Energy Wall – Energiaseinä kantaa pitkälle tulevaisuuteen

Lumimyrskyt ja 30 asteen pakkaset ovat Älvsbytalojen pohjoismaista arkea, ja samalla energiatehokkuus on päivä päivältä tärkeämpää. Siksi kehitimme täysin uudenlaisen seinärakenteen: Energy Wall.

Uutta rakennusteknologiaa

Kun suunnittelijamme etsivät uusia ratkaisuja energiatehokkuuden vaateisiin, menimme päin seiniä. Kirjaimellisesti. Kehitimme Energy Wall -seinärakenteen, joka kantaa pitkälle tulevaisuuteen.

Uusi seinärakenne varmistaa, että saat terveen ja terveellisen talon, jossa on markkinoiden kenties kehittyneimmät ja energiatehokkaimmat ulkoseinät.
Nils SundströmTekninen johtaja, Älvsbyhus-konserni

Kehitetty tiukkoihin vaatimuksiin

–Uusi kolmikerroksinen seinärakenteemme, jossa on yli 300 millimetrin paksuinen eritys, on kehitetty vastaamaan tiukimpiin vaatimuksiin ja rankimpiin sääoloihin, kertoo Älvsbyhus-konsernin tekninen johtaja Nils Sundsröm, ja jatkaa: –Sekä energiankäytön että rakentamisen kestävyyskysymykset ovat jo aiemmin olleet meille tärkeitä. Uuden seinärakenteemme ansiosta olemme valmiit EU:n lähes nollaenergiadirektiiviin.

Hyväksyttyä tiiveys- ja kosteussuojaa

Energy Wall -seinä on saanut norjalaisen tutkimuslaitoksen SINTEFin teknisen hyväksynnän TG2204. Se täyttää tiiveys- ja kosteussuojavaatimukset ns. kaksivaiheperiaatteen mukaan.

Onkin ristiriitaista mutta totta: mitä tiiviimmäksi talo rakennetaan, sitä kylmempi ja kosteampi on talon uloin kerros, koska lämpöä ei karkaa sisältä ulospäin. Kun vielä ilmastonmuutos lisää kosteuden riskiä, on rakenteen uloimman kerroksen suojaaminen tärkeää. Vaatimus on myös Ruotsin ja Suomen rakennusmääräyksissä.

–Juuri sen vuoksi olemme luoneet kosteussuojatun julkisivukerroksen, jossa käytämme lämpökäsiteltyä puuta ja Isoverin eristeitä katkaisemaan kylmäsillat ja suojaamaan rakennetta. Tämä kerros varmistaa seinän ilmatiiveyden ja tarjoaa ylimääräisen kosteussuojan niin sanotun kaksivaiheperiaatteen mukaisesti: mahdollinen ulkopaneloinnin läpäisevä kosteus pysäytetään tuulensuojaan ja se pääsee kuivumaan reilussa tuuletustilassa, kertoo Sundström.

Energy Wall -seinässä on ulkopaneloinnin jälkeen (pohjamaalattu jo tehtaalla) reilu tuuletustila ja rimoitus, joka puristaa samalla myös tuulensuojakankaan paikoilleen.

Tärkeiden yksityiskohtien hallinta

Energy Wall -seinän ydin muodostuu 170 millimetrin tolpasta, jonka kiinteä eristys ulottuu höyrysulkuun asti. Sen jälkeinen, eristetty asennuskerros mahdollistaa sisäpuolen tiiveyden sekä kaikkien asennusten tekemisen höyrynsulkumuovin ”oikealla puolelle”. –Näin on saatu minimoitua kosteussuojaukseen tulevien läpivientien määrä. Järkevän, tehtaalla valmiiksi rakennettavan ja standardoidun elementtirakentamisen ansiosta meillä on kaikki tärkeät yksityiskohdat tarkasti hallinnassa. Uusi seinärakenteemme varmistaa, että saat terveen ja terveellisen talon, jossa on markkinoiden energiatehokkain ja kehittynein ulkoseinä, kiteyttää Sundström.

Kysy lisää Energy Wall -seinärakenteesta omalta Älvsbytalomyyjältäsi.

Lue lisää – Miksi Älvsbytalo?

Rakentaminen

Rakennusprosessimme

Älvsbytalon rakennusprosessi on tarkasti valvottu ja optimoitu. Hallitun tuotantoketjun ansiosta talojen laatu on korkea ja tasainen, mutta myös talojen hinta on markkinoiden kilpailukykyisin. Ainutlaatuinen rakennusprosessimme on viime kädessä asiakkaan, eli Sinun, etusi.

Rakentaminen

Miksi rakennuttaisin uuden talon sen sijaan, että ostaisin käytetyn?

Mitä sinun tulisi ottaa huomioon, kun haluat uuden kodin tai vapaa-ajanasunnon. Mitä etuja uuden rakennuttamisessa on?

Rakentaminen

Miksi rakennuttaa tilaelementtitalo?

Mikä talorakennusmenetelmä sinun mielestäsi on tehokkain ja takaa parhaan laadun? Se, että talo rakennetaan osa osalta ulkona, vaihtelevissa sääoloissa, vai se, että se rakennetaan sisätiloissa, kuivassa ja lämpimässä tehtaassa, missä tuotanto etenee hallitusti?

Rakentaminen

Turvallisesti kokonaistoimituksena

Toteutamme talon muuttovalmiina, ja tarvitset vain yhden sopimuksen taloa ja vakioperustuksia varten.

Kestävä kehitys

Puusta valmiiksi taloksi – näin rakennetaan Älvsbytalo

Älvsbytalo on muuttovalmis omakotitalo, joka rakennetaan isoina elementteinä mahdollisimman pitkälle talotehtaalla kuivissa olosuhteissa.

Kestävä kehitys

Järkevä ympäristövalinta

Rakentamisen koko ketju on omassa hallinnassamme ja siten myös ympäristövastuumme kattaa koko prosessin – metsästä aina valmiiksi puutaloksi asti.

Suomen parhaat maksuehdot

Älvsbytalon asiakkaana et maksa talostasi mitään – et euroakaan – ennen kuin talo on toimitettu ja lopputarkastus on tehty.

Rakentaminen

Tutkitusti hyvät ja varmat perustukset

Perustukset ovat koko talohankkeesi perusta. Kaikki Älvsbytalot pystytetään erikoisvalmisteisen tuulettuvan alapohjan päälle. Talon hintaan kuuluu tietysti vakioperustus toimituksineen ja asennuksineen.

Rakentaminen

Poistoilmalämpöpumppu pienentää asumiskustannuksia

Energiatehokkuus on kaiken rakentamisen A ja O, oli kyse sitten perheen kodista tai vapaa-ajan asunnosta. Siksi Älvsbytalossa on aina vakiona poistoilmalämpöpumppu eli PILP.

Rakentaminen

Älvsbytalossa on erinomainen sisäilma

Kaikilla on omassa kodissaan oikeus nauttia hyvästä sisäilmasta. Älvsbytalon mielestä hyvän sisäilman on oltava itsestäänselvyys. Jokainen Älvsbytalo onkin suunniteltu varmistamaan rakennusmateriaalivalintoineen ja rakennusprosesseineen perheellesi talo, jossa on alusta alkaen hyvä sisäilma.

Etsitkö vastauksia?

Autamme sinua kaikissa talopaketteihin liittyvissä kysymyksissä.

Tilaa talokuvastomme

Ilmaiseksi

Oho!

Odottamaton virhe on tapahtunut. Lataa sivu uudelleen