Hemma hos

Familjen Misukka

”Tydliga och hållbara löften.”

Publicerad

18 maj 2022

Uppdaterad

18 maj 2022

Älvsbytalos prisgaranti var en betydande förmån för oss

Prisgarantin säkerställer att priset på huset hålls helt oförändrat ett år efter husbeställningen. –För oss var det en betydande förmån säger Marko Misukka från Tusby. Priset på huspaketet stämde exakt trots att det samtidigt rådde en rätt så stor turbulens i priserna på byggmaterial och huspaket.

Nu sitter familjen Misukka belåtna i vardagsrummet i sitt splitternya Elias hus i Tusby och njuter av vårsolen: mamma Sanna, pappa Marko och dottern Laura. Familjens vuxna son har redan flyttat till eget boende. Den några år gamla hunden Aapo leker glatt runt familjen.

–Allt gick precis som det skulle med bygget, säger Marko Misukka småleende. Det råder det inget tvivel om, glädjen över det nya känns och syns i det vackra hemmets atmosfär.

Huspaketet Elias är ett trevligt utrymmesmirakel

Familjen Misukka lät bygga sitt nya hus inte långt ifrån deras förra hus. Boendekomforten ökade dock enormt: de fick ett större och mer funktionellt hus, Elias-huset från Älvsbytalo som de länge drömt om och som byggdes med ett helt rofyllt sinne.

Familjen Misukkas hus Elias

 • 107 m², 3 sovrum, vardagsrum och kök
 • Rymlig bastuavdelning med utgång till en övertäckt gavelaltan (28 m²)
 • Modernt takpaket: svagt sluttande taklutning, bandtäckningsmönstrat plåttak och integrerat entrétak
 • Som tillval även bl.a. fler och större fönster
 • Till samma tomt skaffades även ett separat biltak och garage/förråd, F15

Först flytt till ett nytt område

Familjen Misukka vann tomtutlottningen i Tusby kommun på sommaren och till nyår kunde de redan flytta in i sitt nya hem. –Huset från Älvsbytalo var det första som stod klart i kvarteret, säger Sanna glatt. I grannskapet byggs det ännu för fullt.

–Många har förundrat sig över snabbheten, säger Marko. Man kan flytta in i ett hus från Älvsbytalo en månad efter att huset monteras på tomten. –Allt flöt på väldigt snabbt. Redan under monteringsdagen var el och vatten kopplade.

Tydliga och hållbara löften

Tidtabellerna och budgeten höll i familjen Misukkas projekt. –Det är också av stor betydelse att veta vad huspaketet innehåller. Med Älvsbytalo var allt tydligt, säger Marko. Och Sanna fortsätter: –Betalningsvillkoren var också fantastiska. Skötseln av finansieringen underlättades mycket av att huset från Älvsbytalo betalas först då det är klart.

Familjen Misukka flyttade in i sitt hus mitt i den strängaste vintern. Hur är det med energiförbrukningen? –Den verkar vara låg, precis som utlovat, säger Marko. –Den ligger under tusen kilowattimmar i månaden trots att vi inte ens har en spis.

Planeringsprogrammet på nätet i flitigt bruk

Det nya hemmet är precis som familjen Misukka önskade och i mångt och mycket även så som det såg ut i planeringsprogrammet. –Några små ändringar tillkom dock under resans gång, säger Sanna Misukka.

Med Älvsbytalos planeringsprogram kan man bygga den husmodell man gillar bit för bit på skärmen och priset uppdateras enligt valen man gör.

Familjen Misukka var redan redo då turen stod på deras sida i Tusby kommuns tomtutlottning. Det tidigare huset var sålt och det nya huset Elias redan rätt så genomtänkt, så långt som till väggarnas färgval och tillval. Sanna berättar att den färdiga planen genast skickades till Älvsbytaloförsäljaren Tanja Wahlstén då de fick veta att de fick tomten.

Huset som uppfyller alla önskningar

–Vi hade också hunnit fundera på andra husleverantörer men planlösningarna i de andra tilltalade oss inte. Sanna ville till exempel absolut ha ett separat kök och i Elias-modellen är köket separat, men ändå i trevlig anslutning till vardagsrummet.

Familjen Misukkas hus Elias är 107 m² med vardagsrum, kök, 3 sovrum och bastu. Ett tredje sovrum har separerats från vardagsrummet eftersom familjen behöver ett arbetsrum för distansarbete. –Vardagsrummet rymmer ändå bra allt det vi behöver.

Familjens dotter Laura var först lite tveksam till om hennes nya rum var tillräckligt stort. Oron var obefogad. –Hon har rymts bra, och kompisarna också, säger mamma Sanna. Som en liten lyx har Lauras rum ett eget klädrum.

Det rymliga klädvårdsrummet får beröm av alla eftersom det finns gott om utrymme för både Sannas syhobby och Markos sportgrejer. Klädvårdsrummet har en utgång till den stora gavelaltanen.

–Då våren kommer utökas bara utrymmet.

Det lönar sig att bekanta sig med visningshus

–Åk och titta på hus från Älvsbytalo med egna ögon, säger Marko Misukka. På plats kan du själv försäkra dig om material. planlösningar och kvaliteten på arbetet.

Familjen Misukka bekantade sig med visningshuset Saara i Orimattila och körde även till Lempäälä för att se huset Minna för att se hur en mera svaglutande taklösning ser ut i verkligheten. –Bra ser det ju här hos oss också. Det passar perfekt in i grannskapet och den moderna stadsmiljön.

Familjen Misukkas nästa projekt är att måla huset utvändigt och fixa gården. Nu njuter de av allt i egen lugn och ro och i egen takt på en ny större tomt och i ett större hus.

Varför valde familjen Misukka ett hus från Älvsbytalo?

 • Tilltalande plan- och materiallösningar
 • Inflyttningsklart hus till ett bra pris
 • Förmånliga energikostnader
 • Lätt att planera redan på nätet
 • Snabbt färdigställande och en budget som håller
 • Prisgaranti + betalning först då det är klart, utan förhandsbetalningar
;

Undrar du något?

Vi finns här för att svara på dina frågor eller funderingar!

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Oj då!

Ett oväntat fel har inträffat. Ladda om sidan