Kotona

Rouva Petrell

”Asumiskulut ovat tosi pienet.”

Julkaistu

18 toukokuu 2022

Päivitetty

18 toukokuu 2022

7-kymppisenä uusi talo lapsuuden maisemiin

Maj-Lis Petrell ei ole ihan tyttönen enää eikä hänellä ole autoa tai tietokonetta. Mutta uuden talon hän halusi ja sai. Nyt hänen Älvsbytalo Ainonsa ihastuttaa metsäisen rinteen päällä Ikaalisissa.

Maj-Lis Petrell teki työuransa Tampereen pankkimaailmassa. –Siellä sain tarpeekseni tietokoneista. Kotiini en ota, hän hymyilee.

Työuran jälkeen Maj-Lis ehti asua jo Espoossa, Brysselissä ja Nokialla. Ikaalisiin hänet houkuttivat lapsuudesta tutut maisemat ja isovanhemmilta jäänyt kaunis tontti metsäisessä rinteessä.

Kun tonttiin liittyvä paperisota oli takana, oli talonhankinta edessä. –Näin Älvsbytalon mainoksen ja siitä se lähti, onnistunut matka kohti omaa taloa.

Matkalla hänellä olivat apunaan Älvsbytalomyyjä Kati Paunila sekä oma poika, joka toimi vastaavana työnjohtajana.

Uusi talo ja kaikki hyvin

Uudessa kodissaan Maj-Lisillä on seuranaan Teddy-koiransa ja vilkas seuraelämä. Bussi hurauttaa Tampereelle tapaamaan työaikaisia ystäviä ja sukulaiset poikkeavat säännöllisesti. –Kaupassakin käyn lähes joka päivä, niin ei mene bodaamiseksi tavaroiden kantaminen.

Aino-talon ikkunoista näkyy metsäistä rinnettä. Maj-Lis satsasi hyvään pihavalaistukseen, jotta sai ympäristöön asumisen lämpöä. –Teddykin on jo niin tottunut tähän omaan pihaan. Kun jänis juoksuttaa koiraa sallitun rajan yli, kääntyy Teddy kiltisti kotiin, Maj-Lis kehuu.

Piha-alue on suuri, mutta Maj-Lis ei aio hoppuilla sen kunnostuksen kanssa. –Muutaman ruusun olen laittanut ja ensi kesänä sitten jotain lisää. Touhuilen omaan tahtiini, hän myhäilee.

Vuosi jo mennyt naisenergialla

Älvsbytalossa asumista Maj-Lis Petrell kehuu helpoksi ja taloudelliseksi. –Asumiskulut ovat tosi pienet, pienemmät kuin missään muualla voisi olla, hän vertaa aiempiin kokemuksiinsa kerrostaloasumisesta.

–Täällä on lämmintä ja mukavaa kuin itsestään. Kerran olen jo poistoilmalämpöpumppuun suodattimen vaihtanut, hyvin sekin sujui. Takkaa talossa ei ole, koristetakka saa riittää. –Halusin yhtenäisen, kauniin sisustuksen.

Aino-talon avaraan keittiö–olohuoneeseen mahtui myös suuri ruokapöytä. Erillistä ruokailutilaa ei tarvita. –Toinen makuuhuone on oikein reilun kokoinen ja mukava. Toisen sisustin pikemminkin kirjastohuoneeksi kuin nukkumiseen. Yövieraani sopivat nukkumaan olohuoneen levitettävällä sohvalla, Maj-Lis kertoo.

Siisti työn jälki

84,8 neliömetrin Ainossa on mukavasti tilan tuntua, kun valo pääsee kauniisti läpi talon. Mutta mitä ystävät ja sukulaiset ovat Ainosta tykänneet? –Kauhean siististi tämä on tehty, siitä tulee kehuja.

Maj-Lisin edellinenkin kerrostalokoti oli uusi. –Täällä on ehdottomasti paremmat lattiat Teddyn kanssa elellä. Ei tule tassuista mitään jälkiä tai raapaleita laminaattiin, toisin kuin aiempaan parkettilattiaan, hän kiittelee.

Älvsbytalon rakennusmiehet saavat Maj-Lisiltä kiitosta. –Talo tuli tontille niin hurjan kylmänä päivänä marraskuussa, että en itse tarjennut olla paikalla kuin vähän aikaa. Mutta nopeasti ja varmasti talo nousi.

Vieläkö lähtisit uutta taloa rakentamaan?

–Toki lähtisin, mutta tämä on minulle hyvä. Jos vaikka poikani rakennuttaisivat, osaisin jo monessa hommassa olla avuksi. Itsellä kun oli aluksi semmoista uutuuden stressiä tässä hommassa mukana, hän tunnustaa iloisena.

;

Etsitkö vastauksia?

Autamme sinua kaikissa talopaketteihin liittyvissä kysymyksissä.

Tilaa talokuvastomme

Ilmaiseksi

Oho!

Odottamaton virhe on tapahtunut. Lataa sivu uudelleen