Hemma hos

Rum för familjen att leva och andas

”När barnen växer ökar också behovet av utrymme”

Publicerad

27 februari 2024

Uppdaterad

27 februari 2024

Allt stämde i huset från Älvsbytalo: lättheten, priset och de funktionella utrymmena

Hahtalas familj på fyra personer bodde i en mindre radhuslägenhet i Nokia och hade ännu inte på allvar funderat på att flytta, än mindre till ett småhus. Ända tills ett enhetligt område med helt inflyttningsklara hus från Älvsbytalo började resa sig i närheten av det gamla hemmet.

På så sätt fick familjen möjlighet att flytta till ett helt nytt hus där de själva inte behövde göra något alls. Nu har familjen Hahtala bott i sitt Alvar-hus i två år och de kan inte tänka sig något bättre. –Allt funkar för oss här, det är nytt, funktionellt och fantastiskt rymligt, säger Mikko Hahtala. –Vi fick verkligen valuta för pengarna!

–Det viktigaste för oss i beslutet att flytta var budgeten, lättheten och ett fullständigt inflyttningsklart hus. Till och med äppelträdet var planterat, utbrister Anna Hahtala glatt. –Och beslutet underlättades förstås av att allt kvarstod som tidigare för killarna, såsom skola och vänner. 

Lätt att hitta sin egen modell bland husmodellerna

Då idén om ett nytt hem i grannskapet till det tidigare hemmet hade börjat gro kollade familjen Hahtala in flera husmodeller från Älvsbytalo.

De bekantade sig med både mindre och större alternativ än det befintliga hemmet, hus i ett plan och 1,5-plan från Älvsbytalo. På området Alhoniitty i Nokia byggs totalt 36 hus från Älvsbytalo för familjer av olika storlek.
 
–Det var slutligen helt självklart för oss att välja Alvar som vårt hem, konstaterar Anna och Mikko med en mun. 

”Extra utrymme har gjort oss gott”

Paret gillade husets hemtrevliga atmosfär, ”en släng av frontmannahus”. Vi ville vi ha en egen oas för killarna på övre våningen, en möjlighet till fysiskt och mentalt avstånd. –Ibland syns killarna bara till i nedre våningen då det är matdags, skrattar Anna. –Det extra utrymmet har verkligen gjort oss gott även om vi är ett fogligt gäng, säger Mikko.
 
Husmodellen Alvar har ett rymligt klädvårdsrum som familjen är särskilt förtjust i, liksom entrén direkt från gården till klädvårdsrummet. De två klädrummen i nedre våningen ger rejält med förvaringsutrymme och den öppna planlösningen får även familjens gäster att trivas. –Här ryms bra ett större gäng runt bordet, säger Mikko.

Allt klart, även övre våningen

Älvsbytalos normala huspaketaffär levereras hus i 1,5-plan förberedda, nedre våningen är inflyttningsklar. Övre våningen kan sedan färdigställas i egen takt, genast eller senare då familjens utrymmesbehov ökar. 
 
I fastighetspaketen Hus + Tomt är allt klart redan vid inflyttning, även övre våningen. Alla materialval är också klara och det enda kunden behöver göra är att flytta in. –Detta passade oss perfekt, säger Anna Hahtala. –Ytmaterialen är trevliga och neutrala, sådana som vi själva hade valt. Allt är vackert och funktionellt.

Energieffektiv frånluftsvärmepump

Hur är det med dagens heta potatis, energiförbrukningen? –Väldigt återhållsam, säger Mikko Hahtala. Han summerar att den totala förbrukningen det första året stannade kring 10 000 kilowattimmar. –Precis som det ska vara.

Sammantaget fungerar uppvärmningen och ventilationen smidigt med Älvsbytalos Nibe-frånluftsvärmepump. –I början fick vi anvisningar om hur systemet används och nu då alla inställningar är rätt återstår bara att byta filter, säger Mikko. –Och inomhusluften i huset är frisk, säger Anna. –Luften byts och matoset stannar inte kvar och cirkulerar i huset.

Familjen Hahtalas hus Alvar
från Älvsbytalo  84,8 m² + 49,3 m²

  • 3 sovrum + vardagsrum + kök + bastu + badrum + klädvårdsrum och 2 x wc
  • I nedre våningen ett 35,7 m² stort kök-vardagsrum 
  • Familjen gillar särskilt det rymliga klädvårdsrummet
  • 2 klädrum ger välkommet förvaringsutrymme

Bekanta dig med Älvsbytalos Hus + Tomt-fastighetspaketen >

;

Undrar du något?

Vi finns här för att svara på dina frågor eller funderingar!

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Oj då!

Ett oväntat fel har inträffat. Ladda om sidan