Puusta valmiiksi taloksi – näin rakennetaan Älvsbytalo

Älvsbytalo on muuttovalmis omakotitalo, joka rakennetaan isoina elementteinä mahdollisimman pitkälle talotehtaalla kuivissa olosuhteissa.

Kaikki alkaa puunrungosta

Älvsbytalot rakennetaan korkealaatuisesta kuusi- ja mäntypuusta. Oman sahamme ansiosta meillä on raaka-aine täysin hallinnassa siitä hetkestä alkaen, kun se saapuu sahalle, siihen hetkeen saakka, kun se käytetään tuotannossa. Koska puu on uusiutuva raaka-aine, myös kaikki hävikki voidaan ottaa talteen ja käyttää esimerkiksi talotehtaan lämmitykseen.

Jokainen runko mitataan sen saapuessa sahalle, jotta siitä saadaan paras mahdollinen hyöty laatua ja käyttökohdetta ajatellen. Sen jälkeen rungot kuoritaan ja sahataan. Valmiit lankut ja laudat lajitellaan ja viedään sitten valtaviin kuivaamoihin pakattavaksi, ennen kuin puutavara saa kuivua muutaman päivän ajan.

Kun puutavara on kuivaa, se höylätään ennen talotuotantoon kuljettamista.

Talotehtaan kautta

Osa puutavarasta käytetään lattiaelementtien kehyksiin ja runkoihin, jotka eristetään ja naulataan yhteen. Ulkopaneeliin käytettävä puutavara katkaistaan oikeisiin mittoihin, jonka jälkeen paneelit suojamaalataan maalausosastolla. Eristys ja LVI-varusteet asennetaan taloon jo tehtaalla.

Kattoelementit eristyksineen valmistetaan vastaavalla tavalla, tarkasti ja huolellisesti. Taloon asennetaan jo tässä vaiheessa myös sähköt. Myös elementtien seinät valmistetaan tehtaalla kuivissa olosuhteissa, ja seinät viimeistellään täysin valmiiksi. Niihin asennetaan esimerkiksi ikkunat pelteineen ja karmeineen sekä ovet. Sen jälkeen suojamaalattu ulkopaneeli naulataan talon seinään. Jos asiakas on valinnut lisävarusteita, nämä asennetaan tai esivalmistellaan oikeisiin elementteihin.

Kun elementit on koottu, rakennusmiehet jatkavat sisustuksen täydentämistä. Pattereiden taustat maalataan ja ovet sekä viimeiset ikkunat asennetaan paikoilleen. Keittiön kaapistot asennetaan ja kylpyhuone varustetaan kosteantilan levyillä ja lattiapäällysteellä sekä viimeistellään saniteettikalusteilla. Käytännössä kaikki sisustukseen kuuluvat osat asennetaan paikoilleen jo tehtaalla.

Ennen kuin talo lähtee tehtaalta, toimitukseen lisätään kodinkoneet ja muutamat viimeiset osat, jotka kuljetetaan elementtien kanssa ja asennetaan taloon, kun se on pystytetty.

Ja nyt se on valmis!

Tämän jälkeen taloelementit lastataan ja suojataan säältä. Koko talopaketti toimitetaan sitten erikoiskalustolla työmaalle. 

Työmaalla pitää nyt olla esityöt tehtynä ja perustukset valmiina. Koska kaikki valmistetaan suurella tarkkuudella jo tehtaassa, elementtien yhteen liittäminen käy nopeasti. Ne saadaan yleensä paikoilleen ja säältä suojaan vain muutamassa tunnissa.

Kattotuolit nousevat paikoilleen samana päivänä, kun talo toimitetaan. Talo suojataan niin, että se pysyy koko ajan yhtä kuivana ja suojattuna kuin rakennusaikana tehtaalla. Seuraavien muutaman viikon ajan rakennusmiehet viimeistelevät taloa. Taloon kytketään sähkökalusteet ja LVI-varusteet, seinät tapetoidaan ja lattiapäällysteet viimeistellään.

Muutaman viikon kuluttua olemme taas saattaneet uuden talon muuttovalmiiksi – tuoreen talonomistajan iloksi!

 

Tutustu talopaketteihimme

Etsitkö vastauksia?

Olemme valmiina auttamaan kaikissa kysymyksissäsi.

Tilaa talokuvastomme

Ilmaiseksi

Oho!

Odottamaton virhe on tapahtunut. Lataa sivu uudelleen