Kotona

Perälän eläkeläispariskunta

”Työn laatu on ihan huippua. Valvojammekin sitä kehui.”

Julkaistu

18 toukokuu 2022

Päivitetty

18 toukokuu 2022

Kuin joulu ainainen: onni on oma talo

–Kerrostalo nyt vain ei tuntunut meidän elämältä, kertoo Merja Perälä. –Ruvettiin ajattelemaan omaa unelmaa: omaa pihaa, kukkamaita ja marjapensaita. Sitä, että saisi omassa pihapiirissä hyötyliikuntaa.

Nyt Perälät viettävät eläkepäiviään Oriveden keskustassa uudessa Älvsbytalo Saarassa, jonne he muuttivat muutamien kerrostalovuosien jälkeen. –Tultiin vanhuudenhöperöiksi, nauraa Merja Perälä yllättävää muuttosuuntaa.

Kun päätös omakotitalosta oli tehty, oli myös talovalinta helppo. Perälöiden toinen tytär perheineen on hankkinut Älvsbytalon jo vuosia sitten. Heillä kaikki on sujunut hienosti. –Siinä jo näki miten hyvin kaikki toimii, sanoo Pertti Perälä.

Sopivan kokoinen, sopivan hintainen

Toinen tytär puolestaan auttoi vanhempiaan tontin etsinnässä ja löysi verkosta myös oivallisen talopaketin, Älvsbytalon Saaran.

Yksitasoinen, 84,8-neliöinen Saara on Perälöiden mukaan heille juuri sopivan kokoinen ja sopivan hintainen. –Toinen makuuhuone vain yhdistettiin yhdeksi isommaksi, niin se oli siinä. Nyt meillä on kaksi kammaria ja tupa. Ja takka ja tuo ihana terassi otettiin tottakai, kuvailee Merja Perälä pariskunnan valintoja.

Minuutilleen aikataulussa

Perälöiden talo tuli tontille vappuaattona. Pertti Perälä kertoo, että vaikka hän on aikanaan ollut mukana myös tyttärensä Älvsbytalon pystytyksessä, yllätti vauhti silti. –Parissa tunnissa kaikki oli valmista, ihan uskomatonta.

–Ja kaikki työmiehet olivat hirmu mukavia, ihan maatöistä viimeistelyyn saakka, Merja Perälä jatkaa. –Se mitä luvattiin, meni minuutilleen.

–Työn laatu on ihan huippua, painottaa Pertti Perälä. –Valvojammekin sitä kehui.

Oma piha laitettiin heti kuntoon

Perälät muuttivat uuteen kotiinsa kesäkuun alkupuolella. –Siinä sitten juhannus menikin taloa maalatessa, he kertovat innostuneina.

Nyt heillä on jo piha ja puutarha kunnossa, toinen terassikin tehtynä ja talon alkuperäinen, katettu terassi lasitettu.

–Ensi kesänä istutetaan perunaa, he myhäilevät.

Perälöiden uusi talo sijaitsee vanhan asujaimiston keskellä. Ahkerien asukkaidensa ansiosta se on jo maisemoitunut kauniisti naapurustoon. –Naapurit ovat aivan ihania. Meille on kiikutettu perennoja, iloitsee Merja Perälä.

Lupa-asiat sujuivat helposti

Perälöiden taloprojekti sujui mutkitta, kuten he osasivat odottaakin.

–Talo tuli valmiiksi ja maksettiin, se oli siinä, kuvaa Pertti Perälä Älvsbytaloprojektia osuvasti.

–Kaikki byrokratiakin sujui kaupungin kanssa loistavasti, Pertti Perälä kehuu. –Älvsbytalon suunnitelmat ja piirustukset ovat niin selkeitä.

Perälät asuvat ihan Oriveden ytimessä. –Tässä on tiet ihan vieressä, mutta sisälle ei kuulu mitään. Hyvin on talo eristetty.

Olen suomalainen talopaketti!

Yksi asia Perälöitä sentään harmittaa: monet uskovat edelleen, että Älvsbytalot tehdään Ruotsissa. –Sitä kyllä pitäisi vielä mainostaa, että talot tehdään Suomessa.

Perälät kävivät itse katsomassa, kun heidän Saaraansa rakennettiin Kauhajoella.

Nyt kaikki viihtyvät uudessa mummolassa, niin pariskunta itse kuin lapset ja lapsenlapsetkin. Joskus onni on aika pienestä kiinni. –Ihanaa kun saa lakaista oman talon rappusia, kiteyttää Merja pariskunnan tunnelmat.

Kotimaista laatua

  • Älvsbytalot rakennetaan Kauhajoen tehtaalla, kuivassa ja lämpimässä
  • Kun talo tuodaan tontille, on se heti pystytyspäivänä lämmin ja säältä suojassa
  • Älvsbytalon omat, kokeneet asentajat viimeistelevät talon muuttovalmiiksi noin kuukaudessa
  • Vuosikymmenten ja tuhansien talojen antama kokemus varmistaa korkean laadun
;

Etsitkö vastauksia?

Autamme sinua kaikissa talopaketteihin liittyvissä kysymyksissä.

Tilaa talokuvastomme

Ilmaiseksi

Oho!

Odottamaton virhe on tapahtunut. Lataa sivu uudelleen