Hemma hos

Det rimliga priset möjliggjorde familjens önskemål om utrymme

”Babyns liv började i det nya huset.”

Publicerad

12 april 2024

Uppdaterad

12 april 2024

Det rimliga priset möjliggjorde familjens önskemål om utrymme

Det är lätt för familjen Pekkala att komma ihåg när de flyttade in i sitt nya hus, bara ett par veckor efter att deras första son föddes i juli 2023. Nu kryper lillen redan snabbt omkring i sitt nya hem. –Det kändes jättebra att påbörja hans liv i det nya hemmet, säger babyns föräldrar Hanna och Janne Pekkala.

”Vi skulle inte ha fått något motsvarande till samma pris någon annanstans.”

Det unga paret ville ha ett stort hus inom en rimlig budget. Deras hus Mikael är 129,2 m² med fyra sovrum och en rymlig, övertäckt gavelaltan.
 
Paret Pekkala fattade köpbeslutet för sitt hus ganska snabbt då de hittade en tomt på ett trevlig område. Ett besök i Älvsbytalos visningshus i Rovaniemi övertygade dem. –Vi skulle inte ha fått något motsvarande till samma pris någon annanstans, konstaterar Janne.  –Och i det här världsläget var det också värdefullt att Älvsbytalos pris är låst i ett år efter köpbeslutet, säger Hanna.

Allt gick smidigt och enligt tidsplanen med Älvsbytalo

Medan Hanna och Janne ivrigt väntade på att deras första barn skulle födas monterade och färdigställde Älvsbytalos yrkesfolk deras hus. –Allt gick smidigt och enligt tidsplanen, säger Hanna.
 
Familjen Pekkala lät bygga sitt hus på ett område där det samtidigt planerades flera nya småhustomter. Deras hus blev klart långt före de andra. ”Ert hus kom verkligen upp i ett huj”, beskriver Hanna vad som sades i grannskapet.

Standardleveransens förmånliga pris möjliggjorde trevliga tillval

Hanna och Janne hade framtiden i åtanke då de valde hus. Janne påpekar också att de extra kvadratmetrarna är klart mer förmånliga i byggskedet än de absolut nödvändiga. Och att tillval som man själv gillar ska övervägas noggrant redan i planeringsskedet av huset.
 
Familjen Pekkala berättar att huspaketets förmånliga pris möjliggjorde tillval enligt deras egna önskemål. Och det förmånliga priset syns inte i kvaliteten.
 
Enligt Hanna var det lätt att välja eftersom det fanns en passlig mängd alternativ, inte jättemånga men tillräckligt många. –Vi känner inte att vi skulle vilja ha något annorlunda eller att vi saknar något. Det var lätt att göra huset till vårt eget med tillvalen och till exempel trevliga tapeter.

”Köket är helt fantastiskt.”

Familjen Pekkala valde till exempel större fönster, många spotlights, en rymlig gavelaltan och ett garage för två bilar som tillval till sitt hus. Till köket ville de ha en köksö, spegeldörrar till skåpen och lådor istället för nedre skåp. –Köket är helt fantastiskt, säger Hanna. –Väldigt rymligt och lätt att hålla rent.
 
Hanna säger att det fjärde sovrummet var en bra lösning för deras behov. –Det känns som att vardagsrummet hade varit onödigt stort utan sovrummet.
 
Det rymliga klädvårdsrummet underlättar barnskötseln och tvättrumban löper smidigt. Det behövs inte ens ett separat skötbord eftersom det finns tillräckligt med utrymme på arbetsytorna.

Jämn värme och rimliga elräkningar

Hanna har varit hemma med babyn och hela familjen har fått njuta av det nya hemmet och den nya familjemedlemmen i lugn och ro. Janne säger att de levt i ett varmt hem under den kalla vintern.
 
–Elförbrukningen har varit ganska måttlig och det verkar bra jämfört med vår tidigare radhuslägenhet.
 
Värmen inne i huset är jämn även om det ibland varit -40 grader utomhus. Spisen som lagrar värme har endast använts sporadiskt.
 
Och inomhusluften? –Den är helt klart bra eftersom jag inte fäst någon uppmärksamhet vid den, skrattar Hanna.

Välkommen på 1-års kalas!

Inför sommaren planerar familjen att fixa gården och måla huset en andra gång. Och babyn har självklart redan nya planer på gång: snart kommer han upp på fötterna och springer mot nya äventyr!
 
I juli firar både sonen och huset sin första födelsedag.

Familjen Pekkalas huspaket Mikael 129,2 m²

  • Kök-vardagsrum + fyra sovrum + klädvårdsrum + badrum + bastu
  • Det fjärde sovrummet avgränsat från vardagsrummet som tillval
  • Rymlig, övertäckt gavelaltan på 28 m²
  • Garage för två bilar och ett förråd, F30
;

Undrar du något?

Vi finns här för att svara på dina frågor eller funderingar!

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Oj då!

Ett oväntat fel har inträffat. Ladda om sidan