Kotona

Perhe Hemmi-Latva

”Pankki arvostaa Älvsbytaloa.”

Julkaistu

18 toukokuu 2022

Päivitetty

18 toukokuu 2022

Tarkka hinta-arvio piti paikkansa

Rovaniemeläinen Arja Hemmi on talouspäällikkönä tarkka myös perheensä rahoista. Hän yllättyi, miten hyvin raha-asiat Älvsbytalon kanssa sujuivat.

–Me saimme ennen talokauppaa Älvsbytalomyyjältämme Ahti Nallilta arvion talon kokonaiskustannuksista. Siinä olivat mukana esimerkiksi liittymät ja arvio maatöistä. Ihmeen tarkalleen hinta kyllä piti paikkansa.

Arja Hemmi arvostaa myös sitä, että Älvsbytalo valmistui nopeasti ja talo maksettiin vasta valmiina

–Mitään ennakkomaksuja ei ollut. –Me halusimme myydä rivitalokotimme ennen kuin talokauppa vahvistettiin. Muutimme sitten rakennusajaksi vuokralle. Koska rakentaminen oli nopeaa, säästimme kuukausien, jopa vuoden vuokrat, hän kertoo.

Rivitalon kautta takaisin omaan taloon

Arja Hemmi ja hänen miehensä Matti Latva halusivat muuttaa pienempään kotiin, kun lapset lähtivät kotoa. Aluksi he valitsivat rivitalon, mutta se ei tuntunut omalta. Pariskunta kaipasi takaisin omakotitaloon. Nyt heillä on kokemuksia uudessa Älvsbytalon Elias-talossa asumisesta jo reilun vuoden ajalta.

Pankki arvostaa Älvsbytaloa

Ennen Älvsbytalokauppaa pariskunta harkitsi myös vanhan talon ostamista ja tutustui moniin muihinkin talovalmistajiin. –Kun sitten kävimme Älvsbytalon taloesittelyssä, se teki tehtävänsä. Laatu ja hinta olivat kohdillaan. Siellä oli pankin edustajakin paikalla, mikä tuntui heti vakuuttavalta.

Arja Hemmi oli ehtinyt jutella oman pankkinsa kanssa vanhan talon ostamisesta jo useampaankin otteeseen. –Jotenkin siltä suunnalta ei löytynyt innostusta meidän 80-luvun löytöihimme.

–Mutta heti kun ehdotimme uutta Älvsbytaloa, niin homma oli että ilman muuta, Arja Hemmi kertaa perheen kokemuksia.

Ensimmäisenä valmiina uudella asuinalueella

Uuden kodin tontti löytyi mieluisalta, uudelta alueelta Rovaniemeltä. –Meillä on nyt jo vuosi asumista takana, mutta moni yhtä aikaa aloittanut rakentaa edelleen, kertoo Arja Hemmi. –Me pääsimme koko alueen ensimmäisinä asumaan, hän kiittelee talon nopeaa valmistumista.

–Kaikki sujui tunnilleen aikataulussa kuten oli luvattu.

Perheen omaan muistojen albumiin liittyy myös tärkeä hetki talon pystytyspäivältä: perheen isäntä Matti Latva nosti itse talon paikoilleen. Hän on ammatiltaan nosturinkuljettaja.

–Se oli jotenkin maaginen tapahtuma syysaamun auringon valaisemassa usvassa, Arja Hemmi kertoo hymyillen.

Talopaketti Elias on perheelle juuri sopiva

Perheen uusi koti Elias on 107-neliöinen. Arja Hemmin mukaan he halusivat yksitasoisen talon, jossa on riittävästi tilaa ja rauhaa myös kotona vieraileville kolmelle lapselle kumppaneineen sekä perheen kotieläimille. Lisävalintana he ottivat taloon kolmannen makuuhuoneen.

–Tosi hyvin on tässä viihdytty ja ilman muuta suosittelen Älvsbytaloa muillekin.

Eliaksessa olohuone ja keittiö ovat erilliset, mutta lähekkäin. –Meillä vielä takka jakaa tilaa selkeämmin kahdeksi erilliseksi tilaksi. Suuri keittiö on pikemmin olokeittiö kuin pelkkä keittiö, kun sinnekin mahtuu sohva, Arja Hemmi kiittelee.

Lämmin talo ja mieluinen rossipohja

–Tämä talo on kyllä niin lämmin, että takkaa ei kauan parane poltella, Arja Hemmi kertoo. –Edellisessä talossa poltetiin montakin tuntia lämmön takia, mutta tässä ei tarvitse.

Arja Hemmi kertoo, että he tykkäävät myös talon rossipohjasta.
–Se oli meillä jo melkein vaatimus. Asuimme aiemmin vanhassa peräpohjalaisessa talossa, jossa myös oli sellainen.

Rossipohjassa talon alle jää tuulettuvaa, tyhjää tilaa, josta käsin myös talon tekniikkaan pääsee helposti käsiksi. –Valokuitukaapeli on jo sitä kautta asennettu valmiiseen taloon, Arja Hemmi sanoo.

Pihasuunnitelma odottaa ensi kesää

Taloon on teetetty pihasuunnitelma, mutta toteutus odottaa uutta kesää. –Halusimme ensin vielä tunnustella, miten luonto ja aurinko tässä asettuvat, Arja Hemmi kertoo. –Talon maalariksi palkkasimme oman tyttäremme. Siinä vain kävi niin, että kesätyttömme loukkaantui harrastuksissaan loppukesästä, joten esimerkiksi ikkunapuitteiden maalaaminen siirtyi ensi kesään.

–Meillä on ihanan valoisa ja avaran oloinen koti. Jos jotain kadun, niin sitä ettei laitettu heti myös autotalli-varastoa.

;

Etsitkö vastauksia?

Autamme sinua kaikissa talopaketteihin liittyvissä kysymyksissä.

Tilaa talokuvastomme

Ilmaiseksi

Oho!

Odottamaton virhe on tapahtunut. Lataa sivu uudelleen