Publicerad 29 september 2023
Uppdaterad 29 september 2023

Aamulehti: Frånluftsvärmepumpen är den förmånligaste energikällan år 2023

Energieffektivitet är A och O för allt byggande - oavsett om det är fråga om familjens hem eller fritidsbostad. Därför har hus från Älvsbytalo alltid en frånluftsvärmepump, dvs. PILP, som standard.

Elpriserna har sjunkit rejält sedan ett år tillbaka och detta betyder att jämförelserna av kostnaderna mellan olika värmesystem har ändrat helt. Detta framkommer i Motivas småhusjämförelse. I Aamulehti artikeln (27.9.2023) framkommer det att kostnaderna för olika värmesystem närmar sig varandra. 

Nedan ses en jämförelse över hur kostnaderna fördelas i ett 150 m² hus år 2023:

 
Frånluftsvärmepumpens funktion baserar sig på värmepumpsteknik. Med hjälp av pumpen tar man tillvara energi från inomhusluften som sedan flyttas till värmesystemet och uppvärmningen av bruksvatten. Automatiken i pumpen ser till att energin endast förbrukas där den behövs.

Älvsbytalos effektiva Nibe frånluftsvärmepump är det förmånligaste värmesystemet i ett småhus, då man tar i beaktande investerings- och brukskostnaderna.

Fråga mer av din egen försäljareFler nyheter

Nyhet

1 februari 2024

Använd din VÅRFÖRMÅN före 31.3.2024

Läs nyhet
Nyhet

5 januari 2024

Bekanta sig med en trygg husaffär den 13–28.1.2024!

Läs nyhet
Nyhet

15 september 2023

Du får ett eget hus från Älvsbytalo tryggt även i fortsättningen. Älvsbytalo centrerar tillfälligt husproduktionen till husfabriken i Älvsbyn i norra Sverige.

Läs nyhet

Undrar du något?

Vi finns här för att svara på dina frågor eller funderingar!

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Oj då!

Ett oväntat fel har inträffat. Ladda om sidan