Smart miljöval

Älvsbytalos vill erbjuda sina kunder ett bra boende till marknadens konkurrenskraftigaste pris. Detta har varit vårt mål under flera decennier och är det fortfarande. Vi vill vara föregångare i miljöfrågor. Hela byggprocessen är under vår egen kontroll och därmed utvidgar vi även miljöansvaret hela vägen från skog till färdigt trähus.

Miljöarbetet börjar redan i skogen

Hela byggprocessen för huspaketet – från skog till inflyttningsklart trähus – är under vår kontroll. Vi använder endast FSC-certifierat virke som garanterar att skogen sköts ansvarsfullt med avseende på såväl miljö, samhälle som ekonomi.

  • Certifierad skogsvård garanterar ansvarsfullhet
  • Kvalitet börjar med råvaran: virket väljs ut redan i skogen
  • Vi skapar inget onödigt svinn och av överskottsmaterial produceras energi
  • Mängden avfall har minimerats
  • Hela huspaketet levereras till kundens tomt på en gång vilket minskar miljöpåverkan
  • Transporterna optimeras så energieffektivt som möjligt
  • Husen i Finland byggs på husfabriken i Kauhajoki

Hög kvalitet genom att bygga med moduler

Hus från Älvsbytalo byggs som moduler, dvs. volymelement – planerat och kontrollerat i torra och varma utrymmen inomhus. Allt som går byggs klart redan i fabriken med effektiva och beprövade metoder.

På fabriken monteras till exempel husets elektricitet och VVS-utrustning, golv- och väggytor i badrum och klädvårdsrum samt sanitetsinredning. De färdiga modulerna transporteras skyddade till tomten där våra egna montörer färdigställer ditt hus så det är inflyttningsklart: målarbeten, tapetsering och montering av golvytor i övriga rummen.

Vår kontrollerade byggprocess säkerställer hög kvalitet i alla skeden eftersom arbetet utförs under bästa möjliga förhållanden och planenligt. Varje arbetsskede har upprepats tusentals gånger och våra professionella vet vad de gör.

Energieffektivt trähus för nordiska förhållanden

Hus från Älvsbytalo är effektivt isolerade (energieffektiva fönster, Energy Wall -energiväggar) och en energieffektiv frånluftsvärmepump finns som standard. Jordvärme är också möjligt. Husens energibehov och uppvärmningskostnader är låga. Regionala förbrukningssiffror (kWh) finns i Husmodeller-avsnittet i presentationen av det huspaket som intresserar dig.

Undrar du något?

Vi finns här för att svara på dina frågor eller funderingar!

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Oj då!

Ett oväntat fel har inträffat. Ladda om sidan