bra för plånboken och egen tid.

Älvsbytalo är ett smartare val – helt enkelt!

Läs mer om våra fördelar

Bygga hus

Vår byggprocess

Vår unika byggprocess har inte bara gett oss full kontroll över produktionens alla delar och därmed en jämn och hög kvalitet, utan även en unik kostnadskontroll som i slutänden kommer dig som kund tillgodo. 

Bygga hus

Varför bygga modulhus?

Tänk efter. Vilken metod är effektivast och ger den högsta kvaliteten? Att bygga bit för bit utomhus, i alla sorters väder, eller inomhus i en torr och varm fabrik med rationellt löpande produktion?

Bygga hus

Tryggt med totalentreprenad

Vi tillämpar totalentreprenad vilket innebär att ni endast behöver ett avtal för hus och standardgrund.

Hållbarhet

Från träd till färdigt hus - så byggs ett Älvsbytalo

Ett modulhus byggs som stora klossar med golv, väggar, innertak och allt som går att göra färdigt i fabrik görs där.

Hållbarhet

Smart miljöval

Hela byggkedjan är under vår egen kontroll och därmed omfattar vårt miljöansvar också hela processen – från skog till färdigt trähus.

Finlands bästa betalningsvillkor

Som kund hos Älvsbytalo betalar du ingenting för ditt hus – inte en euro – förrän huset har levererats och fabrikens slutbesiktningen är utförd.

Bygga hus

Väl beprövad och säker grund

Grunden är själva fundamentet i ditt husbygge. Alla Älvsbytalos byggs på specialtillverkad krypgrund. Självklart ingår både leverans av grunden och montaget i vårt huspris.

Energy wall

Energiväggen Energy Wall bär långt in i framtiden

30-gradig kyla och snöstorm tillhör vardagen för Älvsbytalo. För att klara allt strängare krav på energi­effektivitet har en helt ny väggkonstruktion utvecklats: Energy Wall.

Bygga hus

Älvsbytalos frånluftsvärmepump sänker boendekostnaderna

Energieffektivitet är A och O för allt byggande - oavsett om det är fråga om familjens hem eller fritidsbostad. Därför har hus från Älvsbytalo alltid en frånluftsvärmepump, dvs. PILP, som standard.

Bygga hus

Hus från Älvsbytalo har en utomordentlig inomhusluft

Alla har rätt att njuta av god inomhusluft i sitt eget hem. Enligt Älvsbytalo är god inomhusluft en självklarhet. Varje hus från Älvsbytalo har med tanke på val av byggnadsmaterial och byggprocessen designats för att garantera att din familj får ett hus med god inomhusluft.

Undrar du något?

Vi finns här för att svara på dina frågor eller funderingar!

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Oj då!

Ett oväntat fel har inträffat. Ladda om sidan