Hemma hos

Familjen Mattsson-Lang

”Älvsbytalo ger verkligen valuta för pengarna. Det kändes också tryggt att huset betalades först då det var klart.”

Publicerad

20 maj 2022

Uppdaterad

20 maj 2022

Det L-formade huset uppfyller familjens önskemål

Hanna Mattsson och Niclas Lang ville ha ett nytt, rymligare hem för familjen. Familjen lever i en hektisk småbarnsvardag så siktet var inställt på ett inflyttningsklart huspaket. Älvsbytalo fanns inte till en början på deras favoritlista men efter att de bekantat sig mer blev Älvsbytalo överraskande etta på listan.

Hanna Mattsson berättar att de hade tydliga kriterier för sitt husval. –Vi ville ha ett nyckelfärdigt hus så snabbt som möjligt. Vi hade varken tid eller kraft att bygga själva. Vi ville inte heller få ekonomiska överraskningar utan ville veta priset på förhand, säger hon. Älvsbytalo håller budgeten och alla tillval har tydliga priser. –Vi ville ha ett hus till ett rimligt pris för att ha råd att njuta av livet, säger Hanna.

Innan valet av huspaket bekantade Hanna och Niclas Lang sig ännu med bekantas erfarenheter av hus från Älvsbytalo och besökte Älvsbytalos husvisningar. –Vi insåg att dagens moderna hus från Älvsbytalo tilltalar oss. Det tidigare tvivlet övergick till förtjusning efter att vi bekantat oss med Älsvbytalo.

Finlands första Tove-husmodell

Familjens L-formade hus Tove från Älvsbytalo 150,6 m² färdigställdes i början av året i Korsholm nära Vasa. Deras hus är det första Tove-huset som byggts i Finland. –Vi sökte ett rymligt L-format hus som passar på vår skogstomt och Tove uppfyllde våra önskemål. Vi ville ha ett hemtrevligt men modernt hus och en härlig gård. Med ett L-format hus får man en jättefin och skyddad innergård.

Parets husdröm förverkligades med fart. –Vi var överraskade att vi fick ett fint, inflyttningsklart hus så snabbt. I november kom grävmaskinerna till tomten, i december huspaketet och i januari kunde vi flytta in, berättar Niclas.

Trivsamma ändringar och förverkligade drömmar

Familjens tvååriga dotter springer och susar fram med sin lilla sparkbil från husets ena gavel till den andra. I Tove-huset är köket, matsalen och vardagsrummet belägna mitt i huset och under sin färd har Julia koll på det viktigaste: pappa och mamma.

Föräldrarna lever ett lite lugnare liv. –Vi tycker jättemycket om köket, matsalen och vardagsrummet. Det är härligt att laga mat, sitta vid matbordet och njuta tillsammans med vänner eller att bara sitta och titta på elden i brasan, säger Hanna. –Det är något speciellt med ett L-format hus: lagom öppet, fint och ljust. Vi önskade ett hus där man kan känna sig som hemma och det kan vi göra här!

Hanna ja Niclas valitsivat taloonsa kodikkaat ruutuikkunat sekä enemmän ja isompia ikkunoita. He täydensivät myös ulkovalaistusta. –Älvsbytalon tarjolla olevista materiaaleista sekä lisävalinnoista oli helppo löytää omansa. Älvsbytalomyyjä auttoi meitä kaikessa mahdollisessa, he kertovat. –Hänelle oli joka tilanteessa helppo soittaa ja miettiä yhdessä taloa ja lisävalintoja. Kaikki sujui todella mukavasti.

Hannas hemspa

Husmodellen Tove har två badrum. Nu hade Hanna sin chans: hon fick sitt efterlängtade hemspa i ett av badrummen. Hannas stämningsfyllda spa (som också fungerar som vanligt badrum) har bubbelbad, mörka väggar och golv samt spot-belysning i taket. Det finns inget mer avslappnande än ett bubblande skumbad i skenet av stearinljus. –En lång dröm som blev sann, suckar hon lyckligt.

Ett hemspa var inget som Niclas drömt om men nästa projekt är: en gårdsbastu.

Mycket valuta för pengarna

Hanna, Niclas och Julia har redan bott i sitt hus en vinter och en sommar. Kostnaderna för det inflyttningsklara huspaketet har inte medfört några överraskningar. –Älvsbytalo ger verkligen valuta för pengarna. Det kändes också tryggt att huset betalades först då det var klart.

Inget som överraskade? –Jo, de låga boendekostnaderna!

Varför Älvsbytalo?

  • Hemtrevligt, modernt hus snabbt och till rimligt pris
  • Utmärkt förhållande mellan pris och kvalitet
  • Fungerande, modifierbara utrymmen
  • Rikligt med möjligheter för egna tillval
  • Väldigt låga energikostnader
  • Huset byggs i Kauhajoki och färdigställs som inflyttningsklart på din tomt
  • Trygg affär: du betalar först då det är klart

Monteringsfärdiga huset Tove

150,6 m², 5–7 rum, kök och 2 badrum

  • Rymligt L-format egnahemshus med en skyddad innergård
  • Hjärtat i huset Tove är det vackra köket som öppnar upp sig i två riktningar
  • Med egna tillval gör du ditt hem personligt

Bekanta dig med Toves många möjligheter. Hurudan planlösning föredrar du?


Det nya hemmet väckte Hannas intresse för inredning till liv.
> Följ boendet på Instagramkontot @villatove2020

;

Undrar du något?

Vi finns här för att svara på dina frågor eller funderingar!

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Oj då!

Ett oväntat fel har inträffat. Ladda om sidan