Kotona

Perhe Kylmälä

”Jos haluaa oman talon helposti, tämä on mainio vaihtoehto.”

Julkaistu

18 toukokuu 2022

Päivitetty

18 toukokuu 2022

Mutkattomasti omaan taloon

Helsinki jäi vauhdilla taakse, kun Annukka ja Hannu Kylmälä päättivät rakennuttaa oman Älvsbytalon Rovaniemelle. Pieni kaupunkiasunto vaihtui tilavaan Minna-taloon ja oman kodin rauhaan. -Tämä on meille tehty ja meille juuri hyvä.

Muuttovalmis Minna-talo valmistui rauhalliselle omakotialueelle, ison metsäalueen lähelle. Molempien toiveet ovat nyt toteutuneet: Annukka sai omakotitalon ja Hannu pääsi lähemmäksi sukulaisiaan. Ja perheen Piki-villakoiralla on maastoja missä temmeltää.

Puolessa vuodessa ideasta muuttovalmiiksi

Pariskunta oli jo katsellut Rovaniemeltä vanhoja omakotitaloja ja harkinnut muitakin asumismuotoja. Mikään ei vain tuntunut hyvältä, kunnes muuttohaaveet tulivat jälleen kerran puheeksi marraskuisella vierailulla Hannun vanhempien luona. Hannun isä huomasi ehdottaa Älvsbytaloa, ja samantien soitettiin Älvsbytalomyyjä Ahti Nallille. Taloesittely järjestyi jo seuraavaksi päiväksi.

–Esitelty talo teki meihin vaikutuksen, kertoo Annukka. Se oli siisti, kaikki oli uutta ja modernia. Ja kun vielä hinnatkin olivat kilpailukykyisiä, oli päätös helppo. Kaupat sovittiin marraskuussa, maatyöt aloitettiin maaliskuussa ja toukokuussa talo oli jo muuttovalmis.

Helppous ja nopeus ratkaisi

–Talo valmistui jopa arvioitua nopeammin, kertoo Hannu. –Yleensähän rakennusprojektit venyvät ja aikatauluja siirrellään myöhemmäksi.

Mies tietää mistä puhuu, sillä hänellä on rakennusalan koulutusta ja kokemusta omasta takaa. Hetkinen, miksi valitsitte kuitenkin muuttovalmiina ostettavan kodin sen sijaan, että olisitte rakentaneet itse? –Oman kesämökin rakentaminen oli vielä niin tuoreessa muistissa, että ei ollut mitään intoa lähteä näin isoon projektiin, Hannu Kylmälä vastaa hymyillen.

Mutkaton rakennusprosessi

Annukka ja Hannu muuttivat Rovaniemelle jo siinä vaiheessa, kun talon pohjatöitä käynnisteltiin. He seurasivat töiden edistymistä vaihe vaiheelta. –Oli kyllä rivakkaa toimintaa, Hannu kuvailee. –Meidän kannaltamme parasta oli se, että ei tarvinnut toimia monen eri urakoitsijan kanssa. Älvsbytalo vastasi rakennusprojektista kokonaisuudessaan, aina muuttovalmiiksi asti.

–Jos haluaa oman talon helposti, tämä on mainio vaihtoehto, komppaa Annukka. Pariskunta on tyytyväinen uuteen taloonsa ja työn laatuun.

Maksu vasta muuttovalmiina

Älvsbytalon maksuehto on Suomessa ainutlaatuinen: talo maksetaan vasta, kun se on lopputarkastettu ja muuttovalmis. Mitään ennakkomaksuja ei ole. Näin kauppa on turvallinen ja ostajat tietävät, mitä saavat. –Valmiin talon maksaminen helpotti myös pankin kanssa neuvotteluja, kertoo Hannu. –Oli kyllä erittäin hyvä juttu. Näin tämä meni tosi mutkattomasti, etenkin verrattuna siihen, että olisi pitänyt maksaa monessa erässä ja monelle eri urakoitsijalle.

Lisävalinnat oman maun mukaan

Annukan ja Hannun Minna-talossa riittää valoa ja avaruutta. He valitsivat taloonsa mm. enemmän ja isompia ikkunoita sekä lasioven, josta voi astella uudelle terassille. Kylpyhuoneen lattiaan he halusivat kaakelit ja lattialämmityksen.

Keittiö-olohuoneesta lohkaistiin kolmas makuuhuone. –Tila vaikuttaa silti isolta ja avaralta, kun ovesta astuu sisään, sanoo Annukkaa. –Juuri meille sopivalta. Nyt meillä on molemmilla myös omat huoneet, mikä saa näkyä niiden sisustuksessa, hän jatkaa. Diplomi-insinööri Annukka tekee paljon etätöitä kotoa käsin.

Hannun huone on taas enemmän man cave – miehiseen makuun sisustettu rentoumispaikka. Autotallikin tontilla on, mutta sen voi nyt pyhittää autolle.

Terveiset Älvsbytaloa harkitseville

–Taloesittelyyn kannattaa ilman muuta lähteä, jos Älvsbytalo kiinnostaa. Esittelyssä voi tutustua talon ratkaisuihin kaikessa rauhassa, tarvittaessa ammattitaitoisen myyjän opastuksella.

Miksi Minna-talo?

  • 3–4 huonetta, keittiö ja sauna 107 m²
  • Avara keittiö-olohuone ja sopivasti omaa rauhaa
  • Moderni, avara ja valoisa koti
  • Mieluisilla lisävalinnoilla omaa ilmettä
  • Mutkattomasti muuttovalmis omakotitalo
  • Erittäin kilpailukykyinen hinta
  • Pieni energiankulutus ja edulliset asumiskustannukset
;

Etsitkö vastauksia?

Autamme sinua kaikissa talopaketteihin liittyvissä kysymyksissä.

Tilaa talokuvastomme

Ilmaiseksi

Oho!

Odottamaton virhe on tapahtunut. Lataa sivu uudelleen