Poistoilmalämpöpumppu pienentää asumiskustannuksia

Energiatehokkuus on kaiken rakentamisen A ja O, oli kyse sitten perheen kodista tai vapaa-ajan asunnosta. Siksi Älvsbytalossa on aina vakiona poistoilmalämpöpumppu eli PILP.

Poistoilmalämpöpumppu pitää huolen, ettei talo tuhlaa energiaa. Kuten nimikin kertoo, poistoilmalämpöpumppu ottaa lämmön talteen rakennuksesta poistettavasta ilmasta. –Vuositasolla poistoilman lämmöstä saadaan otettua talteen jopa 80 prosenttia. Se jos mikä on ympäristöystävällistä, Älvsbytalo Oy:n toimitusjohtaja Jan-Erik Rusk kertoo. Älvsbytalon vakiotoimituksessa talon lämmitysjärjestelmä toimitetaan täydellisenä, ja poistoilmalämpöpumppu on talossa käytössä jo heti ensimmäisistä päivistä alkaen. Poistoilmalämpöpumppu huolehtii lämmityksen ohella myös ilmanvaihdosta.

Raikas sisäilma

Älvsbytalon jokaisessa huoneessa on määräysten mukainen, riittävä ja erinomainen sisäilman laatu ja ilmanvaihtuvuus. Samalla talokin voi hyvin ja asukkaat viihtyvät. Lämpöä ei silti mene harakoille, sillä poistoilman energia varastoidaan vesivaraajaan, Rusk tähdentää.

PILP hyödyntää myös normaalista elämisestä – ihmisistä, eläimistä, valaisimista ja muista sähkölaitteista – syntyvän lämmön. –Monet hankkivat myös takan tunnelman luojaksi. Mutta sen tuomalle lisälämmölle ei Älvsbytalossa ole tarvetta poistoilmalämpöpumpun ansiosta, Jan-Erik Rusk muistuttaa.

Pieni energiankulutus

Älvsbytalot ovat energiatehokkaita. Kehittynyt rakentaminen ja tehokas PILP-energiajärjestelmä varmistavat, että sähkönkulutus pysyy alhaisena.

Esimerkiksi Minna-talon (107,0 m2) laskennallinen energian keskikulutus normaalikäytössä on:

  • Helsingissä 9 853 kWh/v
  • Jyväskylässä 10 869 kWh/v
  • Rovaniemellä 12 593 kWh/v

Luvut sisältävät sekä taloussähkön että lämmityksen.

Energiankulutusluvut voit tarkistaa talopakettikohtaisilta sivuilta.

Poistoilmalämpöpumppu on käytännössä myös huoltovapaa, vaikka se edustaakin korkeaa teknologiaa. –Asukkaan tehtäväksi jää vain ilmansuodattimen säännöllinen puhdistaminen.

Älvsbytalon NIBE-poistoilmalämpöpumppu

  • Hyödyntää sekä poisto- että ulkoilman lämpöä
  • Voit ohjata ja seurata lämmitystä ja ilmanvaihtoa puhelimella, tabletilla tai tietokoneella

Tutkittua tietoa

Aamulehden artikkelin (27.9.2023) mukaan, pientalojen lämmitystapojen kustannukset lähenevät toisiaan. Sähkön hinta on romahtanut vuoden takaisesta ja tästä syystä eri lämmitystapojen kustannusten vertailut on muuttunut täysin, tämä selviää Motivan pientalovertailusta.

Alla olevassa vertailussa 150 m² omakotitalon lämmityskustannukset vuonna 2023 jakautuvat seuraavasti:


Älvsbytalon mukana vakiona toimitettava Nibe-poistoilmalämpöpumppu on siis edullisin lämmitysmuoto pientaloissa, kun otetaan huomioon sekä investointi- että käyttökustannukset.

Kysy lisää Nibestä omalta Älvsbytalomyyjältäsi.

Etsitkö vastauksia?

Autamme sinua kaikissa talopaketteihin liittyvissä kysymyksissä.

Tilaa talokuvastomme

Ilmaiseksi

Oho!

Odottamaton virhe on tapahtunut. Lataa sivu uudelleen