Smart miljöval

Älvsbytalos vill erbjuda sina kunder ett bra boende till marknadens konkurrenskraftigaste pris. Detta har varit vårt mål under flera decennier och är det fortfarande. Vi vill vara föregångare i miljöfrågor. Hela byggprocessen är under vår egen kontroll och därmed utvidgar vi även miljöansvaret hela vägen från skog till färdigt trähus.

Miljöarbetet börjar redan i skogen

Hela byggprocessen för huspaketet – från skog till inflyttningsklart trähus – är under vår kontroll. Vi använder endast FSC-certifierat virke som garanterar att skogen sköts ansvarsfullt med avseende på såväl miljö, samhälle som ekonomi.

  • Certifierad skogsvård garanterar ansvarsfullhet
  • Kvalitet börjar med råvaran: virket väljs ut redan i skogen
  • Vi skapar inget onödigt svinn och av överskottsmaterial produceras energi
  • Mängden avfall har minimerats
  • Hela huspaketet levereras till kundens tomt på en gång vilket minskar miljöpåverkan
  • Transporterna optimeras så energieffektivt som möjligt

Hög kvalitet genom att bygga med moduler

Hus från Älvsbytalo byggs som moduler, dvs. volymelement – planerat och kontrollerat i torra och varma utrymmen inomhus. Allt som går byggs klart redan i fabriken med effektiva och beprövade metoder.

På fabriken monteras till exempel husets elektricitet och VVS-utrustning, golv- och väggytor i badrum och klädvårdsrum samt sanitetsinredning. De färdiga modulerna transporteras skyddade till tomten där våra egna montörer färdigställer ditt hus så det är inflyttningsklart: målarbeten, tapetsering och montering av golvytor i övriga rummen.

Vår kontrollerade byggprocess säkerställer hög kvalitet i alla skeden eftersom arbetet utförs under bästa möjliga förhållanden och planenligt. Varje arbetsskede har upprepats tusentals gånger och våra professionella vet vad de gör.

Energieffektivt trähus för nordiska förhållanden

Hus från Älvsbytalo är effektivt isolerade (energieffektiva fönster, Energy Wall -energiväggar) och en energieffektiv frånluftsvärmepump finns som standard. Husens energibehov och uppvärmningskostnader är låga. Regionala förbrukningssiffror (kWh) finns i Husmodeller-avsnittet i presentationen av det huspaket som intresserar dig.

Läs mer om våra fördelar

Bygga hus

Vår byggprocess

Vår unika byggprocess har inte bara gett oss full kontroll över produktionens alla delar och därmed en jämn och hög kvalitet, utan även en unik kostnadskontroll som i slutänden kommer dig som kund tillgodo. 

Bygga hus

Bygga nytt eller köpa begagnat?

Hur ska man tänka när man vill skaffa ett hus? Vad är fördelarna med att bygga nytt?

Bygga hus

Varför bygga modulhus?

Tänk efter. Vilken metod är effektivast och ger den högsta kvaliteten? Att bygga bit för bit utomhus, i alla sorters väder, eller inomhus i en torr och varm fabrik med rationellt löpande produktion?

Bygga hus

Tryggt med totalentreprenad

Vi tillämpar totalentreprenad vilket innebär att ni endast behöver ett avtal för hus och standardgrund.

Hållbarhet

Från träd till färdigt hus - så byggs ett Älvsbytalo

Ett modulhus byggs som stora klossar med golv, väggar, innertak och allt som går att göra färdigt i fabrik görs där.

Finlands bästa betalningsvillkor

Som kund hos Älvsbytalo betalar du ingenting för ditt hus – inte en euro – förrän huset har levererats och fabrikens slutbesiktningen är utförd.

Bygga hus

Väl beprövad och säker grund

Grunden är själva fundamentet i ditt husbygge. Alla Älvsbytalos byggs på specialtillverkad krypgrund. Självklart ingår både leverans av grunden och montaget i vårt huspris.

Energy wall

Energiväggen Energy Wall bär långt in i framtiden

30-gradig kyla och snöstorm tillhör vardagen för Älvsbytalo. För att klara allt strängare krav på energi­effektivitet har en helt ny väggkonstruktion utvecklats: Energy Wall.

Bygga hus

Älvsbytalos frånluftsvärmepump sänker boendekostnaderna

Energieffektivitet är A och O för allt byggande - oavsett om det är fråga om familjens hem eller fritidsbostad. Därför har hus från Älvsbytalo alltid en frånluftsvärmepump, dvs. PILP, som standard.

Bygga hus

Hus från Älvsbytalo har en utomordentlig inomhusluft

Alla har rätt att njuta av god inomhusluft i sitt eget hem. Enligt Älvsbytalo är god inomhusluft en självklarhet. Varje hus från Älvsbytalo har med tanke på val av byggnadsmaterial och byggprocessen designats för att garantera att din familj får ett hus med god inomhusluft.

Undrar du något?

Vi finns här för att svara på dina frågor eller funderingar!

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Oj då!

Ett oväntat fel har inträffat. Ladda om sidan