Älvsbytalossa on erinomainen sisäilma

Kaikilla on omassa kodissaan oikeus nauttia hyvästä sisäilmasta. Älvsbytalon mielestä hyvän sisäilman on oltava itsestäänselvyys. Jokainen Älvsbytalo onkin suunniteltu varmistamaan rakennusmateriaalivalintoineen ja rakennusprosesseineen perheellesi talo, jossa on alusta alkaen hyvä sisäilma.

Hyvä sisäilma

Vietämme jopa 90 prosenttia ajastamme sisätiloissa ja hyvän sisäilman määritteleminen on usein hankalaa, sillä sitä ei oikeastaan huomaa lainkaan. Hyvää sisäilmaa ei näe eikä haista. Jos talon ilmanvaihto toimii oikein, sitä ei tunne eikä kuule.

On selvää, että hyvässä sisäilmassa asukkaat viihtyvät ja voivat hyvin. Hyvä sisäilma auttaa pitämään myös talon kunnossa.

Kaikki hyvän sisäilman eteen

Jos uudessa talossa ei ole hyvä sisäilma, jotain on mennyt suunnittelu- ja/tai rakennusprosessin aikana pahasti pieleen.

Olemme Älvsbytalossa hioneet talojemme suunnittelu- ja rakennusprosessin viimeisen päälle varmaksi ja turvalliseksi. Näin lopputuloksena on talo, jossa sisäilman laatu on takuulla erinomainen.

Kuivissa olosuhteissa rakennettu

Älvsbytalot rakennetaan talotehtaalla valvotuissa, kuivissa olosuhteissa valmistetuista tilaelementeistä. Kokeneet ammattilaiset pystyttävät talon tontilla nopeasti harjakorkeuteen yhdessä päivässä. Rakenteet eivät joudu asennuksen aikana missään vaiheessa alttiiksi kosteudelle.

Tuulettuva alapohja

Älvsbytalo vastaa itse talojen perustustöistä. Älvsbytalossa on aina perinteinen tuulettuva rossipohja. Siten kosteus ei pääse missään olosuhteissa nousemaan maaperästä rakenteisiin.

Energiatehokas ja tiivis

Tiiveyden että energiatehokkuuden osalta Älvsbytalot täyttävät tiukimmatkin sekä maakohtaiset että EU:n asettamat vaatimukset. Rakenteiden läpi tulevia lämpövuotoja ei tarvitse pelätä.

Energiatehokas ja helppokäyttöinen LVI

Älvsbytaloissa on turvallinen, miellyttävä pattereilla toimiva vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Lämmönlähteenä on poistoilmapumppu. Poistoilmalämpöpumpulla varustetussa talossa raitisilma otetaan esilämmitettynä ja suodatettuna raitisilmaradiaattoreiden kautta. Poistot ovat keittiössä ja märkätiloissa. Lämmitys ja ilmanvaihto on toteutettu käytännöllisesti ja energiatehokkaasti siten, että raitista ilmaa riittää ja sisäilman laatu on kaikissa olosuhteissa hyvä.

Kosteat tilat turvallisesti

Älvsbytalojen vesi- ja viemärijärjestelmät on keskitetty keittiöön sekä kylpyhuoneeseen. Kosteus- ja vedeneristykset sekä märkätilojen asennukset toteutetaan aina erityisellä huolella.

Turvalliset pintamateriaalit

Pintamateriaalivalinnoilla on luonnollisesti merkittävä vaikutus niin sisäilman laatuun kuin viihtyvyyteenkin. Älvsbytalojen sisämateriaalit ovat laadukkaita, käytännöllisiä ja valittu siten, ettei niistä lähde sisäilmaan haitallisia päästöjä. Niinpä sisäilma Älvsbytaloissa on puhdasta ja hajutonta.

Säädöt kuntoon ja sinuiksi talon kanssa

Jokaiseen Älvsbytaloon tehdään lopputarkastus, jossa varmistetaan, että kaikki on kunnossa ja mm. taloteknisten laitteiden säädöt käydään huolellisesti läpi tulevien asukkaiden kanssa.

Asiantuntijan kommentit:

Pitkäaikainen alan vaikuttaja ja asiantuntija, diplomi-insinööri Esko Kukkonen tutustui Älvsbytalon valmistusprosessiin ja Espooseen rakennettuun 1,5-kerroksiseen Edith-taloon.

Kukkonen kiinnitti huomiota juuri valmistuneen talon tuoksuttomuuteen ja hyvään sisäilmaan.

