Hemma hos

Familjen Heikkilä

”Till en början hade vi svårt att tro att den låga energiförbrukningen var sann.”

Publicerad

19 maj 2022

Uppdaterad

19 maj 2022

Stor familj, låga energikostnader

Greta och Pasi Heikkilä har fått beundra islossningen vid Muonioälven under två vårar redan, direkt från sitt nya hem Mikael. –Vi har en stor familj och vi ville kombinera boendet med stuglivet. Nu är det lätt då vi inte behöver åka separat någonstans.

Paret Greta och Pasi Heikkilä minns det ännu som igår då de skaffade huset Mikael. De blev förvånade över hur otroligt många olika monteringsfärdiga hus det fanns på marknaden. –Vi surfade på nätet och beställde huskataloger från de företag som hade lämpliga modeller för oss, säger de.

"Allt gick som planerat"

–Vi kan på alla sätt rekommendera Älvsbytalo. Det är ett stort företag som verkat länge i branschen. Många av de företag som vi bad om offert från har redan avslutat sin verksamhet, säger Pasi.

Älvsbytalo och försäljaren Ahti Nalli får beröm av paret. Greta och Pasi ville ha sitt hus enkelt och snabbt, och det fick de. Tidtabellerna höll, priset höll och förhållandet mellan pris och kvalitet var på sin plats. –Allt gick som planerat.

Ett stort plus var även betalningsvillkoren. –Huset betalades först då vi redan flyttade in. Det kändes tryggt och allt flöt smidigt med banken då det inte fanns några förhandsbetalningar.

Garantierna och servicen fungerar

Älvsbytalo skötte byggprocessen i sin helhet enligt avtal, även markarbetet. Paret Heikkilä åkte tidvis ut för att följa husbygget. –Det är bra att se husets olika byggskeden. På så sätt känner vi också bättre till husets funktioner, säger Pasi. –Älvsbytalos garantier och service fungerar också utmärkt. Även små saker har genast tagits omhand.

Hur är det med energiförbrukningen?

Paret Heikkilä flyttade in i sitt nya småhus i centrum av Kolari. –Till en början hade vi svårt att tro att den låga energiförbrukningen var sann, säger Pasi. Mikael är väldigt energieffektivt.

–Och varmt, tillägger Greta. I deras hus finns även en öppen spis men den har inte behövts för värmens skull. Stämningen är sedan en helt annan grej då älvlandskapet som öppnar upp sig från vardagsrummets fönster färgas av elden.

Ett enormt stugkök som husmodellens dragplåster

Greta och Pasi valde husmodellen Mikael just för det enorma stugköket. –Då gästerna stiger in förundras de över att huset är så stort! Sanningen är 129,2 kvadratmeter men extremt bra utnyttjade. –Utrymmena är så åskådliga att de ger ett väldigt ljust och öppet intryck.

Familjen har sammanlagt 8 barn i olika åldrar. De äldsta håller redan på att starta ett eget liv och den yngsta har just fötts till det nya hemmet. –Bra har vi rymts här, säger de.

Terrass och garage färdiga från Älvsbytalo

Den stora, takförsedda gavelaltanen, som även ska inglasas, skapar mer utrymme för familjen. Ibland yr snön nästan rakt i in stugan från Muonioälven. På tomten finns även ett garage för två bilar från Älvsbytalo och terrasserna runt huset färdigställdes redan förra våren.

-Tanken är att fixa gården den här våren, säger Greta och Pasi. –Och trots att vi har liv och rörelse så det räcker just nu ska vi väl någon dag ännu hinna njuta av landskapet i lugn och ro på tu man hand.

Familjen Heikkiläs husmodell Mikael

 • 129,2 m², 4 rum, kök och bastu
 • Familjelivets mittpunkt 55 m² kök – vardagsrum
 • Mycket skåp- och arbetsytor i köket
 • Separat wc och badrum
 • Gavelaltanen erbjuder mer takförsett utrymme

Varför Älvsbytalo?

 • Nordens ledande fabrik för monteringsfärdiga hus
 • Pålitligt företag och husleveranser
 • Finlands hus tillverkas i Kauhajoki
 • Förmånligt att skaffa och bo i
 • Ljusa, öppna, funktionella utrymmen
 • Med olika tillval ett hem för just dig
;

Undrar du något?

Vi finns här för att svara på dina frågor eller funderingar!

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Oj då!

Ett oväntat fel har inträffat. Ladda om sidan