Energy Wall – Energiaseinä kantaa pitkälle tulevaisuuteen

Lumimyrskyt ja 30 asteen pakkaset ovat Älvsbytalojen pohjoismaista arkea, ja samalla energiatehokkuus on päivä päivältä tärkeämpää. Siksi kehitimme täysin uudenlaisen seinärakenteen: Energy Wall.

Uutta rakennusteknologiaa

Kun suunnittelijamme etsivät uusia ratkaisuja energiatehokkuuden vaateisiin, menimme päin seiniä. Kirjaimellisesti. Kehitimme Energy Wall -seinärakenteen, joka kantaa pitkälle tulevaisuuteen.

Uusi seinärakenne varmistaa, että saat terveen ja terveellisen talon, jossa on markkinoiden kenties kehittyneimmät ja energiatehokkaimmat ulkoseinät.
Nils SundströmTekninen johtaja, Älvsbyhus-konserni

Kehitetty tiukkoihin vaatimuksiin

–Uusi kolmikerroksinen seinärakenteemme, jossa on yli 300 millimetrin paksuinen eritys, on kehitetty vastaamaan tiukimpiin vaatimuksiin ja rankimpiin sääoloihin, kertoo Älvsbyhus-konsernin tekninen johtaja Nils Sundsröm, ja jatkaa: –Sekä energiankäytön että rakentamisen kestävyyskysymykset ovat jo aiemmin olleet meille tärkeitä. Uuden seinärakenteemme ansiosta olemme valmiit EU:n lähes nollaenergiadirektiiviin.

Hyväksyttyä tiiveys- ja kosteussuojaa

Energy Wall -seinä on saanut norjalaisen tutkimuslaitoksen SINTEFin teknisen hyväksynnän TG2204. Se täyttää tiiveys- ja kosteussuojavaatimukset ns. kaksivaiheperiaatteen mukaan.

Onkin ristiriitaista mutta totta: mitä tiiviimmäksi talo rakennetaan, sitä kylmempi ja kosteampi on talon uloin kerros, koska lämpöä ei karkaa sisältä ulospäin. Kun vielä ilmastonmuutos lisää kosteuden riskiä, on rakenteen uloimman kerroksen suojaaminen tärkeää. Vaatimus on myös Ruotsin ja Suomen rakennusmääräyksissä.

–Juuri sen vuoksi olemme luoneet kosteussuojatun julkisivukerroksen, jossa käytämme lämpökäsiteltyä puuta ja Isoverin eristeitä katkaisemaan kylmäsillat ja suojaamaan rakennetta. Tämä kerros varmistaa seinän ilmatiiveyden ja tarjoaa ylimääräisen kosteussuojan niin sanotun kaksivaiheperiaatteen mukaisesti: mahdollinen ulkopaneloinnin läpäisevä kosteus pysäytetään tuulensuojaan ja se pääsee kuivumaan reilussa tuuletustilassa, kertoo Sundström.

Energy Wall -seinässä on ulkopaneloinnin jälkeen (pohjamaalattu jo tehtaalla) reilu tuuletustila ja rimoitus, joka puristaa samalla myös tuulensuojakankaan paikoilleen.

Tärkeiden yksityiskohtien hallinta

Energy Wall -seinän ydin muodostuu 170 millimetrin tolpasta, jonka kiinteä eristys ulottuu höyrysulkuun asti. Sen jälkeinen, eristetty asennuskerros mahdollistaa sisäpuolen tiiveyden sekä kaikkien asennusten tekemisen höyrynsulkumuovin ”oikealla puolelle”. –Näin on saatu minimoitua kosteussuojaukseen tulevien läpivientien määrä. Järkevän, tehtaalla valmiiksi rakennettavan ja standardoidun elementtirakentamisen ansiosta meillä on kaikki tärkeät yksityiskohdat tarkasti hallinnassa. Uusi seinärakenteemme varmistaa, että saat terveen ja terveellisen talon, jossa on markkinoiden energiatehokkain ja kehittynein ulkoseinä, kiteyttää Sundström.

Kysy lisää Energy Wall -seinärakenteesta omalta Älvsbytalomyyjältäsi.

Etsitkö vastauksia?

Olemme valmiina auttamaan kaikissa kysymyksissäsi.

Tilaa talokuvastomme

Ilmaiseksi

Oho!

Odottamaton virhe on tapahtunut. Lataa sivu uudelleen