Kotona

Perhe Pyhäjärvi

”Talo on lapsiperheelle kokonaisuudessa erittäin toimiva.”

Julkaistu

18 toukokuu 2022

Päivitetty

18 toukokuu 2022

Lapsiperheelle erittäin mukava talo

Pyhäjärven perhe etsi aluksi Sodankylästä valmista omakotitaloa, mutta sopivaa ei löytynyt – ei uutta eikä vanhaa. Onneksi!, toteaa perhe nyt tyytyväisenä. Heidän rakentamansa Älvsbytalo on kaunis, energiapihi ja perheelle juuri sopivan kokoinen.

Pyhäjärven perheellä ei ollut omaa, aiempaa kokemusta Älvsbytaloista. –Tuossa naapurissa käytiin kyllä yhtä Älvsbytaloa katsomassa, he kertovat. –Talo oli meille pieni, mutta teki positiivisen vaikutuksen. Pyhäjärvien perheeseen kuuluu vanhempien lisäksi kaksi tytärtä ja pieni koira.

–Tilasin sitten heti Älvsbytalon kuvaston, kertoo Katja Pyhäjärvi. Kun sopiva talopaketti oli katsottuna, eteni homma nopeasti tapaamiseen Älvsbytalomyyjä Ahti Nallin kanssa.

Ennen Älvsbytalon ostopäätöstä he olivat ehtineet vertailla jo useampia talovalmistajia ja valmistaloja. –Rakentamisen aikataulu, helppous ja hinta ratkaisivat. Me halusimme mahdollisimman vähän mitään stressiä, kertoo Anssi Pyhäjärvi. –Ja omaan taloon oli kiva päästä nopeasti.

Yksi ratkaiseva tekijä oli myös Pyhäjärvien toive saada neljäs makuuhuone, ilman kymppitonnien lisäkustannuksia. –Me halusimme ehdottomasti ylimääräisen makuuhuoneen, joka toimii sekä vieras- että työ- ja harrastushuoneena, kertoo Katja. 

Materiaaleista oli helppo valita

Katjalla oli uuden kodin sisustuksesta selkeä visio. –Minulle oli tärkeää saada moderni talo, painottaa Katja. –Laajan materiaalivalikoiman ja runsaiden lisävalintojen ansiosta se onnistui hienosti. Isot ikkunat tuovat taloon valoa ja koristeikkunat makuuhuoneissa tekevät talosta vielä hienostuneemman. Täällä viihtyvät sekä lapset että aikuiset.

Ennen ostopäätöstä Katja kävi vielä Rovaniemellä tutustumassa Älvsbytalon esittelytaloon. –Halusin nähdä talon livenä ja katsoa, minkälaisia materiaalit ovat käytännössä. Yllätyin positiivisesti!

Talon pintamateriaaleihin perhe halusi valita valoisia ja vaaleita sävyjä, jotka osaltaan vielä korostavat talon avaruutta.

Kustannukset etukäteen tiedossa

Anssi hämmästelee, miten hyvin talon arvioitu budjetti piti paikkansa. Älvsbytalomyyjä Ahti Nalli laski rakentamisen kokonaiskustannukset etukäteen; talopaketin hinnan lisäksi huomioitiin mm. tontin vaatimat työt ja maa-ainesten kustannukset. –Mitään ei tullut lisää. Se oli kyllä yllätys, toteaa Anssi, jolla on itselläänkin rakennusalan kokemusta.

Anssi kiittää myös Älvsbytalon maksuehtoja: talo maksetaan vasta valmiina. –Maksuehto oli ihan huippujuttu. Ei tarvinnut vekslata pankin kanssa pitkin matkaa, vaan talo maksettiin kerralla. Sekin herätti luottamusta.

Mukavia ruokailuhetkiä

Pyhäjärvien Älvsbytalossa on 129,2 neliötä. Keittiö on erillinen, mutta sujuvasti olohuoneen yhteydessä. Kun olohuoneen takassa palaa tuli, se näkyy myös keittiöön ja jopa ulos.

–Minulle tilava ja toimiva keittiö on ihan ehdoton, sanoo Katja, joka harrastaa leipomista. –Iso keittiö ja ruokatila tuo kodikasta tunnelmaa ja keittiössä on paljon säilytys- ja työtilaa. Suurten ikkunoiden ansiosta keittiöön tulee mukavasti luonnon valoa ja ison ruokapöydän ääressä on mukava viettää ruokailuhetkiä perheen ja kavereiden kanssa, hän kiittelee.

Hyvä sisäilma ja pienet energiakulut

Anssi Pyhäjärvi harrastaa soittamista. –Soittimieni kunnosta näen heti, että tässä talossa on sisäilma juuri kuten pitääkin.

Älvsbytalon lämmityksestä ja ilmanvaihdosta huolehtii poistoilmalämpöpumppu, joka on osoittautunut tehokkaaksi. –Energian osuus on sähkölaskussa ollut vain noin 20–40 euroa kuukaudessa, vaikka käyttövettä kulutetaan meillä runsaasti, kertoo Anssi.

Perhe muutti uuteen taloonsa viime vuonna ennen joulua, joten kokemusta on jo yhden pohjoisen talvenkin energiakuluista. –Sähköä kuluu tosi vähän, Anssi hämmästelee.

Kooste Pyhäjärvien energiankulutuksesta:

Ajankohta kwh
Joulukuu 2019  1 376,72
Tammikuu 2020  1 589,67
Helmikuu 2020 1 497,44
Maaliskuu 2020  1 438,60
Huhtikuu 2020 1 117,68
Toukokuu 2020  1 036,18
Kesäkuu 2020 718,14
Heinäkuu 2020  756,26
Elokuu 2020  779,71

Tyytyväiset asukkaat

–Kaikkiaan voin kyllä suositella Älvsbytaloa, kiteyttää Anssi tyytyväisenä. –Budjetti pitää ja hommat tapahtuvat sovitusti. –Ja talo on lapsiperheelle kokonaisuudessa erittäin mukava, tilava ja toimiva, täydentää Katja.

Monta hyvää syytä valita Älvsbytalo

  • Hinta on tiedossa etukäteen, ja se pitää
  • Talo maksetaan vasta valmiina
  • Rakentaminen on nopeaa: talo on muuttovalmis 4 – 5 viikossa pystytyksestä
  • Energiatehokas talo ja moderni talotekniikka
  • Vastuu kokonaisuudesta on Älvsbytalolla: talot rakennetaan Kauhajoella ja Älvsbytalon omat rakentajat viimeistelevät talon tontilla
;

Etsitkö vastauksia?

Autamme sinua kaikissa talopaketteihin liittyvissä kysymyksissä.

Tilaa talokuvastomme

Ilmaiseksi

Oho!

Odottamaton virhe on tapahtunut. Lataa sivu uudelleen