Kotona

Kaunis talo järkevään hintaan

”Jos ei tavoittele palatsia, on Älvsbytalo hyvä hankinta.”

Julkaistu

1 helmikuu 2024

Päivitetty

1 helmikuu 2024

Rakentamisen tehokkuus näkyy talon hinnassa ja laadussa

Eija Villa on seitsemänkymppinen teräsleidi ja kirjanpitäjä, joka edelleen tarvitsee kotiinsa myös työhuoneen. Oman talonsa rakennuttamisessa hän luotti Visa-poikansa vankkoihin näkemyksiin – jotka Älvsbytaloon tutustuminen pyöräytti täysin päälaelleen.

Visa Villa kertoo, että hän on aikuisiällään rakentanut ja remontoinut lähes kaiken vapaa-aikansa. –Täytyy myöntää, että Älvsbytalon rakennuttaminen kävi ehkä liiankin helposti. Ei tarvinnut itse mitenkään puuttua, hän myhäilee nyt äitinsä rinnalla uuden Älvsbytalo Saaran avarassa olohuoneessa.
 
Visa ja Eija ehtivät tutustua – ja etenkin Visa perehtyä – useampiin rakentamisvaihtoehtoihin ennenkuin he päättivät pistäytyä vielä Älvsbytalon taloesittelyssä.
 
–Yllätyin itsekin, miten äkkiä ihastuin, Eija kuvailee. –Kun astuin Saara-taloon sisään, tuli heti niin kotoisa olo. Oli ilmavaa ja helppo hengittää.
 
–Ei siinä mennyt kuin vartin verran, kun alettiin jo kysellä itselle talotarjousta, Visa myötäilee ja tunnustaa: –Vaikka minulle Älvsbytalo oli kyllä ollut ihan vihoviimeinen vaihtoehto.

”Mun koti on niin nätti sisältä ja ulkoa.”

Eija asuu Topi-koiransa uudessa Saara-talossaan jo toista talvea. –Mun koti on niin nätti sisältä ja ulkoa! Ja lämmin. 
 
Eijan mukaan poistoilmalämpöpumppu pöhöttää tasaista lämpöä, ja talon lattia on lämmin tepastella vaikka paljain varpain. Talossa on myös varaava takka.
 
Visa ynnää, että Saara-talon energiankulutus näyttäisi jäävän vuositasolla 8000 kwh tuntumaan. –Lämmitysjärjestelmää epäilin ehkä eniten, mutta turhaan.

Omilla valinnoilla persoonallisuutta

Älvsbytalosta saa omilla lisävalinnoillaan tehtyä persoonallisen ja juuri itselle mieluisan kodin. 
 
Eija Villan valinnat ovat valoisia kuin emäntä itse: hänen kodissaan on runsaasti ikkunoita, valoja ja avaruutta. 
 
Saara-vakiotalomallin kolmesta makuuhuoneesta on jätetty yksi rakentamatta, ja tila avautuu suoraan osaksi keittiö–olohuonetta. –70-vuotisjuhlissani täällä oli 25 ihmistä, ja loistavasti mahduttiin.
 
Visa Villan kädenjälki näkyy niissä kohdissa, missä talon vakioratkaisut on haluttu vaihtaa täysin omiin. –Jotain pientä pääsin sentään säätämään, hän hymyilee. 
 
Sitä jotain pientä extraa löytyy esimerkiksi talon eteisestä, jonka Visa paneloi.

Ammattilaisia kaikissa vaiheissa

Eija Villa ehti leskeksi jäätyään muuttaa vuosiksi rivitaloon, muttei viihtynyt. Hän oli tottunut asumaan omassa talossa. 
 
Kun Eijaa nyt haastattelee Älvsbytalon rakentamisen vaiheista ja asumisesta, nousee esiin yllättävä huoli: tuleehan jutusta varmasti tarpeeksi positiivinen!
 
–Meille kun tuli heti kaupoista ja pystytysporukasta lähtien niin kiva olo, ja tunne on säilynyt.  
 
Eija muistelee nauraen, miten hän halusi talon pystytyksen kunniaksi tarjota uunituoretta pullaa. Yllättäin hän olikin vielä kädet taikinassa, kun talon elementit olivat jo paikoillaan. 
–Niin äkkiä se kävi. 
 
Visan mukaan asentajat olivat todellisia ammattilaisia kaikissa vaiheissa. –Kyllä sen kaikesta näki, että näitä hommia on mietitty huolella ja tehty ennenkin.

Rakentamisen tehokkuus näkyy hinnassa ja laadussa

Villat painottivat Eijan uuden kodin valinnassa nopeutta, helppoutta ja hintaa. 
 
Eija Villan rivitaloasunto oli jo myyty, uuden talon tontti olemassa ja vuokra-asuminen raksutti euroja. –Tämä oli erittäin hyvä ratkaisu, painottaa Visa Villa, joka asuu perheensä kanssa tien toisella puolella. 
 


Visa on selvästi ehtinyt sulatella sitäkin, mikä häntä Älvsbytalossa epäilytti. –Näkemykseni perustui ennakkoluuloihin. Todellisuus oli jotain ihan muuta:

 • Älvsbytalon tarjous oli selkeä ja ymmärrettävä
 • Rakentamisen tehokkuus ja volyymi näkyi hintaerona kilpailijoihin verrattuna
 • Kustannuslaskelmat ovat pitäneet täysin paikkansa
 • Ainutlaatuinen maksuehto toi turvaa: ”Yksityishenkilölle on entistä tärkeämpää, että talosta ei makseta mitään ennen kuin kaikki on valmista ja muuttotarkastus tehty.”
 • Vuoden hintatakuu varmisti, ettei rakennustarvikkeiden hintamyllerrys aiheuttanut huolta omaan projektiin
 • Kaikista asioista oli helppo sopia Älvsbytalon kanssa; yhteistyö oli mukavaa
 • Asentajat osasivat asiansa ja työn laatu on hyvää
 • Poistoilmapumppu lämmittää energiatehokkaasti ja pitää talon sisäilman raikkaana
 • Vannoutunut maanvaraisen lattian mies on kääntynyt rossipohjan kannalle. ”Talon lattia on lämmin ja alapohja kunnossa. Kuukausittain käyn tarkastamassa.”
 • Älvsbytalon takuu on takuu eikä sanahelinää. ”Pienetkin jutut on tultu välittömästi korjaamaan.” 

–Jos ei tavoittele palatsia, on Älvsbytalo kaikin puolin hyvä hankinta, kiteyttää Visa Villa terveisensä muille uuden talon rakennuttamista harkitseville.
 

Eijan Älvsbytalo Saara 84,8 m²

 • 2 mh + tupakeittiö 44,2 m² + kylpyhuone + sauna
 • Päätyterassi 28 m² 
 • 2 auton autotalli F20

Tutustu Saara-talopakettiin >

;

Etsitkö vastauksia?

Autamme sinua kaikissa talopaketteihin liittyvissä kysymyksissä.

Tilaa talokuvastomme

Ilmaiseksi

Oho!

Odottamaton virhe on tapahtunut. Lataa sivu uudelleen