Vi gör byggandet enkelt för dig

Funderar du på att bygga ett nytt hem? Ett inflyttningsklart hus från Älvsbytalo är ett enkelt och tryggt val. Du får ett energieffektivt, vackert och smart hem och själva byggandet kräver ingen kunskap av dig. Sätt i gång och förverkliga dina önskemål – vi hjälper.

1

Möte och beställning

Du träffar din egen Älvsbytaloförsäljare och kan välja den av våra 19 husmodeller som passar bäst för både familjens behov och den valda tomten. Din egen representant hjälper dig med de olika valen och ger dig en träffsäker kostnadskalkyl av huspriset som håller. Byggprocessen startar direkt när du fått finansieringsbeslutet. Vi behöver ingen handpenning.

2

Entreprenadavtal

Vi undertecknar entreprenadavtalet. Du får en egen kundpärm från oss med ritningarna och alla andra huspapper. Du kan ansöka om bygglov.

3

Bygglov

14 veckor före den planerade husleveransen ska bygglovet för ditt nya hem vara beviljat.

4

Materialval

Du har valt materialen till ditt nya hem och plockat ut dina egna favoriter bland tillvalen 6 veckor före den planerade husleveransen. Byggandet av huset inleds i husfabriken i Kauhajoki 6 veckor före den planerade husleveransen.

Användbara länkar

5

Standardgrund

Standardgrundläggningen ingår i priset hos Älvsbytalo och arbetena för grunden görs på din tomt i god tid före husleveransen. Ditt hus färdigställs skyddat inomhus i fabriken och du kan besöka fabriken för att se det tillverkas. Kom överens om ett fabriksbesök med din försäljare.

6

Leverans och montering

Husmodulerna transporteras skyddade till tomten, monteras ihop och huset förses med skyddande tak redan första dagen. Monteringen sköts av Älvsbytalos egen pålitliga monteringsgrupp och ditt nya hem är inflyttningsklart ungefär 4–5 veckor efter husleveransen. Det tycker vi kan anses vara en kort byggtid.

7

Betalning och inflyttning

Nu är det dags för dig att flytta in i ditt nya hem. Vi tar inte ut förskott, du betalar först när huset är klart. Försäkringarna som ingår i avtalet och de låga underhållskostnaderna i huset från Älvsbytalo ger dig friheten att njuta av ditt nya härliga hem utan ekonomiska bekymmer. Du har gjort ett smart val.

Skräddarsy dina val

Skräddarsy dina val och se priset direkt på skärmen

I vårt Planeringsprogram kan du nu testa att bygga och designa ditt hus online med dina tillval och priset ser du direkt på skärmen.

Våra fördelar

Bygga hus

Tryggt med totalentreprenad

Vi tillämpar totalentreprenad vilket innebär att ni endast behöver ett avtal för hus och standardgrund.

Finlands bästa betalningsvillkor

Som kund hos Älvsbytalo betalar du ingenting för ditt hus – inte en euro – förrän huset har levererats och fabrikens slutbesiktningen är utförd.

Bygga hus

Vår byggprocess

Vår unika byggprocess har inte bara gett oss full kontroll över produktionens alla delar och därmed en jämn och hög kvalitet, utan även en unik kostnadskontroll som i slutänden kommer dig som kund tillgodo. 

Bygga hus

Bygga nytt eller köpa begagnat?

Hur ska man tänka när man vill skaffa ett hus? Vad är fördelarna med att bygga nytt?

Bygga hus

Varför bygga modulhus?

Tänk efter. Vilken metod är effektivast och ger den högsta kvaliteten? Att bygga bit för bit utomhus, i alla sorters väder, eller inomhus i en torr och varm fabrik med rationellt löpande produktion?

Hållbarhet

Från träd till färdigt hus - så byggs ett Älvsbytalo

Ett modulhus byggs som stora klossar med golv, väggar, innertak och allt som går att göra färdigt i fabrik görs där.

Vanliga frågor

Undrar du något?

Vi finns här för att svara på dina frågor eller funderingar!

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Oj då!

Ett oväntat fel har inträffat. Ladda om sidan