Puusta valmiiksi taloksi – näin rakennetaan Älvsbytalo

Älvsbytalo on muuttovalmis omakotitalo, joka rakennetaan isoina elementteinä mahdollisimman pitkälle talotehtaalla kuivissa olosuhteissa.

Kaikki alkaa puunrungosta

Älvsbytalot rakennetaan korkealaatuisesta kuusi- ja mäntypuusta. Oman sahamme ansiosta meillä on raaka-aine täysin hallinnassa siitä hetkestä alkaen, kun se saapuu sahalle, siihen hetkeen saakka, kun se käytetään tuotannossa. Koska puu on uusiutuva raaka-aine, myös kaikki hävikki voidaan ottaa talteen ja käyttää esimerkiksi talotehtaan lämmitykseen.

Jokainen runko mitataan sen saapuessa sahalle, jotta siitä saadaan paras mahdollinen hyöty laatua ja käyttökohdetta ajatellen. Sen jälkeen rungot kuoritaan ja sahataan. Valmiit lankut ja laudat lajitellaan ja viedään sitten valtaviin kuivaamoihin pakattavaksi, ennen kuin puutavara saa kuivua muutaman päivän ajan.

Kun puutavara on kuivaa, se höylätään ennen talotuotantoon kuljettamista.

Talotehtaan kautta

Osa puutavarasta käytetään lattiaelementtien kehyksiin ja runkoihin, jotka eristetään ja naulataan yhteen. Ulkopaneeliin käytettävä puutavara katkaistaan oikeisiin mittoihin, jonka jälkeen paneelit suojamaalataan maalausosastolla. Eristys ja LVI-varusteet asennetaan taloon jo tehtaalla.

Kattoelementit eristyksineen valmistetaan vastaavalla tavalla, tarkasti ja huolellisesti. Taloon asennetaan jo tässä vaiheessa myös sähköt. Myös elementtien seinät valmistetaan tehtaalla kuivissa olosuhteissa, ja seinät viimeistellään täysin valmiiksi. Niihin asennetaan esimerkiksi ikkunat pelteineen ja karmeineen sekä ovet. Sen jälkeen suojamaalattu ulkopaneeli naulataan talon seinään. Jos asiakas on valinnut lisävarusteita, nämä asennetaan tai esivalmistellaan oikeisiin elementteihin.

Kun elementit on koottu, rakennusmiehet jatkavat sisustuksen täydentämistä. Pattereiden taustat maalataan ja ovet sekä viimeiset ikkunat asennetaan paikoilleen. Keittiön kaapistot asennetaan ja kylpyhuone varustetaan kosteantilan levyillä ja lattiapäällysteellä sekä viimeistellään saniteettikalusteilla. Käytännössä kaikki sisustukseen kuuluvat osat asennetaan paikoilleen jo tehtaalla.

Ennen kuin talo lähtee tehtaalta, toimitukseen lisätään kodinkoneet ja muutamat viimeiset osat, jotka kuljetetaan elementtien kanssa ja asennetaan taloon, kun se on pystytetty.

Ja nyt se on valmis!

Tämän jälkeen taloelementit lastataan ja suojataan säältä. Koko talopaketti toimitetaan sitten erikoiskalustolla työmaalle. 

Työmaalla pitää nyt olla esityöt tehtynä ja perustukset valmiina. Koska kaikki valmistetaan suurella tarkkuudella jo tehtaassa, elementtien yhteen liittäminen käy nopeasti. Ne saadaan yleensä paikoilleen ja säältä suojaan vain muutamassa tunnissa.

Kattotuolit nousevat paikoilleen samana päivänä, kun talo toimitetaan. Talo suojataan niin, että se pysyy koko ajan yhtä kuivana ja suojattuna kuin rakennusaikana tehtaalla. Seuraavien muutaman viikon ajan rakennusmiehet viimeistelevät taloa. Taloon kytketään sähkökalusteet ja LVI-varusteet, seinät tapetoidaan ja lattiapäällysteet viimeistellään.

Muutaman viikon kuluttua olemme taas saattaneet uuden talon muuttovalmiiksi – tuoreen talonomistajan iloksi!

 

Tutustu talopaketteihimme

Lue lisää – Miksi Älvsbytalo?

Rakentaminen

Rakennusprosessimme

Älvsbytalon rakennusprosessi on tarkasti valvottu ja optimoitu. Hallitun tuotantoketjun ansiosta talojen laatu on korkea ja tasainen, mutta myös talojen hinta on markkinoiden kilpailukykyisin. Ainutlaatuinen rakennusprosessimme on viime kädessä asiakkaan, eli Sinun, etusi.

Rakentaminen

Miksi rakennuttaisin uuden talon sen sijaan, että ostaisin käytetyn?

Mitä sinun tulisi ottaa huomioon, kun haluat uuden kodin tai vapaa-ajanasunnon. Mitä etuja uuden rakennuttamisessa on?

Rakentaminen

Miksi rakennuttaa tilaelementtitalo?

Mikä talorakennusmenetelmä sinun mielestäsi on tehokkain ja takaa parhaan laadun? Se, että talo rakennetaan osa osalta ulkona, vaihtelevissa sääoloissa, vai se, että se rakennetaan sisätiloissa, kuivassa ja lämpimässä tehtaassa, missä tuotanto etenee hallitusti?

Rakentaminen

Turvallisesti kokonaistoimituksena

Toteutamme talon muuttovalmiina, ja tarvitset vain yhden sopimuksen taloa ja vakioperustuksia varten.

Kestävä kehitys

Järkevä ympäristövalinta

Rakentamisen koko ketju on omassa hallinnassamme ja siten myös ympäristövastuumme kattaa koko prosessin – metsästä aina valmiiksi puutaloksi asti.

Suomen parhaat maksuehdot

Älvsbytalon asiakkaana et maksa talostasi mitään – et euroakaan – ennen kuin talo on toimitettu ja lopputarkastus on tehty.

Rakentaminen

Tutkitusti hyvät ja varmat perustukset

Perustukset ovat koko talohankkeesi perusta. Kaikki Älvsbytalot pystytetään erikoisvalmisteisen tuulettuvan alapohjan päälle. Talon hintaan kuuluu tietysti vakioperustus toimituksineen ja asennuksineen.

Energy wall

Energy Wall – Energiaseinä kantaa pitkälle tulevaisuuteen

Lumimyrsky ja 30 asteen pakkanen ovat Älvsbytalolle talvista arkea. Yhä tiukemmat energiatehokkuusvaatimukset täyttääksemme olemme kehittäneet seinärakenteen, joka on nimeltään Energy Wall.

Rakentaminen

Poistoilmalämpöpumppu pienentää asumiskustannuksia

Energiatehokkuus on kaiken rakentamisen A ja O, oli kyse sitten perheen kodista tai vapaa-ajan asunnosta. Siksi Älvsbytalossa on aina vakiona poistoilmalämpöpumppu eli PILP.

Rakentaminen

Älvsbytalossa on erinomainen sisäilma

Kaikilla on omassa kodissaan oikeus nauttia hyvästä sisäilmasta. Älvsbytalon mielestä hyvän sisäilman on oltava itsestäänselvyys. Jokainen Älvsbytalo onkin suunniteltu varmistamaan rakennusmateriaalivalintoineen ja rakennusprosesseineen perheellesi talo, jossa on alusta alkaen hyvä sisäilma.

Etsitkö vastauksia?

Autamme sinua kaikissa talopaketteihin liittyvissä kysymyksissä.

Tilaa talokuvastomme

Ilmaiseksi

Oho!

Odottamaton virhe on tapahtunut. Lataa sivu uudelleen