Hän listasi tekijöitä, joilla Älvsbytalo varmistaa talojen sisäilman laadun:

Talojen rakenteet eivät joudu rakentamisen aikana missään vaiheessa alttiiksi kosteudelle. Tämä on erittäin tärkeää käytönaikaisten kosteusvaurioiden välttämisessä.
Rossipohja on erinomainen ratkaisu. Tarvittaessa myös radontuuletus on sen kautta järjestettävissä kätevästi. Riittävän korkean rossipohjan kautta alapohjaa pääsee tarvittaessa myös huoltamaan ja korjaamaan.
Talot tuuletetaan kunnolla asennustöiden jälkeen ennen asiakkaalle luovutusta. Rakennusaikaiset epäpuhtaudet tulisi aina tuulettaa kunnolla pois ennen talon luovuttamista hyvän sisäilman varmistamiseksi.
Älvsbytaloissa on joka huoneessa määräysten mukainen, riittävä ja hyvä sisäilman laatu ja ilmanvaihtuvuus. Älvsbytalojen vesi- ja viemärijärjestelmät on keskitetty keittiöön ja kylpyhuoneyksikköön. Tämä on erittäin hyvä asia. Mahdollisten vesivahinkojen estämiseen on laitteissa ja asennustyössä kiinnitetty erityistä huomiota!

Lue lisää – Miksi Älvsbytalo?

Rakentaminen

Rakennusprosessimme

Älvsbytalon rakennusprosessi on tarkasti valvottu ja optimoitu. Hallitun tuotantoketjun ansiosta talojen laatu on korkea ja tasainen, mutta myös talojen hinta on markkinoiden kilpailukykyisin. Ainutlaatuinen rakennusprosessimme on viime kädessä asiakkaan, eli Sinun, etusi.

Rakentaminen

Miksi rakennuttaisin uuden talon sen sijaan, että ostaisin käytetyn?

Mitä sinun tulisi ottaa huomioon, kun haluat uuden kodin tai vapaa-ajanasunnon. Mitä etuja uuden rakennuttamisessa on?

Rakentaminen

Miksi rakennuttaa tilaelementtitalo?

Mikä talorakennusmenetelmä sinun mielestäsi on tehokkain ja takaa parhaan laadun? Se, että talo rakennetaan osa osalta ulkona, vaihtelevissa sääoloissa, vai se, että se rakennetaan sisätiloissa, kuivassa ja lämpimässä tehtaassa, missä tuotanto etenee hallitusti?

Rakentaminen

Turvallisesti kokonaistoimituksena

Toteutamme talon muuttovalmiina, ja tarvitset vain yhden sopimuksen taloa ja vakioperustuksia varten.

Kestävä kehitys

Puusta valmiiksi taloksi – näin rakennetaan Älvsbytalo

Älvsbytalo on muuttovalmis omakotitalo, joka rakennetaan isoina elementteinä mahdollisimman pitkälle talotehtaalla kuivissa olosuhteissa.

Kestävä kehitys

Järkevä ympäristövalinta

Rakentamisen koko ketju on omassa hallinnassamme ja siten myös ympäristövastuumme kattaa koko prosessin – metsästä aina valmiiksi puutaloksi asti.

Suomen parhaat maksuehdot

Älvsbytalon asiakkaana et maksa talostasi mitään – et euroakaan – ennen kuin talo on toimitettu ja lopputarkastus on tehty.

Rakentaminen

Tutkitusti hyvät ja varmat perustukset

Perustukset ovat koko talohankkeesi perusta. Kaikki Älvsbytalot pystytetään erikoisvalmisteisen tuulettuvan alapohjan päälle. Talon hintaan kuuluu tietysti vakioperustus toimituksineen ja asennuksineen.

Energy wall

Energy Wall – Energiaseinä kantaa pitkälle tulevaisuuteen

Lumimyrsky ja 30 asteen pakkanen ovat Älvsbytalolle talvista arkea. Yhä tiukemmat energiatehokkuusvaatimukset täyttääksemme olemme kehittäneet seinärakenteen, joka on nimeltään Energy Wall.

Rakentaminen

Poistoilmalämpöpumppu pienentää asumiskustannuksia

Energiatehokkuus on kaiken rakentamisen A ja O, oli kyse sitten perheen kodista tai vapaa-ajan asunnosta. Siksi Älvsbytalossa on aina vakiona poistoilmalämpöpumppu eli PILP.

Etsitkö vastauksia?

Autamme sinua kaikissa talopaketteihin liittyvissä kysymyksissä.

Tilaa talokuvastomme

Ilmaiseksi

Oho!

Odottamaton virhe on tapahtunut. Lataa sivu uudelleen