Kotona

Perhe Heikkilä

”Pientä energiankulutusta ei aluksi uskonut todeksi.”

Julkaistu

18 toukokuu 2022

Päivitetty

18 toukokuu 2022

Iso perhe, pienet energiakustannukset

Greta ja Pasi Heikkilä ovat saaneet ihailla Muonionjoen jäidenlähtöä jo kahtena keväänä, suoraan uuden Mikael-kotinsa ikkunoista. –Meillä on iso perhe, ja halusimme yhdistää asumisen ja mökkeilyn. Nyt on helppoa, kun ei tarvitse erikseen lähteä minnekään.

Mikael-talon hankinta on Greta ja Pasi Heikkilällä vielä tuoreena mielessä. He yllättyivät, miten valtavasti erilaisia valmistaloja oli tarjolla. –Selasimme nettiä ja tilasimme talokuvastoja niistä yrityksistä, joilla oli meille sopivia malleja, he muistelevat.

”Kaikki sujui, kuten oli sovittu”

–Älvsbytaloa voi kyllä kaikin tavoin suositella. Firmakin on iso ja ollut pitkään toiminnassa. Monet jopa niistä yrityksistä, joista pyysimme tarjouksen, ovat jo lopettaneet, sanoo Pasi.

Älvsbytalon ja talomyyjä Ahti Nallin toiminta saa parilta kiitosta. Greta ja Pasi halusivat talonsa helposti ja nopeasti, ja se toteutui. Aikataulut pitivät, hinta piti ja hinta-laatusuhde on kohdillaan. –Kaikki sujui, kuten oli sovittu.

Suuri plussa oli myös maksuehto. –Talo maksettiin vasta kun pääsi jo asumaan. Se tuntui turvalliselta, ja kaikki sujui pankin kanssa jouhevasti, kun ei ollut mitään ennakkomaksuja.

Takuut ja huolto pelaavat

Älvsbytalo hoiti rakennusprosessin sovitusti kokonaisuudessaan, myös maatyöt. Heikkilät kävivät ajoittain seuraamassa talon rakentumista. –On hyvä nähdä talon eri rakennusvaiheita. Näin tuntee paremmin myös talonsa toiminnot, Pasi painottaa. –Älvsbytalon takuut ja huolto pelaavat myös mainiosti. Pienetkin asiat on hoidettu heti kuntoon.

Entä energiankulutus?

Heikkilät muuttivat uuteen kotiinsa omakotitalosta Kolarin keskustasta. –Pientä energiankulutusta ei aluksi uskonut todeksi, kertoo Pasi. Mikael on tosi energiatehokas.

–Ja lämmin, komppaa Greta. Heidän talossaan on myös takka, mutta lämmön vuoksi sitä ei ole tarvittu. Tunnelma onkin siten jo toinen juttu, kun tulen loimu värittää upeasti olohuoneen ikkunoista avautuvaa jokimaisemaa.

Talomallin vetonaulana valtava tupakeittiö

Greta ja Pasi valitsivat talomalli Mikaelin juuri valtavan tupakeittiön ansiosta. –Kun vieraat astuvat sisään, he ihmettelevät, että onpa iso talo! Totuus on 129,2 neliötä, mutta äärimmäisen hyvin käytettyinä. –Tilat ovat niin selkeät, että vaikutelma on tosi valoisa ja avara.

Perheessä on yhteensä 8 eri-ikäistä lasta. Vanhimmat ovat jo siirtymässä omaan elämäänsä, ja pienin on juuri hiljattain syntynyt uuteen kotiin. –Hyvin tähän on sovittu, he hymyilevät.

Terassi ja autotallit Älvsbytalolta valmiina

Lisätilaa perheelle tuo suuri, katettu päätyterassi, joka on tarkoitus vielä lasittaa. Muonionjoelta kun tuiskuaa välillä lunta lähes suoraan tupaan. Tontilla on myös Älvsbytalon kahden auton talli, ja taloa ympäröivät terassit tehtiin valmiiksi jo viime kesänä.

–Tänä kesänä on tarkoitus laittaa pihaa, Greta ja Pasi kertovat. –Ja vaikka meillä nyt riittää vauhtia ja vipinää, niin eiköhän me tässä jonain päivänä vielä nautita näistä maisemista ihan kaikessa rauhassa kahdestaankin.

Heikkilän perheen talomalli Mikael

 • 129,2 m², 4 huonetta, keittiö ja sauna
 • Perhe-elämän keskipisteenä 55 m² keittiö-olohuone
 • Keittiössä runsaasti kaappi- ja laskutilaa
 • Erilliset wc ja kylpyhuone
 • Päätyterassi tarjoaa lisää katettua olotilaa

Miksi Älvsbytalo?

 • Pohjoismaiden johtava valmistalotehdas
 • Luotettava yritys ja talotoimitus
 • Suomen talot valmistetaan Kauhajoella
 • Edullinen hankkia, edullinen asua
 • Valoisat, avarat, käytännölliset tilat
 • Lisävalinnoilla juuri itselle sopiva koti
;

Etsitkö vastauksia?

Autamme sinua kaikissa talopaketteihin liittyvissä kysymyksissä.

Tilaa talokuvastomme

Ilmaiseksi

Oho!

Odottamaton virhe on tapahtunut. Lataa sivu uudelleen